REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

PNL vrea analizarea derapajelor de comportament ale senatoarei Diana Şoşoacă

PNL vrea analizarea derapajelor de comportament ale senatoarei Diana Şoşoacă

Replica API 8 aprilie 2021 | 20:40 1648

Biroul permanent al Senatului a trimis, marţi, Comisiei juridice sesizarea grupului PNL prin care se solicită analizarea "derapajelor" de comportament ale senatoarei Diana Şoşoacă în Parlament.

Diana Șoșoacă

"Grupul parlamentar din Senat al Partidului Naţional Liberal vă propune eliminarea unei probleme care se perpetuează de la începutul legislaturii în Parlamentul României: comportamentul necorespunzător, nociv şi neregulamentar al doamnei senator Diana Iovanovici-Şoşoacă. (...) Este inadmisibil să mai tolerăm ca parlamentarul Diana Iovanovici-Şoşoacă să sfideze orice normă legală şi orice regulă a bunului-simţ în cea mai prestigioasă instituţie a ţării, în care fiecare dintre noi, la fel ca şi domnia sa, este legitimat prin votul electoratului. O asemenea atitudine reprezintă o gravă ofensă adusă atât Parlamentului, cât şi românilor", se arată în sesizarea senatorilor PNL, adresată grupurilor parlamentare ale USR-PLUS, UDMR, PSD şi AUR, scrie stiripesurse.ro.

Potrivit senatoarei PNL Alina Gorghiu, PSD s-a abţinut la votul din Biroul permanent de sesizare a Comisiei juridice a Senatului.

"E păcat că PSD încurajează genul acesta de comportament prin abţinere", a spus ea.

În sesizare se mai arată că Şoşoacă "încalcă măsurile sanitare, nu poartă mască de protecţie în sala de plen a Senatului, dând în permanenţă dovadă de iresponsabilitate".

"Instigă la ură şi haos în luările de cuvânt din plenul Senatului, jigneşte, aduce ofense şi grave acuzaţii neîntemeiate, utilizează discurs homofob, xenofob, extremist. În loc să îşi respecte statutul de parlamentar şi să facă legi în interesul românilor şi pentru electoratul care a trimis-o în Parlament. Sunt prea multe derapaje care pun în pericol buna funcţionare a Legislativului, dar şi aplicarea şi respectarea măsurilor de protecţie. Este grav să tolerăm asemenea conduită, mai ales că există sancţiuni disciplinare, statuate clar în cuprinsul art. 207 din Regulamentul Senatului", se menţionează în documentul PNL.

Art. 207 din Regulamentul Senatului prevede pentru abateri de la deontologia parlamentară sancţiunile: atenţionare, chemarea la ordine, retragerea cuvântului, îndepărtarea din sală pe durata şedinţei şi avertisment public-scris".

"Stimaţi colegi, acesta este un apel la dumneavoastră: să lăsăm orgoliile politice şi să dăm dovadă de responsabilitate, corectitudine şi respect. Dacă vrem să creştem încrederea în Senat, dacă ne dorim un mediu de lucru civilizat, trebuie să soluţionăm urgent problema. Vă amintesc că există şi o reacţie recentă din partea societăţii civile, adresată clasei politice, de a se delimita de la astfel de derapaje de la democraţie din partea unui ales al electoratului. Parlamentul a tergiversat nepermis sancţionarea unor persoane care promovează discursuri populiste, extremiste, xenofobe şi care incită la ură. Este nevoie de asumare fermă din partea Senatului!", se mai arată în sesizare.

Alina Gorghiu a explicat că îşi doreşte ca Diana Şoşoacă "să facă tot ce îşi doreşte", dar în plenul Senatului să revină la "decenţă şi la intervenţii conform normelor".

"De înjurat, dacă doriţi, ne înjurăm acasă, ţipăm în pungă, facem tot ce dorim în mediul privat, în spaţiul intim. În spaţiul public avem obligaţia să respectăm nişte norme astfel încât să nu-i lezăm pe ceilalţi", a afirmat Gorghiu, marţi, după şedinţa Biroului permanent.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lui A.U.R.: O punem sefa de scara la masina de pompieri defecta.
0
1
Aurifera asta e turbata Vin Pastele si spera sa mai agite niste spirite ca vrea si ea un partid si sa fie presedinte de bloc sau macar sef de scara Va sari in aer si Monique Pop sa o jute sa mai dea branci .Bietele de ele nu mai au succes Lumea s a cam lamurit cu lupta lor pt drepturi .Sa ne rugam pentru iertarea pacatelor Sosocitei
1
1
e o vorba din batrani,galeata goala zdrangane mai tare,nu i nimic de capul ei ,cum a aparut asa o sa dispara
9
4
sper sa iti musti limba si sa te otravesti
12
6
Avocatii nu respecta legea? De ce? Este in obisnuinta lor?
10
4
Sosoaca a turbat, anuntati hingherii !
14
6
La balamuc cu tine isterico
16
6
scroafa retardata!!!
16
7

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369