REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Plaja din Eforie Sud a fost înghițită de apă în urma unei furtuni! Video

Plaja din Eforie Sud a fost înghițită de apă în urma unei furtuni! Video

Replica API 23 martie 2022 | 00:17 7540

În urma unei furtuni produse în mijlocul Mării Negre, plaja din stațiunea Eforie sud a fost înghițită de valuri. Acest lucru a creat reacții printre locuitori și trecători. Reprezentanții Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral au declarat, pentru Replica de Constanța, că nu există un motiv de îngrijorare, întrucât, în momentul în care furtuna ia sfârșit, plaja revine la forma inițială. Pentru a proteja faleza stațiunii, autoritățile locale au demarat proiecte de consolidare a acesteia.

Sâmbătă, 19 martie, în urma unei furtuni produse în mijlocul Mării Negre, plaja din Eforie Sud a fost înghițită de valuri. Acest fenomen a creat îngrijorare în rândul locuitorilor și trecătorilor.

Întrucât plaja este una de mici dimensiuni, marea a ajuns până la nivelul falezei, putându-se observa porțiuni de nisip doar ici, colo.

Plaja din stațiunea Eforie Sud, afectată de eroziune

Plaja din stațiunea Eforie Sud nu este una generoasă și are o lungime de 2 kilometri. Din cauza eroziunii permanente, plaja stațiunii s-a restrâns considerabil în ultimele decenii, ajungând sa fie foarte îngustă în multe dintre porțiunile sale. Faleza stațiunii este una înaltă, iar accesul către plajă se face pe scări. Fenomenul de eroziune a afectat și faleza, care s-a prăbușit în unele porțiuni.

Reprezentanții ABADL: Nu este un motiv de îngrijorare

Reprezentanții Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral au declarat că nu este un motiv de îngrijorare pentru locuitori. Din cauza micii dimensiuni a plajei, acest fenomen este unul cât se poate de normal. Aceștia au declarat pentru reporterii Replica de Constanța, că, în momentul în care furtuna se sfârșește, plaja își reia forma inițială.

”Plaja din Sud-Est este o plajă foarte mică, zone în care aproape lipsește cu desăvârșire. Plaja mică, care este la ora actuală, dacă este o furtună, aproape că dispare. După ce se finalizează furtuna, plaja își revine pe anumite poziții, zone de eroziune.”

Proiect de extindere a plajei

Reprezentanții ABADL au mai precizat că există un proiect pentru a extinde plaja din Eforie Sud.

”Există un proiect în acea zonă, în primă fază realizăm niște diguri, iar din toamnă vom face nisipare în zona respectivă și vom avea o plajă în jur de 100 de m lățime”, au declarat pentru Replica, reprezentanții Apelor Române Dobrogea Litoral.

Video:

Sursa video: Facebook Eforie Online

Maria ONICĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
stai jos ca ai pus cratima aia ca primarul din eforie. nu stiu de ce il sustii pe drogatul de robert. ce treaba are psd cand asta e la al doilea mandat si se vede cu ochiul liber cum arata eforie. ef sud zici ca e satul lanurile
0
0
Ce treaba are primarul cu plaja si digurile? Voi, hotii pesede Eforie, ve-ti sta in opozitie toata viata voastra! Vecinilor!!!
1
0
INTRE NORD SI SUD CINE A DAT APROBARE SA SE CONSTRUIASCA CHIAR PE MALUL APEI ? DE CE NU AU LASAT PLAJA LIBERA?
1
0
Odata plajele noastre aveau nisip fin, acum au venit strainii sa le strice, faci plaja pe scoici , probabil ca sa se vanda sezlongurile cu o suta de lei pe zi!
1
0
in loc sa largeasca plajele in eforie s-au dus in mamaia nord sa le strice si pe alea
0
0
Neica nimeni primar
0
0
Cine Draku' a proiectat digurile? Au daramat doua diguri si nu au pus nimic in loc,chiar daca innisipeaza vor face un rahat.
2
0
sper sa rada marea si hotelurile de pe plaja belona ef nord
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272