REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Phenianul califică drept un „atac terorist” raidul împotriva ambasadei sale de la Madrid

Phenianul califică drept un „atac terorist” raidul împotriva ambasadei sale de la Madrid

Replica API 1 aprilie 2019 | 00:00 428

Kim Jong Un

Phenianul a denunţat, duminică, raidul efectuat luna trecută împotriva ambasadei sale de la Madrid şi care a fost revendicat de un misterios grup de opozanţi, drept un „grav atac terorist”, potrivit News.ro.

Reprezentanţa diplomatică nord-coreeană a fost atacată pe 22 februarie de un comando, cu câteva zile înainte de sumitul care a avut loc la Hanoi între preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un.

După săptămâni de tăcere totală, un judecător de investigare spaniol a dezvăluit, marţi, o serie de detalii despre acest asalt şi comando-ul care l-a comis, ai cărui membri au primit mandat internaţional de arestare.

Gruparea de apărare civilă Cheollima (DCC) a revendicat acest raid explicând faptul că a vrut să semnaleze activităţile "ilegale" ale reprezentanţelor diplomative ale Phenianului în străinătate.

În prima reacţie oficială, Coreea de Nord evocă duminică o posibilă implicare a Statelor Unite în acest raid şi cere autorităţilor spaniole să-i aducă în faţa justiţiei pe terorişti şi pe cei implicaţi.

„Un grav atac terorist s-a produs pe 22 februarie, în cursul căruia un grup armat a atacat ambasada Republicii Populare Coreea de Nord în Spania”, a declarat într-un comunicat transmis agenţiei oficiale KCNA un purtător de cuvânt al ministerului nord-coreean al Afacerilor Externe.

„Ne aşteptăm ca autorităţile competente din Spania că conducă o anchetă în cazul acestui incident până la capăt şi de manieră respinsabilă”, a continuat sursa citată.

Justiţia spaniolă a precizat că presupusul şef al comando-ului este un anume Adrian Hong Chang, de naţionalitate mexicană, dar rezident în Statele Unite.

digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta este o poza actuala a lui nicusor , umflatul cu drena de NY. Deci , sexul in puscarie te mentine tanar... Dar , Codruta ?!?
0
0
Mai, ce gogosi ne turnati astazi ?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468