REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.3° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Planuri pentru TRANSPORT ELECTRIC la Mangalia

Planuri pentru TRANSPORT ELECTRIC la Mangalia

Replica API 22 iunie 2018 | 00:00 237

Un plus: vor fi REABILITATE mai multe străzi!

Un plus: vor fi REABILITATE mai multe străzi!

Mangalioții ar putea avea transport electric. Consiliul Local Mangalia a aprobat, într-o ședință de îndată, mai multe proiecte de hotărâre, care vizează Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) de la nivelul orașului, urmând să fie realizată documentația tehnico-economică privind introducerea transportului electric în municipiu. Mai mult, pe traseele pe care vor circula autobuzele sau microbuzele alimentate electric urmează să fie reabilitate străzile, iar la capetele de linie vor fi realizate parcări și depouri. Totul va fi realizat din fonduri europene, proiectul urmând să fie depus la Ministerul Dezvoltării Durabile, spre avizare.

Consiliul Local Mangalia a aprobat, într-o ședință de îndată, mai multe proiecte de hotărâre, care vizează Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) de la nivelul orașului. Astfel, consilierii locali au adoptat proiectul de hotărâre privind documentația tehnico-economică (faza DALI) și indicatorii tehnico-economici aferenți PMUD, privind nevoia de mobilitate urbană referitoare la transportul public, transportul nemotorizat, transportul electric, siguranța rutieră, etc. Proiectul va fi realizat prin contractarea fondurilor europene - POR 2014-2020. Obiectivul Specific 3.2 – Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane, bazate pe PMUD.

Conform documentației tehnice, lucrările care fac obiectul PMUD se referă la lucrări de modernizarea străzilor și aleilor pietonale în deplină siguranță și confort, amenajarea unei zone pietonale și a pistelor de biciclete, amenajarea alveolelor pentru stațiile de autobuz, precum și semnalizarea corespunzătoare a acestora, atât pe orizontală, cât și pe verticală, pe traseul mijloacelor de transport în comun.

Intervențiile în cadrul proiectului mai vizează lucrări de refacere a spațiilor verzi, trotuare, amenajarea unei parcări de tip Park&Ride în stațiunea Cap-Aurora, cu sistem de iluminat modern și semnalizare corespunzătoare pentru acest tip de parcare, dar și pentru faleza din stațiune.

Alte intervenții presupun amenajarea stațiilor de autobuz, a mobilierului urban, care va fi amplasat pe străzile: 1 Decembrie 1918 și Ștefan cel Mare, pe Șos. Constanței, precum și în zonele: Gară, Rozelor, Saturn.

În aceeași ședință, aleșii locali au mai votat și proiectul de hotărâre privind Studiul de Fezabilitate și indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Construire depou Autobuze Electrice”, aferent PMUD. Potrivit documentului, va fi construită o hală de reparații, întreținere și mentenanță a vehiculelor achiziționate în cadrul proiectului, care vor fi utilizate pentru transportul în comun. Totodată, va fi creată și o hală unde se vor încărca bateriile electrice ale autobuzelor. Prin aceste proiecte, municipalitatea contribuie la dezvoltarea unui sistem de transport public electric, eficient și accesibil locuitorilor orașului, reducând, totodată, poluarea aerului și poluarea fonică în municipiul Mangalia.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lui radu cristian, tichia de margaritar ii mai trebuie la cata minte ia mai ramas in creierul cat nuca. Du-te ma ca tare prost poti sa mai fi sa scoti asa bazaconii pe gura!
0
0
Domn primar pune si tu si toti bugetarii din primarie care v-ati facut singuri salarii de sute de milioane de lei pe luna si taiati frunze la caini! Nimic nu faceti decat sa sugeti bugetul local strans din impozite si taxe de la toti amaratii! Puneti mana pe coasa si taiati balariile din toata statiunea Saturn. In fata salii de sport a crescut costreiul si palamida cat porumbul...Dincolo de sala de sport sunt niste baraci mizere asa zise magazine inutilizabile adevarat focar de infectie..Darama-le pe alea domn primar ca sunt la strada si dupa aia demoleaza garajele oamenilor!!!
1
0
Iarba printre hoteluri netaiata cu serpi la plimbare pe trotuare, parcul Diana vai de el doar cu numele fara topogane leagane pentru copii, strazi neasfaltate, locuri de distractie pntru tineret lipsa ca multe alte lipsuri pentru acest oras transport electric lipseste. Chelului thichie de margaritar ii trebuie.
1
0
Mangalia a ajuns un sat electrice ne trebuie lume nu are ce manca primarul asta a furat si de la oamenii saraci a scos lumea de la cantina sociala sia batut joc de oras nu en stare sa faca trotuare pe sirenei catre mobila da masina.Peste tine a taiat toti copacii a ramas niste puli belite un cinema nu construeste unde sa te distrezi in satul mang . Pa primar il doare curul de aurobuze electrice festivalul calatis la oprit ce frumos era aveai unde sa mai clatesti ochi
2
0
Ei nu sunt in stare sa coseasca buruienile din minunatul gazon din spatiul asa zis verde al orasului,pe care l- au semanat candva.Daca o fi fost samanta de gazon sau de buruieni :aceasta-i intrebarea?Sa faceti si un tur de statiuni pana la Olimp sa vedeti balarii altoite.Iar in cartierele Dobrogea umbla lighioanele pe bulevard cu retragere sigura printre balariile de 2m, serpi, sobolani, dihori..si caini maidanezi.Acolo esti halit daca incerci aventura per pedes.
1
0
io zik sa ne faca metrou, astia sunt nebuni, ei nu sunt in stare sa asfalteze strazile din oras si acum fuck transport electric, vai mama lor,
3
0
ba in orasu ala nu sunt strazi canalizarea e ca in sec 19 si voi visati la autobuze electrice.de ce nu tren cu levitatie?sau teleportare?iar e rost de sifonat bani si mintit lumea?parcu ala never green e ca sahara. trazile plombate cu 13 mil de euroi.jaf pe fata
3
0
asa cum radu viseaza la alt mandat,cu vise ramanem cu visul asta ramane si raducu !
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272