REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Lun., 20 Mar. 2023
Anul XX Nr. 6308
6.5° Constanța Luni, 20 Martie 2023 Anul XX Nr. 6308

Pfizer este de acord să revizuiască contractul UE pentru vaccinul COVID

Pfizer este de acord să revizuiască contractul UE pentru vaccinul COVID

A.F. 17 martie 2023 | 00:00 426

Pfizer a acceptat să prelungească contractul cu Uniunea Europeană pentru vaccinul COVID-19 din 2023 până în 2026, a relatat Financial Times. Patru țări se opun acordului, din cauza surplusului de doze.

Pfizer este de acord sa revizuiasca contractul UE pentru vaccinul COVID

Producătorul de medicamente s-a oferit să reducă numărul de doze furnizate cu 40% și să amâne livrarea acestora, a adăugat raportul.

Conform termenilor revizuiți, Pfizer cere plata pentru dozele comandate care nu vor fi niciodată fabricate, a precizat raportul FT.

Tomis Park 1 - Ad.
Tomis Park 1 - Ad.

"Am obținut o reducere semnificativă a dozelor, o prelungire a contractului mult peste 2023 și securitatea aprovizionării în cazul în care sunt necesare mai multe doze", a declarat comisarul european pentru sănătate Stella Kyriakides, într-o declarație.

"Dacă vrem să modificăm livrările de vaccinuri, avem nevoie de un acord", a adăugat Kyriakides.

Noii termeni au fost prezentați miniștrilor sănătății din statele membre în cadrul unei reuniuni private, potrivit raportului. Aceștia au întâmpinat rezistență din partea a 4 state membre.

Bulgaria, Polonia, Ungaria și Lituania se opun

Assen Medzhidiev, ministrul interimar al sănătății din Bulgaria, a declarat că țara sa, alături de Polonia, Ungaria și Lituania, s-a opus acordului propus privind surplusul de vaccinuri.

Medzhidiev a adăugat că, în opinia sa, nici alți membri ai UE nu vor susține acordul propus în forma sa actuală.

"Amendamentul propus de Pfizer este în mod clar inacceptabil pentru noi, având în vedere situația critică a surplusului de vaccinuri din Bulgaria și povara financiară nejustificată pentru produsele destinate distrugerii", a declarat Medzhidiev.

"Facem apel la Comisie să se întoarcă la masa negocierilor, ținând cont pe deplin de mandatul acordat. Până când nu se găsește o soluție, toate livrările trebuie să fie oprite", a declarat el, scrie stiripesurse.ro.

Pfizer nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Reuters a relatat în ianuarie despre discuțiile dintre Bruxelles și Pfizer, pe fondul unei supraoferte globale de vaccinuri COVID-19, Europa aflându-se pe un exces de aprovizionare deosebit de mare.

Discuțiile au inclus posibilitatea ca Pfizer să reducă cele până la 500 de milioane de doze de vaccin COVID-19 pe care UE s-a angajat să le cumpere în acest an, în schimbul unui preț mai mare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lepadaturile din romania bineinteles ca nu s-au opus .Isi freaca palmele la o asa afacere...Iubitori de tara si neam
1
0
Din cate se vede,o companie negociaza cu mai multe state,ca si cum aceasta companie ar fi cel putin Federatia Rusa sau SUA. Adica niste tari,chiar ditai Uniunea Europeana,nu sunt in stare sa considere compania aia ca fabrica de fuckng medicamente la dispozitia oamenilor,nu o putere politica. E vai de noi. Ce facem daca Pfizer incepe sa aiba pretentii teritoriale? Sa zica mai,bolovanilor,noi vrem o curte pentru uzinele noastre asa,cam cat Israelul,asa ca ia vedeti cum va strangeti un pic granitele sa ne faceti pe plac! Cred ca ar fi destui absurzi sa nu ia in gluma si chiar sa supuna la vot asta,pe acolo la Bruxeles.
0
0
Romania care a fost obligată de UE sa cumpere vaccinuri fara număr a rămas cu o pagubă de un miliard de euro însă tara noastră nu ia atitudine față de această hoție.Cum hotărăște UE o bazaconie Romania este prima care aplică aceste legi al căror scop este îngrădirea libertăților democratice interdicții și amenzi drasnice împotriva supușilor imperiului. Vorba englezilor vom ajunge că UE să ne spună cât zahăr să punem in ceasca de ceai.
2
0
Abia acum realizeaza ca vaccinul anticovid a fost si se vrea a fi in continuare un mod al BigPharma de a face bani multi si atat. La fel se intampla si cu razboiul din Ucraina. Dar vom realiza peste doi ani acest lucru, ca este doar un mod al firmelor de armament de constructii de medicamente produse farmaceutice de transport de a face bani multi si atat. Si pentru ca ei sa faca bani multi a trebuit sa ne moara noua rude prieteni parinti copii. OMS refuza sa declare incetarea pandemiei Covid pentru ca BigPharma sa faca in continuare bani cu un vaccin ce contine apa sfintita in conditiile in care acum exista tratament pentru cei bolnavi. Nu mai este nevoie de vaccin preventiv. Mwje BigPharma! Mwje razboiul Rusia Ucraina!
5
0
cum adica "Conform termenilor revizuiți, Pfizer cere plata pentru dozele comandate care nu vor fi niciodată fabricate" ? serios ? au dreptate cei care spun ca a fost ceva dubios cu contractul asta dar se pare ca parchetul european se face ca nu vede nimic
3
0
Al II-lea război mondial a început din cauza farmaciștilor.!!!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
21513104736
5/49
29263182225
joker
4561015219