REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

PISTELE pentru biciclete, construite de FĂGĂDĂU, sunt PERICULOASE

PISTELE pentru biciclete, construite de FĂGĂDĂU, sunt PERICULOASE

Replica API 5 octombrie 2020 | 22:20 3655

După nemulțumirile iscate în rândul șoferilor, din cauza modificărilor aduse regimului de circulație de pe bulevardul Tomis, acum a venit și rândul pistelor de biciclete. Recent amenajate de o parte și de alta a aceleiași artere, acestea au fost luate la „bani mărunți” de către cei care folosesc drept mijloc de transport bicicleta. Doar că rezultatele nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor, bicicliștii întâmpinând diverse obstacole ce i-ar fi putut pune în pericol, în orice moment, atât pe ei, cât și pe cei din jurul lor.

Mai mulți bicicliști constănțeni s-au reunit zilele acestea și au decis să testeze „pista minune” de pe bulevardul Tomis, amenajată de către experții fostului primar, Decebal Făgădău. Pe lângă capacele de canalizare existente de-a lungul pistei, pe lângă stâlpișori și curbele periculoase, nimic nu i-a deranjat pe bicicliști în a-și continua drumul pe noile piste. Poate doar pietonii care, din cauza lipsei trotuarelor, circulau și ei tot pe pista destinată bicicletelor.

Bicicliștii susțin că pista este periculoasă

În contextual evenimentului „Constanța Pedalează”, grupul de bicicliști a ales să parcurgă un traseu pe noile piste de biciclete care au fost finalizate înaintea alegerilor locale. Paticipanții și-au avertizat concetățenii să evite zona pe cât posibil și nu au uitat să precizeze faptul că au simțit toate hopurile de pe pistă. „Cu ocazia evenimentului Constanța Pedalează, am decis să testăm pista minune făcută de către marii experți ai fostului primar Decebal Făgădău, școlarizați cu mare tam tam în Anglia. Credeți-ne că am simțit toate hopurile de pe pistă. În siguranță nu ești din mai multe puncte de vedere: diverse obstacole pe ea, pietoni mai tot timpul pe pistă și problema cu mașinile. Șoferii încă nu sunt obișnuiti cu varianta nouă. Îl invităm pe fostul primar să pedaleze și el, măcar o dată, pe pista minune facută de către experții domniei sale și așteptăm să vedem ce părere are. Evitați zona pe cât de mult posibil dacă nu aveți drum pe aici. Pista este ilegală! Bicicleta, fiind vehicul, nu are ce căuta pe trotuar, printre pietoni”, au explicat bicicliștii constănțeni.

Toate aceste modificări ar trebui să vină în ajutorul participanților la trafic, indiferent că sunt conducători auto, bicicliști, pietoni, însă schimbările aduse în ultimul timp de Primăria Constanţa, condusă de Făgădău, au trezit doar nemulţumiri în rândul constănțenilor. Cei mai mulţi dintre ei critică deciziile luate de către autorităţile locale şi susţin că noua administraţie, ce urmează să se instaleze la Primărie, ar trebui să ia măsuri pentru a asigura siguranța tuturor.

Video:

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
LASA DRAGILOR CA VINE VERGIL SI FACE KKTU PRAF.TIMPE FIINTE SINTETI DAAA.FAGADAU A FACUT PISTELE S AU SPECIALISTI.DAR TRE SA MUSCATI OMU DE CNCURA.FACETI SI CITE O FELATIE SA SE INVETE MINTE
1
1
Frate dar imbecilitatea aia de pista din centrul statiunii Mamaia cand o muta de acolo? Fix printre oameni prin toata zona pietonala e bine gandita pe principiul incurca-i Drace! Aberanta idee.
2
1
HASTAGISTII Hashtabelistii ciokistii
0
1
Mi-e f limpede vazand comentariile ca nu avem nicio sansa ca acest oras sa devina unul cat de cat civilizat prea curand.
4
1
Bah ipocriti retardati ce sunteti! Vreti o tara ca afara dar fara piste? Stiti ca e o orma europeana? Nu. Pt canu va informati, sunteti ori oligofreni ori ignoranti si puneti botul la toate manipularie hastagiste. E drept ca pistele au fost facuta de tot rahatul si fara logicadar sunt necesare. Asteptam sa le revergoreze Vergil. Si sa faca o pista injurul lacului tabacarie. Si o pista sigura din portul tomis pe margineaplajei pana la pescariesi continuare pana la navodari prin mamaia.
2
1
Mai sugeti acadeaua sictir si voi si chitac
3
6
Pistele de bicicleta in Hamburg sunt pe trotuar in majoritatea lor...e adevarat ca acolo n-am intalnit miile de stalpisori de la noi, sa risti noaptea sa-ti iei unul in coaie...
6
2
Pistele proiectate si executate respecta normele de proiectare dar s-au si adaptat la conditiile existente
6
4
Daca e periculos cu bicicleta atunci se pot deplasa cu masina ; pistele alea sunt niste Glume proaste
4
6
cand nu erau tipati.nu sunt pentru concurs si cat de cat sau facut.
5
1
Lasati dragilor biciclisti ca a cu ii varu Vergil si indreapta toate pistele curbate.Ce va mai place maronul daaa.
8
7
cand ies la pedalat. Vreau sa scot si eu cainele la distractie. Sa i alerge ca sa slabeasca. Am un caine destept tare. Mai destept ca biciclistii. Doar ataca la pedale dar nu musca. E mai destept si ca mine. Eu ii zic sa muste dar el doar se face si latra. E asa haios. Ma distrez maxim cu biciclistii cand ii alearga Biborteni.
7
9
No coment hello
0
1
Pistele pentru biciclete sunt folosite ca pretext. Pentru 20-30 de biciclisti obsedati care umbla din obsesie sa se plimbe cu ele NU din din ratiuni de uz economic s-a dat orasul peste cap. A fost un pretext ca sa mai fure niste bani. Cine vine la servici cu bicicleta? Nimeni. Sa le vezi pe makidoancele grase cu fundurile mari si picioarele scurte pe biciclete ar fi distractie. Cine foloseste bicicleta pentru ceva comercial? Nimeni ca nu se poate folosi pentru asa ceva. Bicicleta este un mit care nu are aplicatie in orasele mari.Biciclistii incurca circulatia.Ar trebui interzisi.
10
6
Baga-v-as spitele de bicle in cur!
12
7
ANI DE ZILE BUCICLISTII AU ZBIERAT CA VOR PISTE - ACUMA AU PISTE SI TIPA CAS PERICOLUSE - MA DA PRETENTIOSI MAI SUNTETI !!!
15
5
bicitristii care comenteaza sa citeasca legislatie, au dreptul sa circule pe strada, ca participanti la trafic. acolo nu ii mai deranjeaza capace de canalizare sau pietoni. ce atatea piste pentru nesimtiti, care uita orice regula, pentru ca ei sunt biciclisti si au drepturi, restul, la cacat cu ei. pistele sunt pentru a merge ca oameni normali cu viteza redusa, atunci nu patesti nimic. daca aveti chef de ciclism viteza si sa nu va deranjeze nimeni, mergeti pe stadion. Pietonii au prioritate, dupaia voi care oricum aveti si strada.
12
5
Biciclistul de centru e cel mai periculos animal din natura
10
3
E foarte pericoalsa si mata zgarie la intrare
8
3
biciclisti pedaleaza in viteza pe trotuar pe potiunea dintre intersectia Dacia si intersectia City Park, biciclicleta nu mai este vehicul? Domnilor triciclisti vizitati macar Budapesta si veti fi surprinsi pe unde sunt trasate majoritatea pistelor pt biciclete. Ideea este sa invatam sa ne toleram si respectam reciproc. Oare cine a plantat cainele pe pista?
11
1
Cel mai prost primar pe care l-a avut Constanta vreodata.
20
7
bd.Tomis artera principala are acum doar 2 benzi desfiintati aceasta pista
7
9
Eu unul am mers cu o trotineta electrica pe traseul asta, in zona capitol nu erau inca lucrari, sunt incepute recent, nu am gasit vreo gura de canal, iar daca tu ca biciclist nu te poti incadra intre stalpi apoi pe strada nu ai ce cauta. Oricum majoritatea rasei voastre crede ca pe strada e dreptul lui de a se baga intre masini, nestiind ca trebuie pastrata o distanta de 3 m intre participanti la trafic in toate directiile cand e vorba de biciclisti.
18
6
Pentru animale necivilizate care conduc masinile ca la spitalul 9, da sunt ineficiente chiar periculos de bine pt a se civiliza
7
9
Hai ca exagerati
15
5
Lasa ca va face acum Chitac unele de-o sa poate ateriza si-un Boieng 747 pe ele. Sa vedeti voi.
21
8
Daca voi spuneti ca bicicleta este vehicul si nu are ce cauta pe trotuar , mergeti pe strada , dar nu oricum , cu impozit anual pe vehicul , cu rovinieta unde este cazul , aisigurare rca , taxa de pod , etc . Si nu in ultimul rand un permis de conducere !
25
8

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367