REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

PITORESC! BOII lui ÎPS Teodosie, la pas pe BULEVARD

PITORESC! BOII lui ÎPS Teodosie, la pas pe BULEVARD

Replica API 6 ianuarie 2021 | 00:22 4466

Situație inedită la malul mării înainte de sărbătoarea creștină a Bobotezei. Carele cu boi ale Preaînalt Sfințitului Teodosie au fost surprinse blocând una dintre cele mai aglomerate intersecții din Constanța.

Evenimentul a avut loc într-una dintre cele mai circulate artere ale orașului. Imaginile au fost surprinse de către un conducător auto pe bulevardul Mamaia, marți, 5 ianuarie, în jurul orei 10:50. Totul s-a întâmplat în ziua premergătoare sărbătorii creștine a Botezului Domnului Iisus Hristos.

Carul cu boi a fost însoțit de o mașină oficială a Jandarmeriei până în Portul Tomis. Slujba de Bobotează, sărbătorită cu fast la malul marii, a stârnit revolta iubitorilor de animale în fiecare an. Zeci de animale, chinuite peste măsură, spun unii, cărând butoaiele cu sute de kilograme de agheasmă.

De Bobotează, 6 ianuarie, la Catedrală, va avea loc Sfânta Liturghie în cinstea Botezului Domnului, oficiată de ÎPS Teodosie, iar apoi clerul şi credincioşii vor porni într-o amplă procesiune spre Portul Tomis, unde va fi oficiată slujba de sfinţire a apelor. În trecut, procesiunea era desfăşurată pe faleza Cazinoului însă, din pricina lucrărilor la monumentul istoric, s-a luat decizia ca evenimentul să se desfăşoare în Portul Tomis.

Înaltpreasfinţitul Teodosie va arunca în apa mării trei cruci, ce simbolizează Arătarea Sfintei Treimi la apa Iordanului, cruci ce vor fi recuperate de tinerii curajoşi.

Arhiepiscopul Tomisului va sfinţi apa din butoaiele aflate în carele trase de boi.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
IPS Teodosie, vrednic este!
3
2
Andreea N este un articol de doi lei , aceste animale sfinte au fost si ani trecuti, dar nu ai scris ca ti-a fost interzis . acum ai scris articolul la comanda. este pacat sa iti bati joc de credinta ca te va bate Dumnezu......
3
4
n-ai fost in stare sa-l pui pe muistul de tanasescul sa spele boii !!! N-ati avut un furtun cu apa animalelor !!! Futu-va-n gat de cacati ordinari !!! Afuriseala vesnica, parnaie si muie cu cacat !!!
5
5
Boii suntem noi
7
2
da cand va gudurati pe langa carele lui mazare prin mamaia ati uitat, e drept alea erau trase de cai.putere. nu de boi!!!
6
2
si in plus , boiii aia nu poarta masca , ca toti constantenii !
6
6
sa va fut!jeguri ordinare,va stiti voi!
2
4
car cu boi si boi cu carul.
9
4
vrednic esti
10
8
banul prostilor, da-ti banulllll. Nu ma intereseaza de prosti, enoriasi sau cum pula mea va mai spune. Obiectivul meu principal este cum sa va scot banul din buzunare ca sunt disperat ! Anul trecut cu pandemia asta am supt pula rau de tot. Nici macar 15% nu am scos fata de alti ani. Sunt disperat si fac orice, mut si pastele si craciunul cand vreu eu ca eu sunt Dumnezeul vostru acum. Vreu baaaannullllllll !!!
10
9
Ce frumos ca se pastreaza traditia. E un fenomen sa mai vezi azi boi adevarati, nu d-astia care posteaza pe retele sau care polueaza orasul cu masini smechere. De unde au avut bani sa le cumpere , e alta problema. Oricum nu din munca cinstita.
17
6
Jigodia asta de teo-dos prin ceia ce face alunga ortodocsi catre secte,asta nu este popa e mascarici o sa ramana singur in biserica
9
10
Lui asta nu- i poate face nimeni nimic?
14
10
ei comenteaza ca intodeauna ca asa e la noi unde s a rasturnat carul!
10
1
Escrocul asta barbos a facut Boboteaza in avans, la Harsova...cine ii permite lui sa calce in picioare datinile strabune? Si cum sa sfintesti apa pe 5 ianuarie?
18
10
vai de capul vostru de ratati ai societatii...dejectiile secolului XXI
16
4
Boi sunt aia care il urmeaza pe acest infractor spagar!
25
8
Si va mai era frica de 5G...Suntem inca in evul mediu!
27
9
Boii adevarati sunt la caldurica in birouri, inchizand din nou ochii la incalcarile repetate ale legii si tolerand inca o data nesimtirea acestui talhar cu rochie sclipitoare.
34
7
Cata prostie omeneasca!!! Boii sunt tare ascultatori, precum oitele ce le pastoreste personajul...insa crunt chinuiti!Nu este locul lor ,acolo! Si,puhoiul manat de credinta, inghesuit in jurul magiei apei de boboteaza,nu are minte nici cat a boilor...
39
13

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614