REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Petrișor Petrescu, dat pe mâna Parchetului European, pentru inginerii cu fondurile europene!

Petrișor Petrescu, dat pe mâna Parchetului European, pentru inginerii cu fondurile europene!

Victor ROTARU 22 mai 2024 | 00:00 4614

Barca în care se află latifundiarul din Tulcea, Petrișor Petrescu, aflat pe locul 15 în top 50 de fermieri din România, pare că se scufundă ușor, ușor, având foarte multe probleme pe cap. Deranjat de faptul că Petrescu este văzut ca un om de afaceri de succes, asociatul său, Bogdan Dragomir, a transmis pentru Replica de Constanța faptul că ambele firme ale lui Petrescu sunt în insolvență, datoriile acestuia însumând vreo 20 de milioane de euro, dar și că a „nenorocit” 50 de familii având datorii uriașe către acestea. Peste lângă asta, Bogdan Dragomir a semnalat Departamentul pentru Luptă Antifraudă, care în urma verificărilor efectuate a sesizat faptul că există indicii temeinice privind săvârșirea unor fapte de natură penală care afectează interesele financiare ale Uniunii Europene, motiv pentru care a fost sesizat Parchetul European.

Petrisor Petrescu, dat pe mana Parchetului European, pentru inginerii cu fondurile europene!Bogdan Dragomir

Lui Petrișor Petrescu, unul dintre cei mai cunoscuți agricultori din România, îi fuge pământul de sub picioare, după ce a încercat să facă o „românească”, în 2018 semnând un contract de finanțare prin Asociația pentru Dezvoltarea Intercomunitară Investiții Teritoriale Integrate Delta Dunării. Petrescu urma, la acea dată, să construiască un depozit în valoare de 4,5 milioane de euro, luând un avans în valoare de 1 milion de euro, plimbând banii dintr-un buzunar în altul, rămânând cu cel puțin 883 de mii de euro: „El pare un om extrem de bogat, însă acest individ, cu care am un război direct de 3 ani de zile, are ambele firme în insolvență și Masa Credală a celor 2 firme, adică Bio Consulting și Frații Calciu, însumează vreo 20 de milioane de euro. Societatea lui – Frații Calciu, în anul 2018, a semnat un contract de finanțare pe ADI ITI (n.red. Asociația pentru Dezvoltarea Intercomunitară Investiții Teritoriale Integrate Delta Dunării), Măsura 42, să construiască un depozit de 4,5 milioane de euro, cu o linie de împachetare la Mahmudia, județul Tulcea. La firma Frații Calciu acționar este fiul lui, Alexandru Petrescu. A cerut un milion avans de la AFIR și a organizat o licitație pentru desemnarea constructorului depozitului. Câștigătoare a fost o firmă din București, Adef Management, deținută de niște cetățeni italieni, în asociere cu  firma Masiv Group. A fost desemnată câștigătoare această asociere de firme, Petrescu plătește milionul de la AFIR către firma câștigătoare pentru demararea lucrărilor de la Mahmudia. După 2 săptămâni, Petrișor Petrescu, care era administrator și asociat la Bio Consulting, emite o factură de 600 de mii, către Adef Management. Adef Management plătește în contului Bio Consulting 600 de mii, și Petrescu îi transferă în 2 minute în societatea Frații Calciu, cea care a organizat licitația. Petrișor Petrescu, printr-o altă firmă deținută 100% de el, Special Ecologic Consulting, emite către Adef Management o factură de 283 de mii, servicii de consultanță. Deci din milionul luat de Adef Management, 883 de mii se întorc în buzunarele lui Petrescu. În 2021, când am început acest scandal, am fost sunat de această firmă din București, ca să-mi ceară avansul  înapoi. Eu nu am știu că s-a emis acea factură, Petrescu umblând cu o factură dublată. Eu le-am povestit că nu știu nimic, știam că firma Frații Calciu are un proiect în derulare, dar este o firmă la care eu nu am acces la documente”, a transmis, pentru Replica, Bogdan Dragomir, asociat în firma Bio Consulting alături de Petrișor Petrescu.  

Petrisor Petrescu, dat pe mana Parchetului European, pentru inginerii cu fondurile europene!Răspunsul sesizării făcute de către Bogdan Dragomir

Sesizarea a ajuns până la Parchetul European

Pentru că la mijloc este vorba despre fonduri europene, sesizarea lui Bogdan Dragomir a ajuns până la Parchetul European: „Am aflat ulterior toată această tărășenie. Am sesizat DLAF (Departamentul pentru Luptă Antifraudă), în calitate de asociat al unei firme prin care s-au învârtit cel puțin 600 de mii, bani despre care eu nu am știut. DLAF-ul, din 2021 până în 2023, nu a dat niciun răspuns, iar sesizarea mea s-a dus până la Parchetul European, care a trimis 2 procurori. M-au audiat în calitate de reclamant la sediul DGSA Tulcea, unde am pus la dispoziție documente. La finalul anului trecut, am primit un răspuns în care se specifică faptul că se întrunesc condițiile de natură penală, privind săvârșirea unor infracțiuni în dauna intereselor Uniunii Europene. După toată tărășenia asta, a vrut să o dea pe caz de situație majoră și să plătească City Insurance AFIR-ului milionul luat avans. Am sesizat la vremea respectivă City Insurance să nu creadă vrăjeala asta, că nu e un caz de forță majoră, e ciordeală pe față.”

Petrisor Petrescu, dat pe mana Parchetului European, pentru inginerii cu fondurile europene!Petrișor Petrescu

„Petrescu este prezentat ca un om de afaceri de succes, zeul din Delta Dunării“

Potrivit declarațiilor lui Bogdan Dragomir, Petrișor Petrescu este plin de probleme, „nenorocind” 50 de familii din județul Tulcea: „Petrescu este prezentat ca un om de afaceri de succes, zeul din Delta Dunării, în top 50 cei mai bogați oameni din România, el este vai de capul lui, plin de probleme. El își dorește această mediatizare pozitivă, pentru că atunci când se spune despre tine că ești multimilionar, îți mai cad câțiva pești în plasă. Eu am vrut să stau departe de aceste lucruri, dar nu pot accepta să văd cât de bogat, deștept, frumos este Petrescu, când el a nenorocit 50 de familii. Fiul meu a fost acționar cu fiul lui Petrescu, înainte, în Bio Consulting, și fiul lui Petrescu a luat credite în valoare de 12 miliarde de lei, fiul meu a fost urmărit pentru banii ăia. Sunt oameni care au de recuperat 60 de miliarde de lei pe grâu, floare, orz, și și-au luat adio de la bani. Omul este escroc recunoscut”, a conchis Dragomir.

Ce spune fiul lui Petrescu despre acuzațiile aduse?!

El a fost asociat cu noi, a făcut tâmpenii si tot felul de acuzații, îmi trimite 10 notificări pe zi, nici măcar nu le citesc. Suntem în proces cu el, e un psihopat. Nu mă interesează, are probleme omul”, ne-a declarat fiul lui Petrescu.

Petrescu Petrișor, locul 15 în top 50 fermieri

Petrescu Petrișor este unul dintre liderii agriculturii organice din România, fiind considerat catalizatorul care a impulsionat ca mai bine din 10% din suprafața arabilă a județului Tulcea să fie cultivată bio. În Top 50 fermieri, Petrișor Petrescu se află pe locul 15 cu o avere estimată la 50 de milioane de euro. Conform informațiilor agrointel.ro, Petrescu administrează circa 12.000 de hectare de teren arabil, reunite în Asociația Delta Dunării Organics, din care mai fac partea și alți 30 de fermieri. Principalele culturi erau cele de porumb şi grâu bio, la care se adaugă floarea-soarelui, soia, coriandru, in, soia, năut, mazăre, rapiţă, orz, precum şi plante medicinale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436