REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Pieţele Tomis III şi Griviţei vor fi monitorizate video!

Pieţele Tomis III şi Griviţei vor fi monitorizate video!

Replica API 26 februarie 2016 | 09:26 274

Siguranţă

Siguranţă

Călcate de hoţi în mod repetat, pieţele Tomis III şi Griviţei vor avea montate din luna martie camere de supraveghere şi senzori de mişcare. „Aceste camere vor fi montate deoarece noi nu avem pază umană şi pe timp de zi şi pe timp de noapte şi pentrul faptul că aceste pieţe s-au spart în mod repetat. Legea ne cere montarea acestor sisteme de monitorizare pe timpul nopţii”, a declarat Ion Ciobanu, director Direcţia Pieţe, Târguri şi Oboare din cadrul R.A.E.D.P.P.

Totodată, acesta a menționat că se va încheia și un contract cu o firmă specializată de pază care să intervină rapid în situația în care vreo persoană va dori să intre forțat în una din piețele închise. Piața Tomis III a fost spartă în luna decembrie 2015 de trei ori, iar Piața Griviței de două ori. Tocmai aceste spargeri nocturne consecutive i-au îndemnat pe reprezentanții R.A.E.D.P.P. să ia măsuri. Hoții, de cele mai multe ori persoane care locuiesc în apropierea piețelor, produceau pagube destul de însemnate, deoarece aceștia spărgeau geamurile de termopan și chiar distrugeau acoperișurile.

Pentru că nu aveau ce face cu fructele și legumele, aceștia căutau banii pe care comercianții îi mai lăsau uneori pe sub mușamaua de la tarabă. De săptămâna viitoare, de când se începe achizția serviciilor de monitorizare, se va renunța la paza pe timp de noapte și va rămâne doar cea de zi. „Trebuie să vedem cine va face expertiza și câte camere ne recomandă. Trebuie să fie 2, 3 la ușă, atât pe interior, cât și pe exterior. De asemenea, aceste lucruri sunt valabile și pentru senzorii de mișcare. De săptămâna viitoare ne apucăm de treabă.” a mai adăugat Ion Ciobanu.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272