REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

PMP a bătut palma cu Uniunea Democrată a Tătarilor. DETALIUL care te pune pe gânduri! Oare secretarul noii uniuni a făcut AŞA CEVA?!

PMP a bătut palma cu Uniunea Democrată a Tătarilor. DETALIUL care te pune pe gânduri! Oare secretarul noii uniuni a făcut AŞA CEVA?!

Replica API 5 noiembrie 2016 | 00:00 1134

Președintele Partidului Mișcarea Populară din Constanța, Claudiu Iorga Palaz, a susținut o conferință de presă vineri, unde l-a avut alături și pe liderul Uniunii Democrate a Tătarilor, Naim Belgin. Din cauza problemelor apărute în cadrul UDTTMR, Palaz consideră că se face o nedreptate pentru comunitatea musulmană din Constanța, prin faptul că nu vor avea reprezentant al minorității în Parlament începând cu 11 decembrie. El a precizat că este un susținător al acestei minorități și că va sprijini prin proiecte comunitatea lor, apărându-le interesul. După ce au fost prezentate doleanțele UDT printr-un comunicat de presă acum 2 zile, Naim Belgin a fost contactat de alte trei partide, pe care nu a vrut să le numească, şi care i-ar fi propus să semneze un protocol de colaborare pentru susținerea candidaților în alegerile din iarnă.

„Noi nu facem asta. Noi le spunem oamenilor să voteze cu inima. De asta am fost mulțumit de propunerea lui Claudiu Palaz”, a spus liderul UDT în conferința de presă. „Este formațiunea care se legitimează ca reprezentant al acestei comunități pentru că lucrurile în cadrul acestei uniuni (n.r. - UDTTMR) au luat-o razna. Acolo avem un despot, nu mai avem un președinte de organizație, în persoana domnului Gelil. Încearcă prin forță, prin folosirea bodyguarzilor să conducă o organizație. Sunt un susținător al comunității turce-tătare. Chiar azi mai am probleme de pe vremea când am susținut oprirea construcției de lângă geamia Hunchiar.

A fost un întreg scandal pe vremea când eram prefect”, a precizat președintele PMP, Claudiu Palaz. „Este greșită teza lansată în spațiul public, și anume că impunându-și un om pe listele ALDE în campanie, va reuși ulterior să fie beneficiarul acelor drepturi pe care le au comunitățile în momentul în care își trimit un reprezentant în Parlament. Acel membru al comunității intră din partea lui ALDE și nicidecum nu va putea să facă sub niciul fel de “tumbe” în Parlament să fie considerat al acestei minorități. El va fi reprezentant ALDE și atât”, a subliniat Palaz.

De precizat că, în urmă cu două zile, UDT a transmis presei platforma noii uniuni, cât şi persoanele din conducere: Naim Belgin - preşedinte şi Memur Derviş - secretar general. Interesant de menţionat că secretarul general al noii uniuni a fost professor la Colegiul “Regina Maria” din Constanţa, însă a fost dat afară din motive disciplinare grave. Abaterea pe care ar fi comis-o acesta s-ar fi referit, onform surselor noastre, la faptul că respectivul, profesor de religie islamică la acel moment, a fost surprins dând jos de pe perete stema ţării. Întrebat de comisia venită în inspecţie la oră de ce înlătură stema României din clasă, acesta ar fi motivat că stema conţine, între alte simboluri, şi crucea, iar el nu poate preda cu un însemn creştin deasupra capului. Cel puţin aşa susţin surse din cadrul comunităţii musulmane, însă nici un cadru didactic de la colegiul amintit nu a dorit să comenteze pe această temă!

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ba in tinerete ati dat cu pl in stanga in dreapta si acum vati facut mari musulmani cautati in gradina voastra si starpiti vanzatorii de legale si hotii de motorina de pe la unitati militare dupa incepeti sa faceti uniuni si altele domnu naim
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108