REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

PNL negociază cu PSD să-l schimbe pe viceprimarul Dan Pândichi

PNL negociază cu PSD să-l schimbe pe viceprimarul Dan Pândichi

Replica API 1 octombrie 2012 | 00:00 306

La Ovidiu,

La Ovidiu,

De la începutul mandatului actualului primar al oraşului Ovidiu, şi până în prezent, localitatea se află la al doilea viceprimar. Primul vice, desemnat din rândurile social-democraţilor, a fost schimbat cu un pedelist. Decizia a inflamat spiritele liberale, care au acuzat PSD-ul local că refuză să colaboreze. "USL la Ovidiu nu s-a putut forma din cauza PSD-ului. Am avut 2 runde de negocieri. (...) Puteau să spună de prima dată că vor să reînfiinţeze FSN-ul", a acuzat, imediat, consilierul PNL Gheorghe Albină. În replică, primarul PSD al oraşului Ovidiu, George Scupra, a precizat că ar fi "dat" PNL-ului funcţia de viceprimar, asta dacă şi PNL i-ar fi "ascultat" dorinţele: să nu-l propună pe Ciprian Hanganu şi nici pe Gheorghe Albină.

La şedinţa de constituire a Consiliului Local Ovidiu, după alegerile din iunie, toate bune şi frumoase. Noul primar a apărut zâmbitor, ulterior a fost desemnat şi viceprimarul. Nu a fost unul de la PNL, cum s-ar fi aşteptat liberalii, ci unul de la social-democraţi - Florentina Zaharia. Cum acest lucru nu ajuta prea mult primarul la capitolul număr de voturi necesare trecerii proiectelor, s-a trecut la negocieri. PSD Ovidiu a negociat cu PNL până s-a plictisit, aşa că a trecut la discuţii cu PDL. Ca urmare, la o nouă şedinţă de consiliu, a fost votat un nou viceprimar, în persoana pedelistului Dan Pândichi. Ulterior, s-a dovesit că decizia asigură trecerea proiectelor, însă nu şi a celor care necesită două treimi. Aşadar, având o majoritate fragilă în consiliu, nu este exclusă o nouă negociere între PSD şi PNL la Ovidiu. De altfel, "gurile rele" dau ca sigură varianta ca, în scurt timp, viceprimarul PDL Dan Pândichi să fie înlocuit cu un liberal, agreat, desigur, şi de primarul PSD George Scupra. Pedeliştii nu au însă la cunoştinţă o astfel de situaţie, însă surse din rândul liberalilor susţin că se discută intens cu PSD. Vom reveni.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212