REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Mie., 22 Mai 2024
Anul XX Nr. 6737
14° Constanța Miercuri, 22 Mai 2024 Anul XX Nr. 6737
 

Pintea îi dă replica lui Iohannis: 'Bugetul României a fost aprobat târziu!'

Pintea îi dă replica lui Iohannis: 'Bugetul României a fost aprobat târziu!'

Replica API 21 martie 2019 | 00:00 411

Președintele Klaus Iohannis acuza că lipsa tratamentului pentru bolnavii HIV/SIDA din spitale este „un exemplu revoltător de incapacitate guvernamentală”. În replică, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a afirmat că de vină este aprobarea târzie a bugetului de stat pentru 2019, care a întârziat și alocarea finanțării pentru programele naționale de sănătate, inclusiv pentru programul de HIV/SIDA.

Președintele României, Klaus Iohannis, a criticat dur Guvernul, marți, 19 martie, la dezbaterea „Președinte sau cetățean/om politic și societate civilă”, făcând referire la lipsa tratamentului pentru bolnavii cu HIV. Acesta a subliniat că este un exemplu ”de incapacitate guvernamentală” în domeniul sănătății publice și că răspunderea este, ”clar”, la cei care guvernează, indiferent ce spun unii sau alții.

"Această chestiune, a sănătăţii, este una extrem de sensibilă. Şi, pe bună dreptate, toate studiile sociologice arată că românii sunt foarte preocupaţi de ineficienţa sistemului public de sănătate. Şi acest aspect pe care l-aţi menţionat (lipsa tratamentului pentru bolnavii cu HIV- nota Georgiana Arsene) este unul extrem de revoltător şi arată că una se promite şi alta se face", a declarat Klaus Iohannis, În replică, Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a explicat că programele naționale de sănătate au întârzieri pentru că bugetul țării a fost aprobat târziu.

„Îi aduc aminte domnului președinte că bugetul României, și implicit bugetul Ministerului Sănătății, a fost aprobat destul de târziu, după multe ezitări. A fost publicat în Monitorul Oficial în 15 martie, prin urmare, programele naționale de sănătate de prevenție, printre care și HIV – SIDA vor avea întârzieri.

Din punct de vedere al Ministerului Sănătății, spitalele ar fi trebuit să se asigure medicația necesară acestor pacienți. Dar, pe de altă parte, repet, ieri, în ședința de Guvern, am aprobat termenele noi de aplicare a programelor naționale de sănătate pentru că bugetele au fost aprobate târziu”, a afirmat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Esti prea prost pentru secolul acesta!!!!
4
0
Spune ca alocatiile copiilor nu pot fi platite pentru ca presedintele a atacat la CCR legea asta mizerabila de buget prin care psd-ul mananca milioane de euro cu lopata. Daca ar fi vrut sa le mareasca copiilor alocatiile ar fi facut-o asa cum si-au marit ei salariile. BUGETUL tarii nu a fost aprobat pe 2019 dar...ai nostrii parlamentari si-au si votat si primesc incepand cu luna IANUARIE 2019 salarii cu 10 la suta mai mari! Inclusiv PENSIILE SPECIALE.
4
1
Iohannis este ca o boala puturoasa. Nici macar odiosul Basescu nu a putut fi asa de cinic,poate din cauza ca totusi el avea doua fete,cam submediocre dar totusi ceva la care sa tina. Iohannis nu are sentimente ci doar instincte de crocodile ce se simte bine cand e satul. Am votat si eu cu el si-mi vine sa vomit de ciuda la mizeria pentru care am contribuit ca ultimul idiot prin votul dat parca cu p..a,nu cu capul.Multi recunosc ca au gresit,treaba e ca urmatorul sa nu fie tot asa de mizerabil pentru tara. Ce naiba votam chiar asa de scarbos? Ne luam dupa cretini hastagisti sau gandim pe bune?
0
9
Nu doamna bugetul a venit prea tarziu la presedinte.
10
1
Bugetul trebuia sa fie gata din octombrie, noiembrie 2018, discutat, dezbatut in parlament la inceputul lunii decembir si intrat in vigoare cu 1 ianuarie 2019. Dar presedintele penal Dracnea a preferat sa plece cu ibovnica Irinuca in Maldive sa se distreze si bugetul Romaniei a ramas in aer. In concluzie si pentru Replica care si ea dezinformeaza la greu la fel ca si vuvuzelele de la antena 3, Nu presedintele a intarziat bugetul! Dracnea si PSD l-au prezentat tocmai la sfarsitul lunii februarie. Asa stau treburile.
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515