REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Pietonii fac "100 de metri garduri" pe şosele! Video

Pietonii fac "100 de metri garduri" pe şosele! Video

Replica API 14 mai 2022 | 23:24 1877

De-a lungul timpului, foarte multe accidente rutiere s-au produs în urma traversării carosabilului de către pietoni prin loc nepermis. Și acum, ca și atunci, riscurile sunt aceleași, iar acțiunea poate avea consecințe extrem de grave prin punerea vieții în pericol. Expunerea la astfel de riscuri, din păcate, lasă foarte multe familii în doliu, cărora, cel mai probabil, le va fi imposibil să treacă peste durere. Cu toate acestea, se pare că indiferența este primul pas în confruntarea cu realitatea.

Traversarea carosabilului prin locurile nepermise este în floare de mult timp la Constanța. Acțiunea poate avea, de asemenea, mai multe implicații în afară de amendă. Această regulă ar trebui să îi determine pe cetățeni să trateze acțiunea cu mai multă responsabilitate și să renunțe la astfel de decizii periculoase pentru propria lor viață.

”Ca românu’ nu-i niciunul” !

Care mai de care mai grăbit în apropierea trecerilor de pietoni din fața City Park Mall și din zona Lidl – Tomis III, unde deseori se uită că trecerea pentru pietoni este la ”o aruncătură de băț” , lenea și ”șmecheria” își fac ”de cap” , iar constănțenii își mențin tupeul fantastic de a ignora regulile destinate oricărui cetățean român din întreaga țară. Iar aceste aspecte sunt întâlnite în toată Constanţa.

Însă, această ”șmecherie” se sfârșește odată cu accidentările de rigoare… De aceeași părere este și un locuitor al orașului Constanța, care este șocat de cum se ”aruncă” oamenii la propriu în traversarea străzii prin locuri nepermise, deși "zebra" se află la la un pas de ei…

”Lenea e mare, de ce te-ai angaja în traversarea străzii prin zona asta, care, știți cu toții că este periculoasă. Întotdeauna a fost și oamenii ignoră asta. Bulevardul Alexandru Lăpușneanu este mereu foarte aglomerat, mai ales acum cu lucrările acestea. Se riscă prea mult, iar ghinionul nu te ocolește mereu…” , a declarat un bărbat pentru ziarul Replica.

În ceea ce privește "zebra", așa-zisa trecere de pietoni, aceasta este prevăzută cu semafoare ce dețin semnale luminoase, ”menite” să indice permisiunea traversării în siguranță. Se pare, totuși, că mințile cetățenilor nu se ”luminează” odată cu semaforul și chiar și acesta ajunge să fie tratat cu ignoranță, fără a-i mustra conștiința pentru acțiunile întâlnite deseori la pisicile cu 9 vieți…

Cazul unei femei care, deși era semnal rosu la semafor pentru traversarea pietonilor, aceasta s-a ”aruncat” pe trecere printre mașini, cauza fiind, cel mai probabil, soarele puternic care îi ”alinta” creștetul capului și a determinat-o să încurce culorile semaforului…

Legea este, de asemenea, ignorată

Dacă raportăm aceste acțiuni ale cetățenilor orașului Constanța la prevederile legale, se poate observa foarte ușor că încălcările normelor ce trebuie respectate, de fiecare om în parte, sunt tratate cu nepăsare și ignoranță…

Ce trebuie să aibă în vedere toți locuitorii orașului Constanța este faptul că legea nu iartă pe nimeni, fie că vorbim despre pietoni, fie că vorbim despre conducători auto. Fiecare are regulile lui de respectat și trebuie să fim responsabili pentru propriile noastre vieți. În ceea ce privește articolul 167 ca parte integrantă din Hotărârea 1391/2006, acesta prevede regulile pentru circulația pietonilor, astfel că, se interzice traversarea pe drumul public prin alte locuri decât cele permise.

Video:

Sancțiunile contravenționale sunt aplicabile oricărei persoane și vizează fiecare nerespectare a regulilor.

Andrada SCRIPCARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ia explica-ne tu noua cum facem ca pietoni sa trecem legal daca suntem la lidl si vrem sa ajungem la lukoilul din poza. Nu mai bine investighezi tu jaful in urma caruia lidl a pus mana pe autogara plus pe toata zona din spatele autogarii ?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218