REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
11.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

PNL Constanţa, despre obiectivul central al politicii fiscale al USL

PNL Constanţa, despre obiectivul central al politicii fiscale al USL

Replica API 5 aprilie 2013 | 00:00 213

Filiala Constanţa a PNL a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că "obiectivul central al politicii fiscale al Uniunii Social Liberale, în perioada în care a USL s-a aflat în Opoziţie, în timpul campaniei electorale, dar şi în programul de guvernare, l-a reprezentat simplificarea şi modernizarea sistemului fiscal. Pe de altă parte, obiectivul imediat, prioritar pentru acest an, este rescrierea Codului Fiscal şi cel de Procedură Fiscală pentru a asigura coerenţă şi transparentă, dar şi o interpretare facilă". "Totodată, un obiectiv prioritar în programul de guvernare îl reprezintă reforma structurilor din cadrul ANAF, urmând modelul statelor performante din UE, reformă care va contribui substanţial la diminuarea corupţiei din sistem. În consecinţă, Ministerul Finanţelor îşi propune să treacă prin Guvern actul normativ în următoarele două săptămâni, iar în primul semestru structura să fie deja operativă. În cadrul programului de reformă a administraţiei fiscale, agreat şi cu FMI şi în baza împrumutului de 77 de milioane de dolari de la Banca Mondială, în următorii doi ani, din 217 administraţii fiscale va rămâne câte una pentru fiecare judeţ, iar în oraşe şi comune rămân puncte de lucru.

Pe termen mediu şi lung, prosperitatea românilor reclamă o viziune fiscal-bugetară liberală, adică măsuri hotărâte de simplificare fiscală şi, totodată, de stimulare fiscală a mediului de afaceri, a clasei de mijloc şi întreprinzătorilor care creează locuri de muncă şi generează prosperitate şi dezvoltare. În acest sens, pentru a sprijini IMM-urile şi a stimula investitorii, Ministerul Finanţelor va implementa, în perioada imediat următoare, o nouă măsură fiscală, un ajutor de minimis de până la 200.000 de euro schemă de stat, care e agreată cu UE sub formă de grant. Această măsură se adresează atât firmelor care sunt la început de drum, cât şi celor cu activităţi în derulare, iar obiectivul principal este crearea locurilor de muncă. Sperăm să creăm peste 15 000 de locuri de muncă în acest mod. Pachetul de obiective fundamentale, consolidare fiscală - relansare economică se reflectă în Bugetul pe 2013, care este construit pentru a fi un buget al echilibrului macroeconomic, al responsabilităţii bugetare şi al disciplinei financiare", se mai arată în comunicat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272