REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
12.3° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Plan Roşu, activat: Incendiu devastator la o fermă din Prahova. Cinci persoane, inclusiv un copil, găsite carbonizate

Plan Roşu, activat: Incendiu devastator la o fermă din Prahova. Cinci persoane, inclusiv un copil, găsite carbonizate

A.F. 26 decembrie 2023 | 08:12 4218

Un incendiu de proporţii a izbucnit, marţi dimineaţă, la Ferma Dacilor din comuna prahoveană Gura Vadului, sat Tohani, autorităţile activând Planul Roşu de Intervenţie.

Plan Rosu, activat: Incendiu devastator la o ferma din Prahova. Cinci persoane, inclusiv un copil, gasite carbonizateimagini de la incendiu

La faţa locului au fost mobilizate zece autospeciale de stingere, patru autospeciale de primă intervenţie şi comandă, dar şi patru ambulanţe SMURD şi trei de la SAJ, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

"În acest moment, două persoane sunt asistate medical la faţa locului, prezintă arsuri minore la nivelul membrelor superioare", a precizat sursa citată.

Începând cu ora 6,29 a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, iar în prezent se lucrează pentru lichidarea focului.

Plan Rosu, activat: Incendiu devastator la o ferma din Prahova. Cinci persoane, inclusiv un copil, gasite carbonizateimagini de la incendiu

Până la acest moment nu au fost comunicate alte date referitoare la persoanele evacuate sau victime.

Prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Nanu, a declarat că este vorba despre o clădire construită din lemn şi este formată din parter şi mansardă, scrie Agerpres.

Nu se ştie nimic despre persoanele aflate la mansardă, a spus prefectul.

Din verificările efectuate, 5 adulți și 3 minori, cazați în obiectiv, nu au fost găsiți până în prezent.

Plan Rosu, activat: Incendiu devastator la o ferma din Prahova. Cinci persoane, inclusiv un copil, gasite carbonizateimagini de la incendiu

Update:

Pompierii au constituit echipe de căutare-salvare pentru identificarea persoanelor dispărute în cazul incendiului care a izbucnit, marţi dimineaţă, la Ferma Dacilor din satul prahovean Tohani.

"Până la acest moment, două persoane cu arsuri la nivelul feţei şi al membrelor superioare au fost asistate medical (conştiente). Totodată, pentru identificarea şi a altor persoane dispărute, pompierii au constituit echipe de căutare - salvare. Intervenţia este îngreunată de faptul că arderea se manifestă generalizat la întreaga clădire, suprafaţa afectată fiind mai mare de 1.000 mp", informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Ferma Dacilor este un operator economic cu funcţiuni de cazare şi restaurant.

Plan Rosu, activat: Incendiu devastator la o ferma din Prahova. Cinci persoane, inclusiv un copil, gasite carbonizateimagini de la incendiu

Update 2:

Unul din cei trei copii dispăruți în incendiul de la complexul turistic Ferma Dacilor a fost găsit carbonizat, a declarat marți, la Antena 3, prefectul județului Prahova, Virgiliu Nanu.

Ar fi vorba despre unul dintre copiii patronului pensiunii.

Cadavrul copilului a fost găsit de pompierii care intervin la incendiul izbucnit, marţi dimineaţă, la complexul turistic din satul prahovean Tohani, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

În continuare sunt căutate şi alte persoane date dispărute, fiind vorba despre încă doi copii şi cinci adulţi.

Update 3:

Pompierii au mai extras marți dimineață și cadavrul carbonizat al unui adult, conform ISU. În continuare sunt căutate şi alte persoane date dispărute - încă doi copii şi patru adulţi. Încă o victimă, carbonizată, a fost extrasă.

Ferma Dacilor funcționa fără autorizație de securitate la incendiu

Pensiunea în care au murit un adult și un copil, nu are autorizație de securitate la incendiu, potrivit ISU Prahova.

Potrivit ISU Prahova, pensiunea unde a izbucnit incendiul nu are autorizație de securitate la incendiu., conform Mediafax.

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Mizil au fost sesizați prin apel 112, despre incendiul de la unitatea de cazare.

„La acest moment, intervenția este în dinamică, polițiștii fiind prezenți la fața locului, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care a izbucnit incendiul, și luării măsurilor legale, în consecință”, transmite Poliția Prahova.

Un adult și un copil au fost scoși carbonizați, marți, din pensiunea care a luat foc în localitatea Tohani, județul Prahova. Alte șase persoane sunt căutate. În momentul izbucnirii incendiului de la pensiunea Ferma Dacilor erau cazate 22 de persoane

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
reglare de conturi , mafia
1
0
iti reduce doar riscul la incendiu si riscul de a avea victime in caz de incendiu destul mult; probabil vei avea incendiu sever cu victime cu probabilitatea de 70 - 80% sau mai mult fara autorizatie si 20 - 30% cu autorizatie si si sanse foarte mici de victime; nu exista garantii de 100% in lumea asta dar asta nu inseamna ca nu trebuie reduse riscurile la maxim ceea ce insemna adesea vieti salvate
5
0
A FOST INSTUIT DE JAVRELE DE LA ISU CARE IESIND LA PENSIE TREBUIE SA MAI CÂȘTIGE UN BAN.COLONEII OBOSITI DE LA ISU ITI FAC ACEST SCENARIU LA INCENDIU SI ITI IAU SUTE DE MII DE LEI.IN CONCLUZIE POTI AVEA ACEL DOCUMENT SI FUTELNITA NU ITI VA LUA FOC ...FRECTII !
5
1
Securitate la incendiu?.Daca ai acel document nu ia foc pensiunea sau futelnita?.Documentul securitate la incendiu este o mare FRECTIE MARCA ISU ROMANIA !
4
2
Luava-s morrrrtii in pwuli cu autorizatia voastra. Ce kristosu ma-tii oti face ma cretinule o autorizatie? A luat foc cine pyzda ma-tii crezi ca stinge stuf si lemn instant? p*****a a fost ma-ta, proat esti si tu si toti ratatii cu autorizatie
5
6
Ce-au făcut autoritățile don 2020 de nul l-au rupt cu amenzi? Ce-au făcut autoritățile din 2020 de nu i-au sistat activitatea? Ce-au făcut autoritățile din 2020 până acum? Ce-au făcut autoritățile statului până acum?
10
2
a primit o amenda ptr lipsa autorizatiei la incendiu in 2020 si au uitat de el
7
1
Încă un interlop descurcăreț a omorât 8 oameni , iar prefectul s-a dus la spectacol , nu are curaj să spună adevărul !
9
0
tot lipsa autorizatiei la incendiu si cine stie ce instalatii periculoase au fost cauza, parca vad ca nu s-a dat nici aici nici o amenda pe cand patronul pensiunii ar fi trebuit in mod normal rupt in amenzi pana acum si daca situatia era cu adevarat periculoasa ar fi trebuit inchis demult mortii vor fi vinovati iar autoritatile cu responsabilitati de control vor fi scapati si scosi nevinovati de ancheta si justitie dupa modelul piedone e clar ca sunt 8 morti
11
2
Mai Relu mintea o ai în vidanja!
7
1
Cumplit......
3
0
2
0
Acolo faceam revelionul! Vreau banii inapoi
1
7

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212