PNL continuă să conducă în intenția de vot, PSD scade
PNL continuă să conducă în intenția de vot, PSD scade
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestStudiul „Credință, sănătate și politică în vremea pandemiei de COVID-19” realizat între 11 și 15 aprilie, sub coordonarea sociologului Bruno Ștefan, indică faptul că PNL este cotat cu 31,3% din intenția de vot pentru alegerile parlamentare, iar PSD cu 22,9%, potrivit Biroului de Cercetări Sociale
Marea surpriză o reprezintă, însă, PMP, partidul fiind cotat cu 6,7% din intenția de vot. Iată cum stau celelalte partide: USR-PLUS 19,9%, Pro România 8,8%, UDMR 3,6% și ALDE 2,5%.
Tot PNL deschide ierarhia și în ceea ce privește intenția de vot pentru candidatul la funcția de primar din cadrul alegerilor locale, cu 34%. Lista este completată de PSD (25,8%), USR-PLUS (16,5%), PMP (6%), Pro România (5,8%), ALDE (2,1%), UDMR (4,2%), în timp ce spre alte partide s-ar îndrepta 5,7% din cei chestionați.
În exclusivitate pentru PSnews.ro, sociolgul Bruno Ștefan a precizat că PMP a crescut foarte mult datorită declarațiilor făcute de președintele Traian Băsescu în ultima perioadă.
Mai mult, potrivit sociologului, PNL a pierdut în favoarea PMP, în timp ce PSD a pierdut procente în favoarea PRO România.
„PNL a pierdut peste 10 procente față de ce avea la începutul anului. La începutul anului PNL avea 46% în sondaje.
PSD este perdant în favoarea PRO România. PNL pierde și în favoarea PMP. Câștigătorul cel mai important este USR, care a câștigat mai mult decât dublu în această perioadă. PMP a crescut foarte mult datorită declarațiilor făcute de președintele Traian Băsescu. Practic, el a ridicat partidul. În perioada aceasta oamenii au avut nevoie de voci care par că stăpânesc un fenomen”, a declarat Bruno Ștefan pentru PSnews.ro
Studiul „Credință, sănătate și politică în vremea pandemiei de COVID-19” este un barometru național de opinie publică, ce a fost realizat între 11 și 15 aprilie, sub coordonarea lui Bruno Ștefan, Eugen Galitu și Călin Roșu. Cercetarea, ce a fost finanțată de Asociația Tinerilor Împreună – IUSTUM, a presupus un eșantion național de 1.008 persoane, reprezentativ pentru populația adultă a României. Au fost realizate interviuri în 116 localități urbane și rurale din toate județele țării.
M.P.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News