REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
11.6° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Ping-pong politic pe desființarea SIIJ! Kelemen Hunor: 'Nu înseamnă că reînfiinţezi un alt SIIJ'

Ping-pong politic pe desființarea SIIJ! Kelemen Hunor: 'Nu înseamnă că reînfiinţezi un alt SIIJ'

Replica API 22 noiembrie 2021 | 23:02 780

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că în cadrul negocierilor cu PNL şi PSD privind formarea unei coaliţii guvernamentale s-a discutat despre desfiinţarea, prin lege, a Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie. „Am spus că prin lege se va desfiinţa SIIJ-ul şi atribuţiile şi competenţele trebuie date la o structură, mai mult nu am discutat”, a afirmat Kelemen Hunor sâmbătă seară, la finalul negocierilor privind formarea unei coaliţii guvernamentale, relatează NEWS.RO.

Acesta a menţionat că preluarea dosarelor de la SIIJ de către o nouă structură nu presupune înfiinţarea unei noi entităţi, scrie stiripesurse.ro

„Nu. Desfiinţare. Dar acest lucru înseamnă că trebuie să se ocupe cineva şi de aceste dosare şi de cazurile care vor fi în viitor, dacă vor fi. Trebuie să le duci undeva. Nu înseamnă că reînfiinţezi un alt SIIJ. Vom vedea, vom găsi. (...) Asta va decide premierul împreună cu ministrul de justiţie”, a declarat el.

Kelemen a menţionat că nu s-a intrat, în cadrul discuţiilor, în detalii cu privire la acest subiect, dar că s-a ţinut cont de angajamentele României privind domeniul justiţiei.

Premierul propus de PNL Nicolae Ciucă a anunţat sâmbătă seară, după mai mult de cinci ore de negocieri, că au fost finalizate programul de guvernare şi acordul politic, precizând că s-a stabilit ca Secţia Specială pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie să fie desfiinţată până la 31 martie 2022 şi înlocuită de o altă structură.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212