REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Piromanul din Hârșova, care și-a dat foc la casă pentru a-și speria mama, a ajuns în spatele gratiilor

Piromanul din Hârșova, care și-a dat foc la casă pentru a-și speria mama, a ajuns în spatele gratiilor

Virgil STOIAN 23 noiembrie 2023 | 00:00 1330

Ion P., din Hârșova, este acuzat că, în seara zilei de 17.07.2023, în jurul orei 21:30, a aprins mai multe lumânări, şi, conştient de eventualele consecinţe, le-a lăsat nesupravegheate şi a părăsit locuinţa, după incendiu afirmând „Trebuia să o fac mai demult!” sau „Treaba asta trebuia să o fac mai demult!”. În urma incendiului, 13 persoane s-au autoevacuat și, din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Piromanul din Harsova, care si-a dat foc la casa pentru a-si speria mama, a ajuns in spatele gratiilorPiromanul din Hârșova

Potrivit rechizitoriului, Ion P, în vârstă de 34 ani, este divorţat şi în prezent locuieşte împreună cu mama lui, în vârstă de 62 ani într-un imobil aflat în proprietatea/coproprietatea tatălui inculpatului şi, respectiv, soţul persoanei vătămate, în prezent decedat, fără ca succesiunea acestuia să fi fost dezbătută până în prezent. În seara zilei de 17.07.2023, anterior orei 21:30, Ion P.  a aprins mai multe lumânări în camera unde acesta doarme, din incinta locuinţei menţionate mai sus şi, chiar dacă era conştient de faptul că se putea provoca un incendiu din cauza nesupravegherii acestora, inculpatul le-a lăsat nesupravegheate şi a părăsit locuinţa.

Mama acestuia a plecat din locuinţă în după-amiaza zilei de 17.07.2023, în jurul orei 18:30 şi s-a deplasat la o cumnată, iar când s-a întors acasă a observat lumină în camera fiului ei, chiar dacă în casă era lumina stinsă, iar când a deschis uşa de acces în camera lui, din cameră a ieşit un nor mare şi negru de fum, iar pe podea a identificat o flacără mare, care persista. Femeia a ieşit din casă, s-a dus la vecini, care au sunat pompierii, iar la venirea acestora incendiul a fost lichidat. „Am aprins această lumânare ca formă de avertisment pentru mama mea, că dacă nu vrea să-mi fie bine pentru mine, în sensul să-mi dea moştenirea, o să fie rău pentru amândoi”, a declarat ulterior Ion P.

Piromanul din Harsova, care si-a dat foc la casa pentru a-si speria mama, a ajuns in spatele gratiilorImagini de la incendiu

Ion P. i-a făcut propuneri indecente mamei sale

Pe lângă evenimentul sesizat din data de 17.07.2023, victima a declarat organelor de poliţie despre alt eveniment petrecut între aceasta şi fiul său. Femeia a arătat că fiul acesteia i-a propus să întreţină raporturi sexuale, i-a trimis mesaje şi fotografii cu tentă sexuală, a pătruns în „costumul lui Adam“ în dormitorul acesteia, persoana vătămată fugind de la domiciliu şi înnoptând pe unde apuca, de frica inculpatului, pe care îl consideră un real pericol pentru aceasta. Victima a mai declarat că pe fondul consumului de droguri, acesta îşi ameninţa părinţii, pentru a obţine sume de bani necesare achiziţionării acestor substanţe.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Hârșova au decis condamnarea lui Ion P. la 2 ani de închisoare, în regim de detenție. Sentința a fost dată pe 15 noiembrie 2023 și nu este definitivă.

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O gramada de tampiti in harsova
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468