REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

PNL a decis să susțină majorarea punctului de pensie cu 15%

PNL a decis să susțină majorarea punctului de pensie cu 15%

A.F. 7 noiembrie 2022 | 18:01 690

Premierul Nicolae Ciucă a declarat luni, la finalul unei ședințe a conducerii liberalilor, că partidul a stabilit să propună în coaliția de guvernare o creștere cu 15% a punctului de pensie.

Nicolae Ciucă

„Am discutat la nivelul partidului ca trebuie sa găsim acea soluție prin care sa acoperim creșterea inflației, creșterea inflației în momentul de fata este de peste 15%. Dacă bugetul ne va permite, propunerea PNL este de 15%”, a declarat Ciucă, scrie stiripesurse.ro.

Social-democrații susțin că discuția despre procentul de majorare a pensiilor trebuie să plece de la un prag de „cel puțin 10%”.

Al treilea partid de la guvernare, UDMR, a anunțat recent la TVR prin vocea liderului formațiunii, vicepremierului Kelemen Hunor, că „punctul nostru de vedere este că pensiile trebuie crescute cu rata inflaţiei – 15-16%”.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat luna trecută că „nu putem să aşteptăm de la pensionar să plătească ei preţul crizelor şi în condinţiile în care avem o inflaţie de peste 15% eu cred că ar fi corect să ţină cont de această inflaţie creşterea şi atunci, după părerea mea, trebuie să fie o creştere mai mare”, dar a precizat că nu știe dacă bugetul permite o creştere de 15%.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ciuca esti idiot,tu iti dai seama ce spui mai APVistule,generalule cu doctorat fals,auzi ce spune prostul asta cand inflatia in Romania este de peste 15 la suta:"sa vedem daca bugetul ne permite mai pensionarilor va marim pensia cu cat v-am luat din bani prin inflatie",pai unde sunt bani pe care i-ai luat de la romani mai Ciuca,Ciolacule si Kelemen pentru ca despre marirea preturilor la energie si gaze nu ati discutat in coalitie nici un minut,odata cand sau trezit romani dimineata au auzit la stiri ca sau marit preturile si culmea nici ANRE nu a spus nimic in apararea populatiei cu toate ca astia sunt platiti regeste de la bugetul de stat adica de toti romani ei nu ii apara pe romani ci le apara intereselor celor care iau numit acolo"PSDisti in cazul asta";ca si institutia avocatului poporului care numai interesele populatiei nu le apara.
1
1
Oricum votam PSD la alegeri, pa pa PNL.
2
2
doamne da ce o mai scaldati apropus a gandit a pe dracu spuneti odata cat daca era ptr pensiile speciale imediat hotarati ptiuuuu
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272