REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
16.4° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Plan de evadare inspirat din serialul Prison Break, testat de doi deţinuţi din România

Plan de evadare inspirat din serialul Prison Break, testat de doi deţinuţi din România

Ana Maria LIPAN 22 iunie 2023 | 12:33 811

Doi deţinuţi ai Penitenciarului Aiud au plănuit o tentativă de evadare, inspirată din celebrul serial Prison Break, pe care cei doi îl urmăriseră anterior. Voiau să scape prin tavanul celulei şi aveau chiar o schiţă a drumului pe care trebuie să il facă pentru a evada. Planul lor, însă, nu a mers conform aşteptărilor.

Plan de evadare inspirat din serialul Prison Break, testat de doi detinuti din Romania

Cei doi au declarat că au văzut celebrul serialul din SUA în care doi fraţi evadează dintr-o închisoare, în timpul urmăririi lor penale, după care s-au gândit să creioneze propria strategie de a scăpa din penitenciar, relatează alba24.ro

Încercarea lor s-a petrecut acum aproape 3 ani, pe 9 iulie 2020. Planul elaborat de ei, bineînţeles că nu a funcţionat, iar cei doi s-au ales cu un nou dosar penal, pentru tentativă de evadare şi distrugere.

Au încercat să sape în tavan cu un picior de scaun

Aflaţi în celula, aceştia au rupt piciorul unui scaun, cu care au încercat să facă o gaură în tavan, prin care să scape. Deşi iniţial reuşiseră să sape un strat, lucrurile au devenit mai dificile. Au dat de un strat de polistiren, care le dăduseră speranţă, după care de o placă groasă de beton, moment în care au realizat că planul nu va avea finalitate.

După ce agenţii i-au săltat pe cei doi şi i-au percheziţionat, au descoperit un caiet în care era făcută o schiţă cu ruta pe care cei doi trebuiau să o urmeze pentru a evada. Noul dosat penal cu care s-au ales nu a primit deocamdată un prim termen de judecată, scrie observatornews.ro. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468