REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.8° Constanța Dum., 16 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6762
27.8° Constanța Duminică, 16 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6762
 

Plaja din Agigea prinde contur! Video

Plaja din Agigea prinde contur! Video

Georgiana BOGLEA 24 mai 2024 | 00:00 1735

Litoralul românesc este într-o continuă dezvoltare. De anul acesta, proiectul de reducere a eroziunii costiere și de extindere a plajelor va îmbogăți litoralul românesc cu alte 23 hectare de plajă care vor fi date în folosință în acest sezon turistic, în Agigea. Lucrările sunt în toi, iar plaja începe să prindă contur. Deși va mai dura până când va fi declarată, oficial, stațiune turistică, Agigea se poate aștepta, încă din acest sezon, la turiști.

Plaja din Agigea prinde contur! VideoPlaja din Agigea

Localitatea Agigea a început să se dezvolte și să își pregătească drumul către statutul de stațiune turistică, amenajându-se de la zero o plajă de 12.000 metri pătrați, la care încă se lucrează.

Plaja din Agigea prinde contur! VideoPlaja din Agigea

ABADL a intrat și pe plaja de aici cu utilajele și muncitorii care execută lucrările de eroziune, iar din acest sezon plaja ar putea fi funcțională. Mulți afaceriști s-au grăbit deja să închirieze bucăți de plajă pe care le-au amenajat sau sunt în curs de amenajare, pregătirile fiind în toi pentru începerea sezonului estival.

Plaja din Agigea prinde contur! VideoPlaja din Agigea

Plaja din Agigea prinde contur! VideoPlaja din Agigea

Deși nisipul spre mal nu este chiar cel mai fin, fiind plin de scoici, cu siguranță turiștii care vor alege plaja din Agigea, vor avea parte de o vacanță relaxantă și liniștită, având în vedere că momentan plaja nu este foarte cunoscută, fiind primul an în care aceasta a fost dată în folosință.

Plaja din Agigea prinde contur! VideoPlaja din Agigea

Mai este, însă, mult de muncă. Scările de acces spre plajă au fost distruse în urma lucrărilor, iar drumurile ar trebui amenajate pentru ca oamenii să poată circula mai ușor.

Plaja din Agigea prinde contur! VideoPlaja din Agigea

Până la sosirea primilor turiști, câțiva localnici testează plaja nou amenajată, de care se vor bucura când doresc având în vedere faptul că este amplasată la ei în comună.

Plaja din Agigea prinde contur! VideoPlaja din Agigea

Cîrjaliu: Noi am atras foarte mulți investitori pe Agigea

În ianuarie 2024, Cristian Cîrjaliu, primarul localității Agigea a declarat pentru Replica de Constanța că „Vom vedea când se vor finaliza aceste investiții. La ora actuală, sunt mai multe Planuri Urbanistice Zonale aprobate în acest sens, dar și în funcție de cum evoluează lucrurile. Avem un investitor care și-a propus să realizeze vreo 350 de apartamente în localitatea Agigea, până acum a realizat 250 și alți investitori care au în proiect vreo 200 de vile, dar sunt în fază de proiect, se vor construi.

Plaja din Agigea prinde contur! VideoPlaja din Agigea

Video 1:

Mai avem și zona industrială a localității unde se fac investiții, unde mai sunt investitori foarte mari atrași, asta datorită faptului că autoritatea locală Agigea nu gonește investitorii ci îi atrage. Eu nu fac cum face Nicușor Dan. Încerc să îi atrag, să le creez condiții favorabile, să nu aibă parte de birocrații și de procese. Pe noi procesele ne omoară. De anul acesta plaja de la Agigea va fi funcțională. Plaja este una, este o atracție turistică, putem să facem și un festival, cum a fost vara trecută, acel festival „Darurile Mării”, în parcul din Agigea, putem să ne organizăm să facem un festival pentru promovarea localității. Noi, datorită politicii duse din 2008 și până azi, am atras foarte mulți investitori pe Agigea și sunt mulți cârcotași care nu sunt mulțumiți de acest lucru. Noi avem o administrație publică deschisă pentru investitori, pentru cetățeni, dar toate în limitele legii.

Video 2:

Comuna Agigea are un potențial imens, fiind o localitate care are o suprafață totală de 45 km, iar infrastructura permite cu ușurință turiștilor să ajungă până aici, având în vedere că autostrada A4 ajunge până aici.

Video 2:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Băi carjaliule ești și p***t și urat și mai te-ai făcut și hot
1
0
mwe hootzul de Carjaliu
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
281541142331
5/49
2274181623
joker
123216151112