REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
25.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Piromanul din Techirghiol a făcut circ

Piromanul din Techirghiol a făcut circ

Virgil STOIAN 6 iunie 2023 | 00:00 2161

Viorel Marian Leonte este cunoscut ca un cal breaz în Techirghiol, acolo unde și-a terorizat familia dar și pe localnici. Astfel, în anul 2014  a provocat un incendiu la o dependinţă a unei societăţi comerciale, respectiv un depozit de lemne, aparţinând fratelui său Laurenţiu ca urmare a unui conflict cu acesta. De data acesta, Leonte a făcut circ în sala de judecată unde se afla ca inculpat, proferând injurii atât la adresa victimei cât a procurorului de caz.

Piromanul din Techirghiol a facut circ Foto cu caracter ilustrativ

Potrivit rechizitoriului, la data de 01.10.2020, în timpul desfăşurării şedinţei de judecată în faţa instanţei penale din cadrul Judecătoriei Constanţa, în cursul audierii persoanei vătămate din respectiva cauză, Leonte a intervenit de mai multe ori fără permisiunea instanţei, fiindu-i atrasă atenţia şi fiind avertizat cu privire la îndepărtarea din sala de şedinţă, iar apoi i-a adresat persoanei vătămate expresii jignitoare, în sensul că i-a spus acesteia ”...mi-aș p..a în morţii tăi”, încălcând astfel solemnitatea şedinţei de judecată şi la data de 07.02.2020, în timpul desfăşurării şedinţei de judecată în faţa instanţei penale din cadrul Judecătoriei Constanţa, a folosit cuvinte şi expresii jignitoare în timp ce era audiat, afirmând ”îi dădeam un pumn, îi săreau şi toate p....e” şi “Sunt băiat, nu sunt p...ă ca ei”. Apoi, după ce i-a fost atrasă atenţia, a intervenit în timp ce reprezentantul Ministerului Justiției susţinea concluziile pe fondul cauzei, folosind expresii jignitoare, în sensul că a afirmat “Aşa m-a fătat mama”, iar după ce instanţa a dispus îndepărtarea din sală, a adresat expresii jignitoare, în sensul că a afirmat “Să-ţi iau familia şi toţi morţii în p..ă”, încălcând astfel solemnitatea şedinţei de judecată.

Piromanul din Techirghiol a facut circ

Urmărit cu focuri de armă în trafic

Viorel Marian Leonte este un recidivist un ștate vechi fiind de mai multe ori condamnat pentru diverse fapte: în anul 2008, în timp ce se afla în vizită la fratele lui, a observat o frumuseţe de maşină, un Audi A6, în timp ce era spălată de unul dintre nepoţii săi. I s-a aprins „beculeţul”, a luat-o la goană, a furat cheile din mâna nepotului şi a fugit cu autovehiculul, către Constanţa, chiar dacă nu avea permis de conducere şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. A ajuns în zona Casei de Cultură, unde a avariat alte două autoturisme aflate la semafor. Proprietarul uneia dintre maşinile lovite a sunat la Poliţie, astfel începând o urmărire ca în filme. La ieşire din Constanţa, spre Techirghiol, a fost somat să se oprească, însă a trecut precum vântul. Cursa a continuat, iar pe DN39, în apropiere de intersecţia cu localitatea Cumpăna, oamenii legii au organizat un filtru, fiind trase şi focuri de armă. Astfel individul a fost prins.

Piromanul din Techirghiol a facut circ Minuta judecătorească

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis condamnarea lui Viorel Marian Leonte la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 5.100 lei, pentru săvârşirea infracţiunii de încălcare a solemnităţii şedinţei în formă continuată (două acte materiale). În urma contopirii cu o altă pedeapsă, Leonte urmează să execute pedeapsa de 5 ani și 700 zile în regim de detenție şi pedeapsa de 5.100 lei amendă penală. Sentința a fost dată pe 31 mai și nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
familia leonte sunt toti niste malformati facuti frate cu soraa, criminali, golani si stiuti ca scandalagii.
1
1
de aia o sa ia cu executare pe camera
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510