REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
17.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Pfizer oprește distribuția globală a pilulei pentru renunțarea la fumat. Motivul: conține agenți cancerigeni

Pfizer oprește distribuția globală a pilulei pentru renunțarea la fumat. Motivul: conține agenți cancerigeni

Replica API 28 iunie 2021 | 18:04 760

Fumătorii vor întâmpina o problemă atunci când vor dori să cumpere pilula Chantix de la Pfizer care îi ajută să se lase de fumat. Compania nu mai fabrică medicamentul.

După ce s-au găsit niveluri inacceptabile de potențiali agenți cancerigeni numiți nitrosamine în anumite loturi Chantix, Pfizer a oprit distribuția la nivel mondial a medicamentului popular care ajută pe fumători să renunțe la fumat.

Un purtător de cuvânt a declarat că Pfizer consideră că beneficiile medicamentului „depășesc riscurile potențiale foarte scăzute, dacă există, cu expunerea la nitrosamină de la vareniclină”. Vareniclina este numele generic pentru Chantix.

Autoritățile de reglementare la nivel mondial au cerut companiilor să monitorizeze impuritățile care pot apărea în anumite medicamente, iar testarea internă a Pfizer a dovedit niveluri inacceptabile în unele loturi Chantix. Ca urmare, Pfizer întrerupe distribuția la nivel mondial a medicamentului și accelerează testarea sa internă.

oată lumea este expusă la nitrozamine în viața de zi cu zi, dar autoritățile de reglementare au încercat să obțină un control asupra medicamentelor care ar putea expune consumatorii la niveluri nesigure.

Tot mai multe ţări cer retragerea pilulei Chantix de la Pfizer

„Am lucrat mână în mână cu autoritățile de reglementare din întreaga lume care adoptă abordări diferite și au calendare variate”, a spus purtătorul de cuvânt al Pfizer. „Toate informațiile au fost comunicate public, în conformitate cu indicațiile din partea autorităților de reglementare”.

Miercuri, Korea Biomedical Review a raportat că unitatea Coreea – Pfizer a informat distribuitorii că anumite doze erau deja epuizate. Oficialii din Canada au postat și o notificare cu privire la retragerea medicamentului.

În ultimii ani, o serie de producători de medicamente au fost nevoiți să-și retragă loturi cu medicamente pentru tensiunea arterială și diabet, valsartan și, respectiv, metformină, după ce au descoperit unele impurități numite NMDA. Impuritatea se poate dezvolta în timpul fabricării sau depozitării medicamentelor utilizate pe scară largă.

Autoritățile de reglementare au spus că NMDA, un tip de nitrozamină, poate fi cancerigen după expunerea pe termen lung. Pfizer Chantix a generat anul trecut 919 milioane de dolari. Medicamentul s-a confruntat cu primele sale probleme generice din SUA începând din noiembrie anul trecut, scrie statnews, conform evz.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pfizer nu a fost in stare sa faca o pastila anti fumat cum trebuie dar ne vaccinam orbeste cu un produs tot pfizer. Mda...
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108