REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.3° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
8.3° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

Plafonarea prețurilor se prelungește, iar pe listă intră cozonacul, uleiul, carnea tocată și alte alimente

Plafonarea prețurilor se prelungește, iar pe listă intră cozonacul, uleiul, carnea tocată și alte alimente

Andreea CONDURACHE 27 octombrie 2023 | 12:11 815

Plafonarea prețurilor unor produse ar urma să se prelungească pentru încă trei luni, iar pe listă se vor adăuga mai multe produse, în special cele folosite pentru preparatele de sărbători.

Plafonarea preturilor se prelungeste, iar pe lista intra cozonacul, uleiul, carnea tocata si alte alimentefoto cu rol ilustrativ

Guvernul adoptă astăzi ordonanța de urgență în acest sens, cu toate că oficialii FMI  au atras atenția că plafonarea prețurilor unor produse va atrage mereu creșterea prețurilor altor produse. 

Astfel, se extinde această listă de produse al căror adaos comercial va fi plafonat și va fi adăugat și cozonacul printre ele. Alte noi produse adăugate pe lista alimentelor plafonate: carnea tocată, orezul, bulionul de roșii, usturoiul, cozonacul, margarină, drojdie, smântână și perele.

OUG adoptată azi mai vine cu câteva măsuri, precum și de un adaos limitat în cazul anumitor produse importate, în special cele la vrac. Aici adaosul comercial va fi plafonat la 5%. Vorbim de făină, ulei, carnea tocată de vită sau cea de pui - care nu mai necesită procesarea în abator.

Rămâne de văzut ce efecte va avea această ordonanță, pentru că până acum oamenii nu au simțit atât de mult ieftinirile deoarece s-au redus prețurile în principal la legumele și fructele de sezon. În ceea ce privește lactatele sau alte produs de bază, ieftinirile au fost de doar câteva procente, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
❤️ Fete fierbinți te așteaptă --- X18.FUN
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407