REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

PNL îi oferă lui Făgădău soluţia pentru problema agentului termic!

PNL îi oferă lui Făgădău soluţia pentru problema agentului termic!

Replica API 2 octombrie 2018 | 00:19 340

Coordonatorul politic al Organizației municipale Constanța a Partidului Național Liberal, Septimiu Bourceanu, susține că, pentru a soluționa criza apei calde cu care se confruntă constănțenii din cauza conflictului dintre CET și RADET, este necesară înființarea unei societăți integrate de producție, transport și distribuție a agentului termic, precum și preluarea de către municipalitate a activelor necesare producției și transportului agentului termic.

„Înființarea unei societăți integrate de producție transport și distribuție a agentului termic, la care să fie acționari atât municipalitatea, cât și Ministerul Energiei, aceasta este soluția pentru haosul generat de CET, RADET și primarul Decebal Făgădău. În acest mod se vor putea atrage fonduri și se pot retehnologiza atât rețelele de transport și distribuție, cât și capacitățile de producție, sistemul centralizat de termoficare devenind astfel mai eficient. De asemenea, este necesară preluarea de către municipalitate a activelor privind producția și transportul agentului termic, prin cumpărare sau închiriere”, afirmă Septimiu Bourceanu.

Prins la mijloc în conflictul dintre CET și RADET, care se ceartă pe tema unor presupuse datorii, primarul Decebal Făgădău a apărut în fața opiniei publice, în opinia liderului liberal, în postura haosului în persoană.

„CET spune că are de încasat de la RADET. Dorel de la RADET spune că nu are bani de dat nimănui. Decebal de la Primărie susține și el același lucru. Și, cu toate astea, constănțenii sunt puși astăzi în situația de a se spăla, ca în anii 80, la lighean! Și, dacă se supără Dorelii, vor petrece iarna și fără căldură în locuințe! Așa cum ne-a obișnuit încă de la preluarea mandatului primarul Decebal Făgădău doarme în bocanci! Oare ce a păzit până acum, în pragul sezonului rece, domnul primar Făgădău? Sunt convins că, dacă s-ar fi implicat din vreme și cu seriozitate în rezolvarea conflictului dintre CET și RADET, acum, ne-ar fi scutit de această problemă, a lipsei apei calde în locuințe. Pare că a fost mult mai simplu pentru domnia sa să îi rezolve alții mai mari decât el, de pe la Guvern, problemele din teritoriu! Acum așteaptă de la premierul Dăncilă să-l ajute eventual cu un împrumut cu care să stingă datoriile între cele două societăți. Din păcate, măsurile luate de primarul Făgădău în privința penalităților sunt de-a dreptul tragice...”, este de părere coordonatorul politic al Organizației municipale a PNL Constanța.

Potrivit declarațiilor acestuia, în ultimii ani, Primăria Constanța este asociată, ca imagine, cu datoriile și penalitățile. „Decebal Făgădău a știut de la bun început care este situația reală dintre CET și RADET și, cu siguranță, ar fi putut interveni din timp. De ce nu s-a implicat? Din rea voință? Din comoditate? Din lipsă de profesionalism? În loc să țină sub control o problemă sensibilă, în speță furnizarea căldurii și a apei calde către populație, acesta tratează totul cu indiferență. Și când pierde situația de sub control, se milogește pe la ușile miniștrilor pesediști, iar dacă nu este băgat în seamă, cum se întâmplă de cele mai multe ori, trece la partitura melodramatică. Constatăm cu tristețe că în fruntea municipiului Constanța se află de doi ani o mână de oameni care nu sunt în stare să administeze nici măcar o conductă de apă caldă! Din păcate, tot constănțenii sunt cei care au de suferit de pe urma minciunilor, a demagogiei și a incompetenței administrației Făgădău!” conchide coordonatorul politic al Organizației municipale Constanța a Partidului Național Liberal, Septimiu Bourceanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vad ca PNL nu au curajul ,acum cand le-a fost deschisa o usa de schimbare a Primarului, sa faca ce e necesar.Sunt multe cabluri care atarna prin oras asa ca aveti cu ce sa va faceti mea culpa!
0
0
Stiti care locuitori ai Constantei au acum apa calda la discretie, desi nu o prea platesc? SURPRIZA! Asistatii social din campusul Henri Coanda, MANDRIA si VOTANTII psd. Si cand te gandesti ca specimenele de acolo nici macar nu sunt prietene cu apa calda si sapunul .... CINE NU VOTEAZA, NU CONTEAZA ! Mergeti la vot cand sunt alegeri si nu va mai lamentati, dupa aceea, ca la conducere sunt niste netrebnici, desi voi ati lipsit de la votare.
4
0
cel din poza e solutia ca e finul lui Dragomir si peste tot a luat nu a furatluati-l din urma si vedeti minister sanatoriu mamaia sa avocati telegondola fara fir
5
0
Sper ca dusurile cu apa rece sa trezeasca populatia Constantei din atasamentul sau indiferenta pt acest partid de penali!Din 2000 ,aceasta ciuma mafioto-bolsevica a vandut ,furat,degradat acest oras cu ajutorul vostru.Sa fiti mandri de voi!
10
0
S-a trezit si asta cu solutia. Vezi ca solutia asta a dat-o Daraban de o saptamana doar ca ala a fost constructiv nu a latrat pentru 5 voturi ca tine. Don Plagiatore.
8
2
Primarul are si alta grija . Sa transforme orasul intr-un oras cu 100000 de centrale proprii de gaz sau cu 150 de centrale de cartier care sa polueze dar care sa aduca bani in buzunarele unora. Acum e bine cu centralele cand se va inchide centralizarea atunci tot "ieftin" va fi. Iar Constanta un oras poluat dar ... "turistic"
4
3
Tu vorbesti, mai pierde vara?? Ce ai facut tu si partidul tau pentru constanteni?? NIMIC!! Macar Fagadau se lupta !
8
12
Fagadau are o singura grija. Sa monteze cat mai multi stalpi pe trotuare.
11
0
Cand vor drumul la apa calda,va veni frigul si nu vom avea caldura in contul altor datorii...Ce tara vesela!
12
0
Fatalau s-a dus la guvern ca sa afle toata tara cat de hot prost si incompetent este. Stia de mult timp de acest conflict dar este prea ocupat sa distruga orasul si sa fure pt neamul lui
13
1
Psd nu mai ia voturi gata
8
1
dia mai este pe acolo?
5
0
Toata vara nu si-au adus aminte de datorii Acum la10 grade se cearta ! Vot ptr psd NICIODTATA
22
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272