REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
11.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Ploile de acum câteva zile, mană cerească pentru spălătoriile auto

Ploile de acum câteva zile, mană cerească pentru spălătoriile auto

Replica API 11 aprilie 2015 | 21:54 195

Curăţenie, ca de sărbători

Curăţenie, ca de sărbători

Înainte de Sărbătorile Pascale, afaceriştii îşi freacă mâinile în speranţa unor venituri suplimentare. În categoria de faţă nu vorbim doar despre marile şi micile magazine, ci şi despre spălătoriile auto. În plus, acestea din urmă au un avantaj întrucât vremea s-a arătat destul de neprielnică în zilele ce au trecut, motiv pentru care şoferii aleg să stea la cozi interminabile pentru a-şi curăţa autovehiculele.

Constănţenii au început să dea iama în spălătoriile auto încă de la primele ore ale dimineţii de vineri, 10 aprilie. Astfel, când ceasul nu indica încă ora 9.30, autoturismele deja formau cozi la porţile spălătoriilor. În plus, cum vremea din zilele trecute a fost una ploioasă, iar drumurile de la malul mării nu sunt toate asfaltate, autovehiculele au prins un strat gros de noroi. Aici facem referire şi la drumul care leagă localitatea Năvodari de Mamaia. „Dacă stai în Năvodari şi ai drum în Constanţa, mai ales cum a tot plouat zilele acestea, este mai mult decât necesar să duci maşina la spălătorie”, a declarat, pentru „Replica”, un şofer care avea maşina în plin proces de „înfrumuseţare”. Astfel, în timp ce doamnele trebăluiau prin casă, bărbaţii au ales să se ocupe şi de alte aspecte, cum ar fi maşina familiei, care şi ea necesită a arăta bine de sărbători. Preţurile diferă de la o unitate la alta, un spălat interior plus exterior putând costa şi 15 lei, dar şi 25. Să nu uităm şi de bacşiş în cazul în care vrem ca autoturismul să fie şters cum trebuie. „Duc maşina frecvent la spălătorie şi este normal s-o duc şi acum. Preţurile sunt aceleaşi, nu au crescut înainte de sărbători”, a mai spus un şofer. Însă, pe lângă clasicul „duş” interior plus exterior, anumite spălătorii auto oferă şi alte servicii, precum spălat motor, care costă în jur de 10 – 15 lei, silicon motor (cam 2 lei), aspirat portbagaj – 2 lei, curăţat geamuri – 3 lei, aspirat habitaclu – 6 lei, tratament antistatic (cu ceară) – 3 lei, tratament anvelope – 3 lei etc. Cât despre camioane, preţurile sunt cuprinse între 20 şi 55 de lei.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212