REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Platformă online creată de Autoritatea pentru Digitalizarea României pentru comercializarea jocurilor loteristice

Platformă online creată de Autoritatea pentru Digitalizarea României pentru comercializarea jocurilor loteristice

Replica API 17 septembrie 2020 | 00:00 817

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) colaborează cu Loteria Română pentru crearea şi dezvoltarea unei platforme online destinate comercializării jocurilor loteristice, într-o primă fază fiind incluse Loto 6/49 şi Noroc, informează instituţia într-un comunicat de presă, scrie Agerpres.

Sabin Sărmaş, Sebastian-Iacob Moga

Sursa foto: loto.ro

Potrivit documentului parafat între cele două entităţi, implementarea jocurilor loto online se va face în patru etape.

Astfel, în prima etapă a procesului, Loto 6/49 şi Noroc sunt jocurile care oferă posibilitatea participanţilor să-şi încerce şansa şi în mediul online.

"Sunt onorat că, împreună cu specialiştii Autorităţii pentru Digitalizarea României, ne alăturăm echipei Loteriei Române în efortul de a dezvolta şi moderniza una dintre instituţiile româneşti cu tradiţie îndelungată. În foarte scurt timp, românii care cred în şansa lor vor putea accesa şi achiziţiona bilete la jocurile de pe site-ul www.loto.ro, prin intermediul platformei informatice proprii de comercializare a jocurilor loto online. Noul cadru legal ne-a dat oportunitatea să parafăm un document important pentru viitorul companiei, căreia îi urăm mult succes", a declarat Sabin Sărmaş, preşedintele ADR.

La rândul său, directorul general al Companiei Naţionale "Loteria Română" S.A., Sebastian-Iacob Moga, a menţionat că digitalizarea reprezintă un pas important în dezvoltarea şi modernizarea instituţiei pe care o conduce.

"Digitalizarea reprezintă un pas important pentru dezvoltarea şi modernizarea Loteriei Române. Mă bucur că această realizare se concretizează în mandatul meu şi datorez succesul întregii echipe. Toate demersurile pe care le-am făcut au fost susţinute, din prima clipă, de Consiliul de Administraţie şi de Adunarea Generală a Acţionarilor şi, bineînţeles, de domnul Virgil-Daniel Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri. Împreună ne-am ţinut promisiunea pe care am facut-o jucătorilor Loteriei Române, cărora le mulţumim pentru încredere şi le dedicăm, ca şi întregii societăţi româneşti, cei 114 ani de activitate", a spus Moga.

Participarea online la celelalte jocuri loteristice tradiţionale, respectiv Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 şi Super Noroc, prin intermediul platformei proprii de comercializare a jocurilor loteristice online de pe site-ul www.loto.ro, precum şi toţi paşii care urmează să fie făcuţi pentru realizarea integrală a proiectului Loteriei Române, fac obiectul celorlalte trei etape care vor fi parcurse în perioada următoare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272