REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

PLANUL ROȘU de INTERVENȚIE ACTIVAT: accident rutier GRAV între Cuza Vodă și Medgidia, mai mulți MORȚI!

PLANUL ROȘU de INTERVENȚIE ACTIVAT: accident rutier GRAV între Cuza Vodă și Medgidia, mai mulți MORȚI!

Replica API 28 septembrie 2017 | 16:59 1839

Un teribil accident rutier a avut loc joi, 28 septembrie, între Medgidia și Cuza Vodă. Este vorba despre un autocar care a intrat în coliziune cu un autoturism, acesta făcându-se praf, mai multe persoane fiind încarcerate. Există probabilitatea ca una să fie decedată.

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au anunțat că, începând cu ora 13.35, s-a activat planul roșu de intervenție. Potrivit acestora, în autocar s-ar afla 8 persoane, iar în autoturism 3, care au rămas prinse între fiarele contorsionate.

La fața locului a ajuns și un elicopter SMURD.

Update: cadrele medicale au transmis că, potrivit primei evaluări, ar fi 13 victime, dintre care 3 în stare gravă (comă)!

Update 2

Circa 10 ambulanțe au ajuns la fața locului, 3 autospeciale SMURD, elicoptere SMURD, o autospecială a ISU de stingere, un echipaj de la Descarcerare și o autospecială pentru victime multiple.

Update 3: o persoană a murit!

Potrivit polițiștilor rutier sosiți la fața locului, în autoturism se aflau patru persoane, dintre care una este DECEDATĂ.

3 persoane decedate

Cadrele medicale au anunțat, în jurul orei 14.00, că trei persoane au fost declarate decedate, pe când una este în comă. Precizăm că acestea sunt din autoturism. Din autocar sunt rănite 7 sau 8, cu politraume ușoare.

Ce spune Centrul Infotrafic

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (14:00), circulaţia rutieră este oprită pe DN22C, din cauza unui accident rutier produs în localitatea Medgidia, judeţul Constanţa, în care au fost implicate un autoturism şi un autobuz. În urma evenimentului au rezultat patru persoane încarcerate, pasageri ai autoturismului şi mai multe persoane rănite uşor, pasageri ai autobuzului. În acest moment circulaţia este oprită pe ambele sensuri de mers, pentru efectuarea cercetării locului faptei şi acordării de îngrijiri medicale necesare victimelor.

ISU Dobrogea:

Potrivit ISU, 4 persoane au fost încarcerate în autoturism, iar în autocar se aflau 9 persoane (8 călători plus șoferul). Din cele 4 persoane încarcerate 3 sunt decedate și una in coma preluată de elicopterul smurd. ATPVM Medgidia a preluat 3 victime pentru transport la spitalul Medgidia.

La fața locului au fost direcționate 3 ambulanțe Smurd, 11 ambulanțe SAJ, descarcerarea grea, elicopterul smurd, autospeciala transport personal și victime multiple, o autospeciala de stingere cu modul de descarcerare. Inițial a fost alertat și elicopterul din județul Galați dar nu a mai fost nevoie.

Cum s-a petrecut accidentul? Neacordare de prioritate

La fața locului este haos. Din autoturism, 3 persoane au fost declarate decedate și una, în vârstă de 30 de ani, a fost transportată la spital în stare comatoasă. Autoturismul avea volanul pe partea dreaptă, numerele de înmatriculare provizorii (roșii) și s-ar părea că este un Saab. Din autocar au fost rănite circa 7 persoane. Potrivit primelor cercetări, se pare că este vorba despre o coliziune frontală. Autocarul se pare că aparține firmei Servcom din Medgidia, iar călătorii sunt navetiști.

Martorii susțin că în acel loc au mai avut loc accidente. ”Pe acelaşi drum, aceeaşi intersecţie, acum câteva luni, venind din Constanţa, un şofer ne-a tăiat calea fără să se asigure. Şi avea viteză mare. Din fericire, am scăpat. Câţi din Cuza Vodă se urcă în maşină - fără carnet - şi trec intersecţia cu drumul naţional fără să se asigure? Cred că se joacă ruletă rusească! s-a întâmplat şi în oraşul Medgidia pe strada Română. Nu e o întâmplare!”, au spus oamenii.

”La data de 28.09.2017, în jurul orelor 14.00, pe DN 22C, între localitățile Medgidia și Cuza Vodă, a avut loc un accident rutier între un autoturism și un autobuz. Polițiștii rutieri se află la fața locului pentru asigurarea măsurilor de afluire-defluire în zonă și pentru salvarea de vieți omenești, alături de ceilalți reprezentanți ai instituțiilor publice. După finalizarea cercetărilor la fața locului, vor fi luate măsurile legale ce se impun”, au transmis polițiștii.

Mai precis, autoturismul marca SAAB rula pe strada Silozului din Medgidia, iar la intersecția cu DN22C, întrucât nu ar fi acordat prioritate, a intrat în coliziune cu autocarul, care circula dinspre Constanța către Cernavodă. Șoferul din autoturism a murit pe loc.

Începând cu ora 14:54 se revine la starea de normalitate-se dezactiveaza Planul Roșu de intervenție. Toate victimele au fost transportate atât la spitalul județean Constanța cât și la spitalul municipal Medgidia”, au transmis reprezentanții ISU Dobrogea.

Ce spune patronul firmei

”Autocarul efectua o cursă regulată, de la Constanța către Medgidia. La intersecție cu Cuza Vodă i-a tăiat un autoturism fața și aici a avut loc toată tragedia. Este distrus și autocarul, da, să vedem cum îl vom de aici, pe trailer cred. Urmează să stabilim și pagubele. Acum altele sunt prioritățile: să fie oamenii bine. Șoferul a fost transportat la spital, se numește Mihai Oprică și are până în 50 de ani. Se plângea de dureri la membrele inferioare. Am înțeles că din autoturism au murit 3 și unul este grav. Poliția va face ancheta și va stabili ce și cum. Cert este că șoferul din autoturism a tăiat calea autocarului. Mai multe nu am ce să spun. Sunt într-o stare..., nu-mi vine să cred. Sunt întors pe dos. Vedem după ce se termină toată treaba de aici”, a declarat, pentru Replica, Iulian Spânu, patronul firmei Servcom, care deține autocarul.

Raportul final: situația victimelor, potrivit SAJ

Teribilul accident rutier s-a petrecut în jurul orei 13.22. La fața locului au ajuns 9 ambulanțe B2 și 2 ambulanțe C2 din cadrul SAJ (Serviciul de Ambulanță Județean) Constanța, un echipaj SMURD C, 2 echipaje SMURD B2, un elicopter SMURD și un echipaj de transport victime multiple (ATPVM).

Primul echipaj sosit la fața locului a fost al SAJ, din substația Medgidia, care a constatat că sunt circa 11 victime. Al doilea echipaj a fost cel de pe elicopter, iar medicul a continuat trierea pacienților. În urma accidentului rutier au rezultat 3 persoane decedate, bărbați, ce se aflau în autoturismul implicat în accident, iar cea de-a patra victimă, un bărbat de 30 de ani, aflat în aceeași mașină, în comă, a fost preluat de echipajul de pe elicopter, intubat, stabilizat și transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Echipajul SMURD C a preluat un pacient în vârstă de 49 de ani, cu traumatism lombar și cervical, pe care l transportat la SCJU Constanța. Rănite au mai fost și alte persoane din autocar, un bărbat cu traumatism cranio-facial, o femeie cu traumatism cranio-facial minor și traumatism toracic, un tânăr de 23 de ani cu traumatism de coloană lombară, o femeie de 59 de ani cu traumatism membre inferioare, o femeie de 45 de ani cu traumatism membru inferior stând și un alt bărbat cu traumatism cranio-facial.

Printre decedați se află un angajat al Penitenciarului Poarta Albă

Printre persoanele care și-au pierdut viața se află și un angajat al Penitenciarului Poarta Albă, Felix Florian Manole, în vârstă de 38 de ani, care se afla în autoturismul marca SAAB. Alături de el au murit și Valentin Cioară (la volan), în vârstă de 29 de ani, și Trăinel Neculache, în vârstă de 48 de ani. Toți sunt din Medgidia.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Noi , politistii vechi , am iesit la pensie , fortati de legea pe care o da ministareasa Olguta ! Probabil ca si dumneata ai fi procedat la fel , ai fi ales legea cea mai favorabila ! In plus ne-am saturat in 26 , 27 de ani munciti in strada pe ger sau canicula de sefuleti incompetenti care frecau menta prin birouri si care sub aerul conditionat sau cu curu pe calorifer te verificau prin statie ca sa stie unde muncesti ! Oricum, din urma vine valul de tineri care au potential si care vor restabili ordinea pe soselele patriei !
2
0
sau mai sigur militian prost: la vitele,cum le numesti tu,care conduc azi le-au dat permis tot niste vite ca tine.Eu ,am intrebat unde sunt patrulele de pol care mai tempereaza bizonii acestia.
1
0
Doua aspecte: 1. Masinile cu volan pe dreapta nu au ce cauta pe strazile tarii noastre unde circulatia se desfasoara pe partea dreapta!!!!! Vizibilitatea proasta a soferului si farurile care au alta geometrie sunt doar doua puncte negative! 2.Carnetul de sofer se obtine prea usor in ideea ca acesta este o necesitate!!! Nu este asa!!!! Asa cum nu oricine poate fi medic, profesor, sudor sau orice altceva NU ORICINE POATE FI SOFER!!!!!! Daca ai o necesitate de genul acesta si esti incapabil sa conduci si sa pricepi ce inseamna o masina exista alternative, transportul in comun!!!
4
0
Nu stiu cum plm da politia numere de inmatriculare autoturismelor cu volan pe dreapta??? Autoturismele cu volan pe dreapta nu ar trebui sa poata fi inmatriculate in tari in care se conduce pe dreapta
15
1
mizeriile cu volan pe dreapta interzise si cretinii pe care le conduc la un control psihiatric
15
0
Sa ii ia pe soferi de pe microbuze la purificat au numai jafuri de masini unde este siguranta noastra
1
8
Era de asteptat, serv com adrian are pe naveta multe rable cum este si acel autocar de epoca, nu au frane, nu au suspensii, e vai mama lor, poate acum ii ia cineva la intrebari, daca ceri bilete se uita urat la tine de parca te iau din mila cu masina.
5
6
Se ia permisu cu spaga si aici ma refer la doctori ei sunt periculosi .nu politaiu e de vina La doctor e principalui pai cum dao tu permis la pizde cu ochelari care abea se misca pe strada ca nu vede bine pe unde calca. Doctorii principali in a da permise
6
2
cred ca erau ciori cu masini din anglia cu volan pe dreapta !
13
1
Ce sa le faca militia ,bai retardatule?Nu vezi cate vite conduc masini in ziua de azi?Pentru tampitul 14:14
12
4
Daca toti oamenii ar fi corecti si s-ar ghida dupa legi, ca multe legi nu-s facute rau, nu ar mai fi nevoie de: politisti, avocatii lui peste , care traiesc ca boierii pe mana prostilor , de judecatorii p..., de doctori si de popi! Asta e... lumea!
4
0
a iesit texanu din cuza voda fara sa se uite daca ii vine ceva din stanga si autocarul la busit bine
13
1
Si politia unde este sau unde a fost?A scos la pensie psd-ul toata politia de ti-e frica sa mergi pe strada la fel ca in '90imediat dupa lovitura de stat data de iliescu.
6
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614