REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

PLÂNGERI PENTRU DISTRUGERI, ÎN JUDEŢUL CONSTANŢA: ‘LA NOI E CA-N VESTUL SĂLBATIC!’

PLÂNGERI PENTRU DISTRUGERI, ÎN JUDEŢUL CONSTANŢA: ‘LA NOI E CA-N VESTUL SĂLBATIC!’

Replica API 28 iulie 2018 | 11:32 560

Mai multe persoane care deţin terenuri şi ferme pe Valea Carasu, în zona bălţii Ţibrinu, care aparţine de localitatea Mircea Vodă, se plâng de faptul că mai tot timpul culturile le sunt distruse de animalele lăsate libere, fiind vorba de porci, oi şi vaci. Acestea au depus plângeri la Poliţie şi susţin că lucrurile s-au mai temperat, însă nu ştiu pentru cât timp.

sursa foto: Tripomodo

Valea Carasu este o formațiune geografică ce face parte din Podișul Dobrogei de Sud, situată pe teritoriul județului Constanța, iar de-a lungul ei s-a realizat cea mai mare parte a canalului Dunăre - Marea Neagră (Cernavodă - Murfatlar, şi delimitează podișurile nordice de cele sudice de pe teritoriul județului Constanța.

Fundul acestui culoar (depresiunea sinclinală), cu direcția est vest, are versanți abrupți și înalți din loess, obârșia Văii aflându-se foarte aproape de mare - cumpăna de ape situându-se in zona Straja, potrivit wikipedia. Aici se află şi lacul Ţibrinu, care aparţine de localitatea Mircea Vodă, în zonă existând mai multe terenuri agricole şi ferme. Proprietarii acestora susţin că se confruntă cu o situaţie neplăcută, în sensul că mai mulţi aşa-zişi crescători de animale, veniţi de prin Vâlcea şi stabiliţi prin împrejurimi, şi-au ridicat nişte coşmelii pe Valea Carasu pentru a avea grijă de animale. Însă, se pare că numai grijă nu au, având în vedere că vecinii plâng pe lângă culturile distruse. “Este vorba de terenul de pe Valea Carasu.

Au fost depuse plângeri la Secţia de Poliţie Cernavodă. În momentul de faţă aşteptăm să vedem ce se întâmplă, suntem în procese cu ei. În perioada aceasta nu au mai intrat animalele, doar în primăvară, când erau culturile verzi. Spre exemplu, eu am avut o problemă mai mare în urmă cu câţiva ani, cu o cultură de porumb. Au lăsat porcii, au stricat cultura, nu i-a interesat. Paznicul de la fermă le spunea să aibă grijă de animale, ei că nu sunt ale lor...

Acum, să vedem ce se întâmplă”, a declarat, pentru “Replica”, Vali Georgescu, proprietarul unei ferme din zonă. Printr-o situaţie similară a trecut şi un alt bărbat: “Sunt nişte ciobani de prin Vâlcea şi în fiecare an ne certăm cu ei. Au porci, oi, vaci, care sunt lăsate să umble libere. Ei au nişte coşmelii pe vale şi noi tragem. Sat fără câini, ca-n vestul sălbatic este aici. Vă spun, e ca-n vestul sălbatic”, a spus el. Potrivit informaţiilor noastre, există plângeri depuse la Secţia 6 Poliţie Rurală Cernavodă pentru distrugeri de recolte, dosarele fiind în lucru.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Latrati voi cat vreti. Cu Raducanu avocat si cuprietenii lui d la politie si procuratura latrati la luna degeaba.Cainii latra si treaba merge
0
0
Nu le mai tine partea alora din Valcea, e adevarat, mai scapa animalu din curte, dar la todeci asta era la ordinea zilei, spune tu alta versiune a povestii chiar suntem curiosi sa o auzim.
11
0
Constitutia Tarii nu este acum in favoarea proprietarului, ci a Statului ! Trebuie schimbata definitia potrivit careia Statul apara proprietatea prin institutiile abilitate, ptr ca n-o apara, nu poate s-o faca, este depasit, institutiile sunt depasite, depui o plangere care se rezolva cu mare intarziere, instantele de judecata dau termene mari si prejudiciul se recupereaza in ani de zile, avocatii te curata de bani si cheltui mai mult decat face. Constitutia sa prevada ca orice persoana are dreptul sa-si apere proprietatea,sa vezi atunci daca dupa ce impusti cativa hoti, mai intra cineva!
7
0
Sa va duceti la cernavoda sa vedeti cum todeci face ce vrea cu toti de la politie pana la primar si la saligny ai da dreptul lui beiu si al lasa sa faca ce vrea el pe pasunile comunei
2
0
La ce functionari le fac astia parte? Daca ai nume, te rog sa ne spui, sa ii cunoastem si noi pe cei corupti...poate asa se sesizeaza si cine trebuie!
0
0
Prima miscare care o fac ciobani e sa -i faca parte la parte la politisti...adica barnaza, lapte...carne...pe urma...primaria.....pe urma Directia Agricola...si uite asa nu are cine sa se ia de ei. Adica au protectie, pasune si subventi!!!
6
1
Senatorul PSD Brailoiu de ce nu se ocupa de asta? NU se ocupa de judetul Constanta?
2
0
confunzi lacu TIBRINU CU VALEA CARASU! ESTI,AFON...ana,si in materie de ....proprietari!!!!!
2
0
Minunata stire...
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218