REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Pleacă şi Dumitru Babu după Mircea Dobre?

Pleacă şi Dumitru Babu după Mircea Dobre?

Replica API 24 mai 2018 | 17:41 593

Fostul ministru al Turismului a plecat de la PSD, să lucreze pentru partidul lui Ponta!

Fostul ministru al Turismului a plecat de la PSD, să lucreze pentru partidul lui Ponta!

Dumitru Babu

Încurcate sunt căile politicii, iar la Constanţa asistăm la un adevărat festival de „comploturi”. Social-democraţii constănţeni, spre exemplu, ţipă ca atinşi de musca albastră dacă presa relatează că există 3 tabere în organizaţie; neoficial şi nu-care-cumva să le fie pomenite numele, se întrec în a relata cine cu cine plănuieşte „mazilirea” lui Felix Stroe, cine vrea să candideze, ba că Decebal Făgădău are şi el o „gaşcă”, ba că preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, e viitorul preşedinte al partidului, cu susţinerea ministrului Orlando Teodorovici. Candidat la Primăria Constanţa s-ar vrea şi Horia Constantinescu, zice-se, iar preşedinte la PSD i-ar surânde şi senatorului Liviu Brăiloiu... În toată această nebunie social-democrată, ieri a mai picat o bombă! Lider al proaspătului partid Pro România, Victor Ponta s-a aflat la Constanţa, unde a anunţat că a racolat un deputat de la PSD!

Zâmbăreţ şi plin de el, fostul ministru al Turismului, deputatul constănţean Mircea Titus Dobre a stat alături de Victor Ponta. Dobre, noua „achiziţie” a partidului înfiinţat de Victor Ponta şi Daniel Constantin, a declarat presei că „aici poate să vorbească”. Aşadar, aşteptăm cu interes luările de poziţie ale lui Dobre şi ne amintim, totodată, că la PSD Constanţa era purtător de cuvânt. Numai că, din această postură, singurele declaraţii ale acestuia au fost, de-a lungul unui an şi ceva: „Nu ştiu, nu ştiu; mă interesez şi vă spun; asta ştie domnul preşedinte Stroe...”. În fine, un alt aspect interesant din cadrul conferinţei lui Ponta a fost că, întrebat despre situaţia primarului de la Medgidia, răspunsul a fost că Valentin Vrabie nu e membru al Partidului Pro România.

 

Victor Ponta, la aceeaşi masă cu Mircea Dobre, ieri, la Constanţa

Ponta şi Constantin conduc acelaşi partid?!?

Mai mult, Ponta a arătat că partidul pe care l-a înfiinţat cu Daniel Constantin este „selectiv” şi că... Vrabie nu îşi are locul acolo! Ciudat, pentru că la Medgidia, cu ocazia festivalului Dapyx, Daniel Constantin a fost prezent. La fel şi deputatul Mircea Banias, iar amândoi l-au prezentat pe Vrabie ca... membru Pro România! Dar cine să-i mai înţeleagă? Banias nu ştia, ieri, că Ponta se află la Constanţa! De fapt, întreaga situaţie a condus la ideea că Ponta şi Constantin ar avea fiecare partidul lui, în genul situaţiei lui Constantin când era partener cu actualul preşedinte al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Cei doi s-au despărţit (deloc amiabil), iar Constantin a decis să formeze un nou partid, de data aceasta alături de Victor Ponta. L-a urmat şi Mircea Banias. Ulterior, a părăsit ALDE şi Vrabie, şi tot cu scandal!

Datoriile lui Babu către Dobre

Dar, să revenim asupra lui Mircea Titus Dobre! Situaţia este cât se poate de interesantă şi a născut o serie de speculaţii. Se ştie că Dobre este prieten cu primarul Constanţei, Decebal Făgădău. De altfel, edilul, deşi este preşedinte executiv al organizaţiei judeţene a PSD Constanţa, a refuzat să comenteze în vreun fel „dezertarea” lui Dobre. De dată recentă, deşi nu mai era ministru al Turismului, Dobre s-a tot afişat pe la Bucureşti, la târguri de profil, alături de Făgădău.

În anumite cercuri, s-a tot comentat că ambii sunt oarecum supăraţi pe deciziile actualilor membri ai Guvernului, după scandalul cu fostul premier Mihai Tudose. Constanţa nu doar că a rămas fără miniştri, dar, mai grav, şi alţi oameni au fost înlocuiţi din diverse funcţii, cum ar fi alt prieten al celor doi – Florin Gheorghe. Ajungem însă şi la un alt personaj din anturajul lui Mircea Dobre: Dumitru Babu!

Este o prietenie atât de strânsă între cei doi încât, la momentul în care tatăl deputatului Dobre (Mircea Dobre senior) a încheiat socotelile cu postul de viceprimar al municipiului Constanţa, Babu a fost scos ca din joben! Nu auzise nimeni de Dumitru Babu, dar iată că, la şedinţa de constituire a Consiliului Local Constanţa (iunie 2016) el a fost propus şi votat viceprimar! A fost momentul în care toată lumea a aflat că îl „recomandă”, printre altele, prietenia cu Dobre.

La data respectivă, declaraţia de avere a lui Babu arăta că are o datorie către SC Dobre şi Fiii SRL, dar şi către persoana fizică Dobre junior – în sumă de 325.000 euro. În anul de graţie 2018, datoria de 325 de mii de euro continuă să fie prezentă, către persoana fizică mai-sus amintită, însă nu există vreo dată scadentă. Prin urmare, vicele Babu este în continuare îndatorat către Dobre. Iar gurile rele adaugă şi faptul că, dacă n-ar risca să piardă mandatul de consilier, Babu ar fi devenit membru Pro Ronânia încă de ieri!

Declaraţia de avere a lui Babu, publicată în 2016, la începutul mandatului de viceprimar

Declaraţia de avere a lui Babu, din momentul actual: datoria de 325.000 de euro, către Dobre, este încă prezentă

Va rămâne însă membru PSD, dar alături de prietenul şi creditorul său Dobre – au mai opinat social-democraţi nemulţumiţi de situaţia în care a ajuns oganizaţia judeţeană. „Oricum, la partid nu face nici măcar figuraţie! Ăsta (Dumitru Babu – n.r.), la alegeri îl veţi vedea lângă Mircea Dobre, lucrând pentru partidul lui Ponta, fac pariu!”, ne-a declarat un lider marcant al organizaţiei judeţene a PSD Constanţa.

Alexandra CUCU

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/dobre-senior-i-a-transmis-postul-de-viceprimar-lui-babu-prietenul-fiului-sau-280641/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218