REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Plutonierul Marian David, condus de colegi pe ultimul drum

Plutonierul Marian David, condus de colegi pe ultimul drum

Replica API 18 octombrie 2013 | 00:00 153

Fost comandant al echipajului pentru descarcerare, înmormântat

Fost comandant al echipajului pentru descarcerare, înmormântat

Plutonierul Marian David din cadrul Institutului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a fost înmormântat joi. Marian David, răpus de o boală cumplită, a fost condus pe ultimul drum de familie şi de zeci de colegi, cu care a lucrat în instituţia pe care a servit-o mai bine de două decenii.

Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea i-au transmis un ultim omagiu lui Marian David, cel care le-a fost coleg şi prieten şi care, de la începutul anului, se lupta cu un diagnostic crunt: cancer la plămâni.

Despre cine a fost Marian David ne-a lămurit Dan Bălan, coleg şi prieten şi, la rândul său, comandant de echipă. Vizibil afectat de durere, Bălan a declarat pentru Replica: "O boală necrutăţoare l-a luat devreme dintre noi. Am fost colegi şi prieteni, am lucrat în aceeaşi unitate atâţia ani. Era un profesionist. Am luat-o amândoi de jos, de la servanţi, comandanţi de grupă. El a plecat ulterior într-un post la dispeceratul inspectoratului. Bănuiesc că nu prea i-a plăcut, el era un om de intervenţie, iar postul era sedentar, răspundea mai mult la telefon. Din 2000, de când s-a înfiinţat serviciul de descarcerare, a trecut înapoi la intervenţii. Îi plăcea să meargă la intervenţii, să îşi facă datoria. Un om bine pregătit, cursuri, ca şi noi, susţinute peste tot. În momentul când a aflat diagnosticul, i-a părut rău pentru că trebuia să intre în concediul medical. Efectiv, nu mai avea ce să mai facă. A fost nevoit să îşi vadă de boala lui. La sfârşitul lunii februarie mi-a spus că nu se simte bine, oboseşte repede, chiar şi când urcă scările. Începuse să şi slăbească şi mi-a spus că merge la spital pentru analize. Apoi ne-a sunat şi ne-a spus că are o problemă pulmonară. Între timp, se confirmase ceea ce se bănuia că este mai rău. În şapte luni, s-a stins. Cu toate că s-a încercat tot posibilul, cu tratamente alternative, tratamente medicale din spital, chimioterapie. S-a apelat şi la terapie chirurgicală, la o unitate specializată din Bucureşti, dar nu a dat roade".

Marian David, 45 de ani, era căsătorit şi avea un copil de nouă ani.

Trupul neînsufleţit al fostului comandant al echipajului pentru descarcerare ISU Dobrogea a fost depus la Capela Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Paula Anghel, David a fost angajat al ISU mai bine de două decenii: "A lucrat la ISU timp de 22 de ani. Suferea de cancer la plămâni şi asta l-a doborât", a declarat Anghel pentru Replica.

Înmormântarea a avut loc joi, ora 16:00, în Cimitirul Municipal.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272