REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Plan îndrăzneţ: PORT TURISTIC la Tuzla, care va deschide calea către o viitoare STAŢIUNE pe litoral!

Plan îndrăzneţ: PORT TURISTIC la Tuzla, care va deschide calea către o viitoare STAŢIUNE pe litoral!

Replica API 17 mai 2019 | 00:00 2451

O nouă viziune de dezvoltare

O nouă viziune de dezvoltare

Tuzla se dezvoltă! Un nou cartier rezidențial va fi construit în apropierea țărmului Mării Negre, proiectul pentru racordarea localității la rețeaua de gaze este în faza de studiu de fezabilitate, urmează să fie extinsă și modernizată canalizarea. Dar, cel mai îndrăzneț plan al primarului Reșit Taner și al administrației locale este realizarea unui port turistic, care să pună localitatea pe harta stațiunilor de pe litoralul românesc.

Despre toate aceste proiecte, dar și despre alte planuri, care au fost puse deja în aplicare sau sunt în derulare pentru a se concretiza, se vorbește într-un clip promoțional, intitulat sugestiv „O nouă viziune de dezvoltare”, făcut public, în urmă cu câteva zile, de reprezentanții administrației locale. De altfel, videoclipul poate fi găsit pe pagina web a Primăriei Tuzla.

„Au fost demarate proiecte care vor transforma în timp Tuzla într-o stațiune, cu ajutorul investitorilor, care sperăm că va ajunge cel puțin la nivelul celorlalte stațiuni din județ”, au afirmat reprezentanții administrației publice locale.

Astfel că localitatea se dezvoltă pe toate planurile: pe de o parte, există un proiect pentru reabilitarea și extinderea canalizării, racordarea localității Tuzla la rețeaua de gaze naturale, pe de altă parte, urmează să fie construită o nouă creșă, un nou stadion, noi cabinete medicale. Totodată, în partea de est a localității, în apropierea Mării urmează să fie construit un cartier rezidențial.

„Am mers pe concepția că Tuzla trebuie să se dezvolte cât mai mult pe partea de răsărit, petnru că acolo este Marea Neagră, unde are Tuzla deschidere și acolo trebuie făcute cele mai mari investiții”, a afirmat primarul Reșit Taner.

Reșit Taner

Viitorul cartier rezidențial va avea locuințe care vor păstra arhitectura zonei, iar toate clădirile vor avea vizibilitate spre mare; construcțiile din prima linie vor avea o înălțime minimă, urmând să crească gradual și linia a doua și a treia de la plajă, „astfel încât toată lumea să poată admira spectacolul mării”. Un nou cartier înseamnă și căi de acces, astfel că în 2019 vor mai fi asfaltați 7000 de metri de șosea.

În centru, un investitor străin a realizat un supermarket, astfel că locuitorii nu mai trebuie să meargă tocmai la Constanța pentru cumpărături. Tot cu sprijinul respectivului investitor a fost realizat un parc, pentru relaxarea localnicilor. Iar investițiile vor continua. Planul este ca fostul sediu al Primăriei Tuzla să fie transformat în cabinete medicale, au început deja lucrările pentru o nouă creșă etc.

Dar, de departe, cel mai îndrăzneț plan al primarului Reșit Taner, care va schimba viitorul localității, vizează construirea unui port turistic. „Dezvoltarea comunei va fi către mare”, a subliniat primarul. Iar dacă acest plan va fi realizat, atunci Tuzla ar putea fi pusă pe harta stațiunilor turistice de pe litoral, alături de Mamaia, Eforie, Costinești, Neptun, Olimp, Saturn, Jupiter, Mangalia etc.

F.B.

Clipul în care este prezentată viziunea privind dezvoltarea comunei:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai prostule...tu te gandesti ce inseamna pastrarea unei adancimi de siguranta intr-o zona in care se stie ca adancimea este fff mica .In plus...exista si zona care daca nu ne inselam , a fost declarata Rezervatie Marina....in plus este si de notorietate faptul ca acea plaja este si trebuie sa ramana virgina cumva. Dar tie '' bagabontule'' iti cam place sa dezvirginezi. Vezi ca plaja si pamantul nu sunt , nu se comporta ca si angajatele tale de la Primarie . Ai grija in primul rand de felul in care traiesc localnicii in cele 9 luni din an...nu doar cele 3 cat tine vara!
2
0
voi astea care promiteti nu mai mancat m..t caaa nati fost in stare sa legati canalizarea si apa de la turn tv pe ternul care la ti vandut la licitatie si deja toata lucrarea e compromisa ,domn primar ce statiune visezi cand tot terenul de la mare e lotizat haotic fara pug si puz acum cativa ani buni cand avea agentie imobiliara te credeam ati mai facut voi si teren de golf la turn ,adu tu gazele in tuzla ca costinestiu ,23 august au de ceva timp ,de vrajeala ne am saturat,statiunile cu nume Neptun ,cap aurora ,jupiter ,Eforie Sud au ajuns o ruina si voi visati statiuni
2
0
Boul asta dreneaza toata marea neagra?in rest toate balmajelile sunt elucubrante.
5
0
Asfaltati toata comuna iar apoi portul o sa fie facut la aviasan... Direct de pe apa pleaca avioanele. Forta taner hai romania
3
0
Vise taica se apropie alegerile si ne facem campanie m psd
7
1
Fekalau FAGABOU- FAGALYMBOU un sexyBOU cu freza pyzdoasa de ginerika mort si i mufa gretoasa
5
1
Asta e PSD'ist? A luat exemplu de la Nastase care gira si el odata un Dracula parc si cumpara actiuni in direct la tv? Ce repede uitati...
3
0
Auzi ma tanere , alupigus din partea tuzlenilor!
7
1
Cum se poate lauda cu lucruri care nu le-a realizat el? E gen brailoiu si atat
9
1
Turcule mai bine aduci reteaua de gaz in localitate , decat sa vii cu fumigene .
9
0
Bravo PSD! Unii fac, altii latra.
6
9
In mod sigur investitiile mari se vor duce catre sudul litoralului pentru ca in Mamaia e o tiganie imensa. Peste tot vedem blocuri aprobate spre contruire de drogatul maszariche si de boul fatalau.
7
3
in urma cu 6 ani plaja de la Tuzla era cu cel putin 10 m mai lata , daca nu se iau masuri, eroziunea va conduce la disparitia plajei in curand. la asta cine se gandeste?
5
1
Cap de oaie asta nu a asfaltat inca toate strazile si el ne minte ca face port, cand in 2200 o sa fie gata ?
11
6
Conditiile de mediu nu permit si mai produceti si eroziune costierea.Cazul nefericit de la Costimesti
10
3
are dreptate asta cu pescaju.....sunteti dilii....cat kislik trebuie sa dragati ca sa faceti port
4
1
daca stii sa scrii esti ziarist. cum faci portul ? ai pescaj ?
7
1
Pe strada Rasaritului au crescut boschetii mai mari decat casele. E periculos , avem acces continuu pe acea strada , si e periculos . Dnule Primar obligatii pe cei ce detin terenuri sa taie boschetii sa facut serparaie acolo si e pericol !!!
5
3
O asemenea bomba a mai fost lansata in presa cu ani in urma, avand un scop precis de a ridica pretul terenurilor din zona ! Niste excroci de care trebuie sa ne ferim.
15
4
Asa se intampla si la Corbu si la Vadu, ca na.. daca tot au parcelat Mamaia Nord si Mamaia Sat, au ramas fara teren.. hai sa vedem unde mai construim. E pacat ca .. nu multi stiu, dar Romania era recunoscuta pentru ariile sale cat mai virgine, cu diferite specii de animale si fauna marina. Acum ca tot ii faceti reclama, o sa vina din ce in ce mai multe gunoaie de oameni sa distruga tot ce era mai frumos pe litoralu asta. Felicitari! Nu ne mai revenim...
10
1
La granita cu Eforie, campul e plin de gunoaie, s-a format deja si o uriasa groapa de gunoi. La doi pasi de locul unde se desfasoara festivalul Dakini. Mizeria aia n-o vedeti de ani de zile, stati in ea ca porcii, bine ca dati bani pe clipuri cu aiurelile voastre !
18
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102