REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Mar., 14 Mai 2024
Anul XX Nr. 6729
16.4° Constanța Marți, 14 Mai 2024 Anul XX Nr. 6729
 

Pistele de biciclete din Constanța au fost gândite fără cap și fără coadă. Video

Pistele de biciclete din Constanța au fost gândite fără cap și fără coadă. Video

Georgiana BOGLEA 29 aprilie 2024 | 00:00 4787

În ultimii ani, încă din momentul demarării numeroaselor proiecte de reabilitare ale principalelor artere rutiere din oraș, s-a încercat promovarea utilizării bicicletei ca mijloc de transport. Acest fapt a venit ca o consecință naturală a faptului că mii de locuri de parcare au fost desființate pentru implementarea proiectelor de mobilitate urbană. Administrația descurajează folosirea mașinilor personale, fără o oferi o alternativă reală, pistele de biciclete fiind în cel mai bun caz deficitare, iar în cel mai rău, imposibil de folosit... întreruperi, stâlpi în mijlocul pistei, sau trasee care duc către nicăieri.

Pistele de biciclete din Constanta au fost gandite fara cap si fara coada. Videopista de biciclete de pe bdul 1 Mai

Mersul pe bicicletă este un sport încurajat, în ultima perioadă, de administrația locală din Constanța... de aici și minunatele piste de biciclete amenajate, în contextul proiectelor de reabilitare a marilor bulevarde. Modificările regimului de circulație de pe marile artere rutiere ale orașului urmează modelul occidental și au ca principal obiectiv promovarea metodelor alternative de transport și reducerea emisiilor de poluanți atmosferici ale autoturismele personale.

Pistele de biciclete din Constanta au fost gandite fara cap si fara coada. Videobdul 1 Mai

Aspirațiile municipalității ar fi de lăudat, dacă ele ar corespunde nevoilor și solicitărilor publicului larg. Astfel de inițiative ar fi binevenite, dacă problemele existente în prezent, care au fost deja aduse în atenția autorităților, ar fi soluționate în prealabil.

Pistele de biciclete din Constanta au fost gandite fara cap si fara coada. Video

Cei câțiva cetățeni care folosesc bicicleta ca principal mijloc de deplasare nu sunt mulțumiți de aceste proiecte, care au deficiențe atât în proiecte, cât și în executare. Aspecte care se văd cu ochiul liber, fără un efort prea mare de concentrare.

Pistele de biciclete din Constanta au fost gandite fara cap si fara coada. Videopista de biciclete, de pe Ferdinand

În unele zone, pistele de biciclete se termină... în gropi sau în stâlpi. Sau poate cei care au executat lucrarea au rămas fără material și au decis să economisească la fiecare capăt.

Video 1:

Să nu mai spunem de faptul că între unele dintre bucățile de pistă amenajate este o distanță foarte mare, ceea ce ar însemna ca bicicliștii să coboare de pe bicicletă pentru a putea tranzita respectiva zonă.

Pistele de biciclete din Constanta au fost gandite fara cap si fara coada. Video

În concluzie, pentru cine se încumetă să folosească pistele noi amenajate vă recomandăm să circulați cu foarte mare atenție pentru a nu suferi vreun accident.

Pistele de biciclete din Constanta au fost gandite fara cap si fara coada. Video

Video 2:

Video 3:

Video 4:

Pistele de biciclete din marile orașe sunt cu 2 clase mai sus decât la Constanța

Haideți să privim puțin mai departe de orașul care ar trebui să fie întors cu fața spre mare și să mergem la Sibiu sau Brașov, ori Cluj sau Timișoara, acolo mersul pe bicicletă este practicat ca metodă de recreere, nu de testare a limitelor răbdării.

În Sibiu, de exemplu, pista e dotată cu asfaltul cu pigment verde, care marchează traseul expres, o soluție tehnică importată din Olanda, o pasarelă circulară impresionantă, o exclusivitate la nivel național, dar zonele de relaxare cu bănci inovative, unele cu panouri solare și dispozitive wireless de încărcare a telefoanelor.

Pistele de biciclete din Constanta au fost gandite fara cap si fara coada. Video

Nu lipsesc nici iar rastelele pentru andocarea bicicletelor, care sunt iluminate cu corpuri eco-eficiente, conectate la sistemul telegestiune.

Pistele de biciclete din Constanta au fost gandite fara cap si fara coada. Video

Mai mult decât atât, unii dintre stâlpii de iluminat sunt smart, prevăzuți cu camere video și hotspot-uri pentru WiFi. Imaginile impresionante vorbesc de la sine!

Pistele de biciclete din Constanta au fost gandite fara cap si fara coada. Video

Prin proiectul BikeSharing, Primăria Cluj-Napoca a realizat 50 de stații cluj bike.

Pistele de biciclete din Constanta au fost gandite fara cap si fara coada. Videopistă biciclete, Cluj; Credit foto: Lucian Milasan / Shutterstock.com

Și Brașov stă bine la capitolul transport velo, Primăria Municipiului continuând să investească masiv în infrastructura pentru circulație verde. În acest scop, autoritățile locale au întocmit Masterplanul Velo, care reprezintă, potrivit draft-ului "un document strategic cu o componentă operațională, menit să asigure condiții optime pentru deplasarea cu bicicleta.

Pistele de biciclete din Constanta au fost gandite fara cap si fara coada. Video

Așadar, în Constanța, mersul pe bicicletă este mai degrabă un sport extrem, decât o variantă ecologică și sănătoasă de deplasare urbană, cu infrastructura velo slab dezvoltată, piste înguste și întrerupte de anumite obstacole.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
m********i aciuați la primărie puși să gândească
1
0
Votati Chitac, mergeți cu bicicleta!
0
1
hahaha nu uitati nici de mine, piticu porsar stelar de la palazu care angajeaza toate fufele, burtosu cu vesta hypster, tata lu iedi care vrea nou porse 911. semianalfabetu care e sefu cu caterinca in oras, care inchide bulevarde ptr mici si balci, care a adus ZERO firme in oras care sa creeze noi locuri de munca, care a anvelopat ZERO blocuri, unde platformele de gunoi arata ca in india, da da nebunu cu subteranu cicadau!
2
0
Pai ce asteptari aveti de la un bosorog senil ? A facut praf tot traficul din oras, sensuri unice prostesti etc. Il duce capul numai la prosteli ieftine pentru voturi de la coafeze....si paraindarat,bineinteles.
8
2
Pistele sunt facute asa cu cap, ca sa poti combate legea in instanta in caz ca esti prins pe carosabil fara veste reflectorizanta, casca, etc. si sa castigi procesul. Legile sunt facute sa fie incalcate ! Doar cei slabi se supun.
4
0
Mai nou pe b-dul 1 Mai se sparge betonul vopsit din jurul capacelor de pe trotuar si culmea se toarna alt beton la fel se vopseste maron deasupra . Credeam ca pun dale asa cum au pus pe Stefan Cel mare . Lucrari de 2 bani dar pe euro multi . Asa cum va arata si Parcul Garii. O lucrare de tot rahatul . Bine ca au pus gard . dalele de pe partea de ciment a gardului nu sunt lipite intre ele cu liant . Arata vai si amar . Doamne oare cati bani a costat ? Ca este un gard pentru circ. Rusine Chitac . sper ca nu te vom alege , cu toate ca nu prea avem pe cine . Dar sper sa ne lumineze Dzeu mintea .
7
0
s-au luat, sa va spslati pe cap cu pistele voastre. Si cu strazile din peninsula. Si cu bdul Ferdinand, care are 3 benzi, in luc de 4! Tara incompetentilor!
11
0
Pentru domnul/doamna UITE, care voteaza AUR. Asa, ca veni vorba: ce argument e asta, "de-aia votam AUR"? Sau mai bine zis, care e argumentul? Ce solutie aduce AUR? Aia e ca nu are solutii pentru nimic, doar samanta se scandal, iar asta e mai periculos decat traficul urban, oricat de aglomerat ar fi... Deci, NU VOTAM AUR!!!!!
5
5
D-aia votam AUR!!!
7
13
Tot ce s-a facut in Constanta s-a facut fara cap,doar din ambitii prostesti si sa iasa comisioanele! In rest lucrari de unica folosinta ,la pret de extra calitate.
20
1
Trebuia sa injumatatiti trotuarele si asa inguste ca sa faceti ca ca tu rile astea de piste.
13
4
Drama acestor piste este ca nu prea avem utilizatori in orasul nostru. Chiar daca generatiile mai tinere ar dori sa inceapa sa le foloseasca este o prb cu ele ... sunt f f f INGUSTE !!! Ceea ce va creea teama sau chiar accidentari in randul celor care vor dori sa le foloseasca, in felul acesta nedand sanse nici unei viit generatii de utilizatori.
14
1
Ce drak fac astia cu cap,coada,utilitate si finalitate??? Doar spagile le iau pana la capat !! Niste idioti,p****i facut gramada la la PL pana la 90 % din primari,fara viziune,fara gandire in viitor,fara macar sa se inspire din tarile normale la cap !! Cand se duc pe banii nostrii in schimb de experienta si delagatii in log sa negocieze spagi si comisione la achizitii,sa-si plimbe amantele si odraslele, mai bine ar vedea cum au facut altii prin Olanda,prin Germania prin tarile Nordice cu pistele astea de biciclete !
16
0
Cine raspunde pentru banii aruncati aiurea pentru aceste piste? Nimeni. Wc chitac, cel care isi declara ura impotriva constantenilor, prin obligarea acestora sa foloseasca transportul in comun si bicicletele, a fost vazut de cineva in vreun autobuz sau pe o trotineta? Nu cred. Si mai vrea inca 4 ani sa si bata joc de noi. In afara de el si cativa i n f r a c t o r i din gasca lui, daca il mai voteaza cineva, ne meritam soarta. Inca 4 ani de blocaje in trafic, bulevarde sapate si cu transee mai mari ca in Ucraina, benzi de circulatie suprimate pentru cate 3 randuri de borduri si spatii maro, sensuri unice fara noima(doar mii de indicatoare de la firma care ea cui?), statia de metrou din fata cet ului-inca 4 ani de lucrat la ea etc. JOS WC CHITAC! VOTATI STELIAN ION, probabil cel mai mic rau din oferta actuala!
22
4
În Constanța este greu să te deplasezi cu bicicleta din cauza geografiei care include diferențe de nivel de 50-60 de metri.
11
3
Aici e și idioțenia consilierilor lui chitac care nu sunt buni de nimic. Niște cretini fără viziuni, fara viitor
18
0
pistele au costat bani, cheltuiti cu larghete. oare toti ofiterii superiori din armata romana, au asemenea deschidere, ca amiralul pensionar de eforie? barem statea acasa si nu-l mai stia lumea.
17
0
Am zis ca trebuiau transformate in piste de benveu. Bicicletele sunt pentru saraciile din Vest. Noi iubim masinile ,shaworma , micii cu mustar si obezitatea.
18
4
Poate ne spuneti ce este facut cu cap in orasul Constanta? Nimic! Tipic pesedist! Da, pesedist, pentru ca sunt proiectele lui fagadau, pensionarul doar a incercat sa le puna in opera, fara sa gandeasca. Actuala administratie, doar a mimat ca munceste, fara sa gandeasca. Trist, ca pentru orice eroare, platim noi, contribuabilii.
22
1
au fost gandite cu cap , oricine se opreste la un momendat , masinile nu se opresc la semafor si trecerile de pietoni..... de ce ei ar merge continuu precum avionul .....
7
18
Celui care a facut proiectul asta sa i se impute lucrarea pentru ca idiotul a avut exemplele cum se face din alte orashe din Romania,el trebuia doar sa copieze cum au copiat si cei din Timishoara,Sibiu,ect care sau inspirat din ce au vazut in alte orashe din vest,numai in Constantza s-a folosit metoda mackedoneasca care spune:"mai primaria Constantza are bani hai sa facem si noi ceva original si p***t cum am mai facut si sa luam bani caci noi nu copiem de la altzi"
26
3
o sa si vedem makeedoancele ca isi dau jos currurile din "gip" si se urca pe biciclete hehe
38
2
Dacă ma realegeti,voi găsi soluții pentru ca pistele bicicliștilor sa nu mai ia din spațiul conducătorilor auto.Promit solemn!
13
5
Grigore fa niște felati
15
12
desfiintati p o r c ar i i l e alea de piste. redati trotuarul pietonilor. pentru doi, trei loseri ce trec o data pe an s-au aruncat bani publici pe apa sambetei.
45
22

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407