REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

PLOAIA a FĂCUT RAVAGII LA CONSTANŢA! Mai multe persoane salvate din maşinile luate de ape!

PLOAIA a FĂCUT RAVAGII LA CONSTANŢA! Mai multe persoane salvate din maşinile luate de ape!

Replica API 8 octombrie 2016 | 11:18 385

Ploaia a făcut ravagii la Constanţa! Mai multe străzi au fost inundate, iar apa a intrat şi în casele oamenilor. În plus, 6 persoane au fost salvate din autoturismele surprinse de ape! Potrivit RAJA, la nivelul municipiului Constanţa, dar şi în restul localităţilor de la nivelul judeţului vizate de ploi torenţiale, au fost pregătite să intervină 46 de echipe de intervenţie dotate cu wome, vidanje şi pompe de mare putere - 25 în municipiul Constanţa şi 21 în restul judeţului. În municipiul Constanţa, cantitatea de precipitaţii căzută a fost de aproximativ 45l/mp.

Astfel, din cauza ploilor, la dispeceratul societăţii s-au înregistrat, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, 33 reclamaţii venite din municipiul Constanţa, cele mai multe vizând zonele: Faleză Nord - străzile Tablă Buţii şi Tăbăcărie; Delfinariu - strada Chiliei; Centrală - străzile Cuza Vodă, Ştefan cel Mare, Ion Vodă şi bulevardul Ferdinand; Palas - Moţilor; Poarta 6 - Strada Frigului; Coiciu - străzile Merişor, Izvor şi Steagului; zona Dacia şi bulevardul 1 Mai. Afectată a fost şi strada Veniamin Costache.

În oraşul Năvodari au fost înregistrate 4 reclamaţii de pe străzile Midiei, Plopilor şi Şoseaua Constanţei, toate vizând sistemul de canalizare stradal. Echipele de intervenţie au răspuns la toate aceste solicitări.

De asemenea, au fost salvate 6 persoane din 5 autoturisme surprinse de apă, o persoană cu dizabilităţi salvată din casă de pe bulevardul 1 Mai, preluată de SMURD şi transportată la spital. În total 33 de străzi inundate, 28 de curţi, 8 beciuri, fiind vorba de municipiul Constanţa, Năvodari şi Corbu. La nivelul ISUDobrogea s-a activat grupa operativă care împreună cu subofiţeri din dispecerat au direcţionat cei 50 de pompieri din teren care au intervenit cu 10 autospeciale şi 2 motopompe.

Informare de la ISU Dobrogea

Pompierii miliari au intervenit în sprijinul populației și autorităților locale din județul Constanța, pentru înlăturarea efectelor inundațiilor produse în ultimele 24 de ore.

În această noapte, în dispeceratul ISU Constanța s-au primit 55 de apeluri, care anunțau mai multe situații de urgență. Peste 50 de salvatori constănțeni cu 10 mijloace tehnice au intervenit pentru salvarea persoanelor și evacuarea apei din mai multe locuințe situate în municipiul Constanța, orașul Năvodari și comuna Corbu.

În urma cantităților mari de precipitații, în județul Constanța au fost inundate 33 de străzi, fiind nevoie de intervenția promptă a pompierilor pentru salvarea a șase persoane surprinse în autoturisme. O persoană cu afecțiuni medicale a fost evacuată din casă și transportată de către un echipaj SMURD la spital.

Echipajele de pompieri au acționat cu motopompele din dotare pentru evacuarea apei din 7 case, 28 curți și 7 beciuri, inundate în urma ploilor. În acest moment nu mai sunt înregistrate cazuri de gospodării inundate.

Pentru eficientizarea acțiunilor de răspuns, pe durata manifestării situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța a fost activată grupa operativă și suplimentate echipajele de intervenție.

Având în vedere informarea meteorologică de vreme rea care vizează toată țara, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus unităților subordonate adoptarea măsurilor necesare pentru prevenirea şi gestionarea producerii unor eventuale si situații de urgență

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108