REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Planta care te scapă de alergii, pistrui şi boli de piele

Planta care te scapă de alergii, pistrui şi boli de piele

Replica API 24 iunie 2022 | 00:00 687

Micozele, iritaţiile sau eczemele sunt doar câteva dintre problemele pentru care medicina tibetană propune terapii pe bază de plante.

Micozele, iritaţiile sau eczemele sunt doar câteva dintre problemele pentru care medicina tibetană propune terapii pe bază de plante. Pentru tratarea acestora, medicina tibetană îmbină latura medicală cu cea spirituală şi propune o combinaţie de remedii pe bază de plante şi un stil de viaţă cât mai echilibrat, scrie antena3.ro.

Ameliorarea simptomelor produse de vitiligo şi psoriazis

Cele două boli de piele au simptome incofortabile, precum depigmentarea pielii, mâncărimi, leziuni cutanate. Pentru combaterea lor, medicina tibetană recomandă un remediu natural sub formă de balsam.

Acesta conţine ulei de floarea soarelui, cu o concentraţie mare de acid linoleic şi acizi Omega 6, ulei de rapiţă, bogat în vitamina E, util în reînnoirea celulelor pielii şi hidratarea profunda a acesteia, flori de hibiscus şi iris.

Această combinaţie de plante ajută în tratamentul pentru vitiligo, îmbunătăţind pigmentaţia porţiunilor de piele afectate, oferă stabilizare în caz de psoriazis şi mâncărimi. Mai mult decât atât, acest balsam ajută la reducerea efectelor cicatricelor. Se aplică pe zonele afectate de 2-3 ori pe zi.

Calmează pielea iritată cu plante antiseptice

Mâncărimile care apar din diverse cauze, iritaţiile, eczemele sau micozele sunt boli de piele pentru care medicina tibetană propune produse pe bază de plante cu efecte antiseptice.

Şofranul indian, floarea soarelui sau şofrănelul sunt plante apreciate şi recomandate de medicina tibetană în calmarea afecţiunilor de piele. Balsamurile din aceste plante ajută la ameliorarea şi regenerarea pielii în urma uscării, iritaţiilor, erupţiilor cutanate, tăieturilor sau arsurilor minore, dar şi a arsurilor cauzate de soare.

Astfel de produse care au la bază ingredientele mai sus menţionate sunt extrem de eficient împotriva problemelor dermatologice, precum eczeme sau infecţii fungice. Se aplică direct pe pielea afectată, ori de câte ori este nevoie.

Urechelniţa, planta care te scapă de alergii, pistrui şi boli de piele

Urechelniţa este o specie originară din Centrul şi Sudul Europei şi insulele greceşti. Planta creşte spontan pe stâncile calcaroase ale munţilor, în grădini, pe ziduri din piatră, pe acoperişuri. Frunzele şi sucul din frunze au acţiune calmantă şi astringentă.

Ca plantă medicinală folosită de sute de ani, urechelniţa era folosită ca pansamente la umflături şi arsuri, hemoroizi, iar sucul diluat cu apă se lua în stomatite şi afte.

Urechelniţa tratează mai multe afecţiuni, precum eczeme, erizipel, pete pigmentare. Cu sucul din frunze, se tamponează zonele afectate de boli de piele. Seva are acţiune antiinflamatoare, cicatrizantă, antibiotică, astringentă, sedativă, diuretică, antispasmodiă, hemostatică.

Același suc de urechelniță se mai folosește la tratarea altor boli de piele: erizipel, pigmentare, alunițe, lentigo, pete din naştere sau pete de bătrâneţe şi poate chiar să elimine pistruii.

În Zona Zoster, sucul de urechelniță este foarte bun pentru calmarea durerilor.

Frunzele zdrobite se pot aplica pe bătături, pe zonele afectate de acnee, pe înţepăturile de insecte, pe răni sau arsuri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218