REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Plaja Corbu nu va avea nici în acest an toalete ori pubele de gunoi!

Plaja Corbu nu va avea nici în acest an toalete ori pubele de gunoi!

Replica API 9 mai 2017 | 00:00 475

Probleme

Probleme

Plajă Corbu este cea mai nouă plajă amenajată de pe litoralul românesc al Marii Negre, situată la mică distanţă de renumitele staţiuni Mamaia şi Năvodari la sud şi rezervaţia Delta Dunării la Nord. Plajă Corbu este una retrasă, sălbatică şi virgină, pe alocuri nisipul fin este amestecat cu cochilii de scoici şi melci iar apă este curată, această fiind preferată turiştilor care caută o oază de linişte şi recreere, fără muzică în boxe, cluburi şi petreceri pe plajă sau hoteluri de cinci stele, singurul zgomot auzit aici fiind cel al valurilor. Cu toate acestea turiştii care aleg să vină în acest sezon pe plaja din Corbu vor avea mai multe surprize neplăcute. Toaletele ecologice şi pubele de gunoi vor lipsi.

La mai puțin de 40 de kilometri de Constanţa, plaja Corbu e considerată un loc în care poţi să găseşti relaxarea mult dorită . Plaja sălbatică, apa limpede și liniştea atrag anual mii de turişti. Cu toatea acestea, cei care vor ajunge în acest sezon pe plaja din Corbu nu vor mai avea unde să își facă nevoile și nici unde să arunce deșeurile, asta pentru că primăria nu mai are bani pentru instalarea pubelelor și toaletelor ecologice.

„Așteptăm să avem o discuție cu Biosfera Deltei Dunării, fiind domeniul public al statului ei trebuie să vină să instaleze și pubelele și toaletele ecologice. Noi nu mai avem buget, este domeniul lor și este normal și firesc, taxând să vină să se îngrijească ei de lucrurile acestea. Noi nu mai putem din punct de vedere financiar. Îmi cer scuze față de turiștii care vor veni în această vară, vizavi de conditiile care probabil nu vor fi. Cel puțin, vizavi de toatele ecologice pe care logic într-o lume civilizată ar trebui să le avem”, a declarat Marian Gălbinașu, primarul comunei Corbu.

În Corbu, sezonul începe mult mai repede, astfel că primele rulote se instalează încă din luna mai. Dacă acestea sunt dotate cu toalete, rămâne de vazut ce vor face turistii care vin aici să stea la cort sau pur și simplu să facă plajă.Amintim că la începutul anului trecut, autorităţile anunţau că şase noi plaje vor fi amenajate în Constanţa şi Tulcea, printre acestea aflându-se şi Corbu. Plajele deja existente urmau să fie scoase de sub statutul de zona protejată a biosferei Deltei Dunării şi să rămână în administrarea primăriilor locale.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si-l ingropam!pisicile fac asta dintotdeauna.e si un bun ingrasamant.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614