REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

PNL încearcă să ia parlamentari PSD 'la bucată'. Orban, enervat de criticile lui Kelemen Hunor pe tema moţiunii de cenzură

PNL încearcă să ia parlamentari PSD 'la bucată'. Orban, enervat de criticile lui Kelemen Hunor pe tema moţiunii de cenzură

Replica API 5 septembrie 2019 | 00:55 433

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat că, pentru a trece moțiunea de cenzură în Parlament, poartă discuții cu toate grupurile parlamentare, inclusiv cu social-democrați. Orban a spus că momentul depunerii moțiunii este condiționat de un acord al tuturor semnatarilor pentru o variantă de text, scrie stiripesurse.ro

"Am stabilit un calendar de negocieri cu toate partidele și grupurile parlaementare și grupurile parlamentare altele decât PSD pe care îl punem în practică. Am avut întâlniri cu partenerii din Opoziție, de la USR, am discutat cu reprezentanții PMP, urmând să mai avem o întâlnire cu colegii noștri din Opoziție. Am avut negocieri cu UDMR și cu grupul minorităților. Vom avea negocieri și cu reprezentanții ALDE și cu reprezentanții Pro România. Vom purta discuții individual și cu parlamentari PSD care sunt dispuși să susțină moțiunea de cenzură. Suntem deschiși să elaborăm un text al moțiunii de cenzură care să curprindă și observațiile critice și punctele de vedere ale tuturor partenerilor implicați în acest demers parlamentar", a declarat Ludovic Orban, citat de Mediafax.

Acesta preferă să nu răspundă afirmației liderului UDMR Kelemen Hunor care a spus că întârzierea depunerii unei moțiuni poate aduce riscul unei reorientări din partea parlamentarilor care susțin acum moțiunea.

"Prefer să nu-i dau niciun răspuns domnului președinte al UDMR. Deja am derulat negocieri cu cea mai mare parte a posibililor parteneri și în viitorul apropiat vom purta negocieri și cu celelate două formațiuni cu care n-am purtat până în prezent. Ritmul de discuții este un ritm foarte rapid. Va depinde momentul depunerii și de răspunsurile pe care le vom primi", a spus Orban.

Liderul PNL a afirmat că există șanse reale ca moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Viorica Dăncilă să treacă de votul Parlamentului.

"Nu ne jucăm de-a moțiune de cenzură. De data asta există șanse reale în condițiile în care actorii politici sunt sinceri în declarațiile lor ca această moțiune să fie adoptată și guvernul Dăncilă să dispară de la butoanele guvernării. Suntem deschiși la consultări. Ştiţi foarte bine că este nevoie de o moblizare foarte bună a tuturor grupurilor parlamentare care susţin moţiunea de cenzură. Noi vrem să o depunem cât mai repede posibil", a declarat Orban.

Kelemen Hunor a declarat, miercuri, că Opoziția trebuie să depună acum moțiunea de cenzură, deoarece orice întârziere poate aduce riscul unei reorientări din partea parlamentarilor care susțin acum moțiunea. Liderul UDMR a adăugat că opoziția lasă senzația că nu vrea preluarea guvernării. Liderul UDMR a mai spus că a vorbit cu Ludovic Orban despre moțiune și i-a transmis că UDMR nu are condiții.

Pentru a trece moțiunea de cenzură, liberalii au nevoie de cel puțin 233 de voturi în plenul reunit al Parlamentului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Niste scursuri de oameni nici un milion la numar dar au pretentii de parlament,se joaca cu soarta tarii ajutati de COMUNITATEA TATARA pt ca si eu sunt HUNI ca si ungurii.Cum sa ia UMDR 1500 de voturi doar la Constanta?Cu ajutor de la comunitatea tatara!!!!Pt ca sunt acelasi neam de HUNI
0
0
Toate salariile si pensile marite de PSD trebuiesc taiate. Calatoriile gratuite ale studentilor la fel,sunt niste aberatii ale ciumei rosii. Cine nu sare,ia condamnare,nu conteaza cu sau fara vina! Procurorii si judecatorii corupti sa fie imediat medaliati de Iohannis si restul la puscarie! Romanii vor ce au avut germanii inainte de al doilea razboi Mondial,adica un govern de oamenii duri si fara schimonoseli de omenie.Orban cu maciucile la capetele pesedistilor si interlopii transformati in garzi de nimicire a celor nehotarati sa avem un dictatot.Asta vrem noi,cei destepti.
1
1
PSD trebuie demolat pan la temelie si construit altceva in loc! Astia au distrus toata Romania, si-au batut joc de tara si de oameni. Acum tara toata se revolta si-i ingroapa de vii, nu-i mai suporta si-i ejecteaza ...
2
1
Orban ... Un pesedist pe invers. Un gica kontra amuzant.
1
4
Alupigus pentru tontii...din .....
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212