REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Planta care calmează durerile de cap. Un bun antiinflamator natural

Planta care calmează durerile de cap. Un bun antiinflamator natural

Replica API 10 februarie 2022 | 00:00 662

runzele acestei plante se folosesc pentru calmarea durerilor de cap. Spilcuţa este cunoscută şi sub numele de aspirină medievală, scrie antena3.ro.

Spilcuţa este o plantă medicinală, amintită în lucrările medicilor greci încă din Antichitate, ca aspect părând a fi o încrucişare dintre muşeţel şi margaretă.

Părţile ei aeriene sunt folosite pentru proprietăţile lor antiinflamatoare, antispastice şi de combatere a durerilor de cap.

Spilcuţa, calmează durerile de cap

Spilcuţa este un analgezic natural care combate eficient migrenele şi durerile de cap cronice, deoarece are marele dar de a relaxa vasele de sânge şi de a îmbunătăţi circulaţia sângelui către creier.

Planta este deosebit de eficientă în combaterea durerilor de cap. O singură frunză proaspătă, mestecată, te poate ajuta să scapi de durerea de cap.

Există însă riscul ca atunci când este folosită des şi timp îndelungat, să apară inflamaţii la nivelul cavităţii bucale, precum şi pierderea gustului. De aceea, pentru prevenirea şi tratarea migrenelor se recomandă tablete sau capsule pe bază de spilcuţă.

Spilcuţa poate fi găsită sub diverse forme: capsule, extracte lichide (tincturi), ceaiuri.

Spilcuţa, un bun antiinflamator

Ca antiinflamator, spilcuţa acţionează eficient în cazul artritei, chiar şi a celei reumatoide. De asemenea, poate fi folosită ca laxativ şi remediu împotriva balonărilor, dar nu în exces pentru că, la un moment dat, poate avea efect contrar. Sub formă de infuzie, spilcuţa ajută la scăderea febrei.

Copiii, femeile însărcinate şi cele care alăptează trebuie sa evite spilcuţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272