REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
13.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

POARTA 6: o zonă UITATĂ de autorităţi; fără locuri de parcare, dar plină de bodegi

POARTA 6: o zonă UITATĂ de autorităţi; fără locuri de parcare, dar plină de bodegi

Replica API 4 martie 2020 | 10:00 2478

Cartierul Poarta 6 pare uitat în spatele promisiunilor electorale la care a fost martor tacit şi nerevoltat în ultimele două decenii. Parcurile, puţine şi degradate, par desprinse dintr-un film de groază cu buget redus, parcările sunt inexistente, şoferii fiind nevoiţi să parcheze pe trotuar, ocupându-l în întregime, iar copiii să meargă pe şosea. Nici măcar de o piață nu se bucură.

Nu este un secret faptul că oraşul Constanţa duce mare lipsă de parcuri. Dar nici cele pe care le are, puţine şi mici, nu sunt preţuite suficient. Neîngrijite, cu locurile de joacă murdare, cu băncile rupte, iar autorităţile locale se leagă de o scuză pe care o invocă permanent atunci când se aduce în discuţie starea deplorabilă a locului: terenul este revendicat, iar Primăria nu se poate executa nici un fel de lucrări pe el.

De altfel, chiar în parc sunt afişate două astfel de panouri care afirmă, tare şi răspicat, „Teren revendicat de familiile Cocăneanu şi Suditu.

Până la rezolvarea revendicării, orice construcţie este ilegală.” Şi astfel, primăria se dezice de responsabilităţile de a îngriji un loc unde, zilnic, se joacă şi se plimbă sute de copii şi adulţi din cartierul Poarta 6. Reprezentanţii Primăriei susţin că, până când nu se va încheia litigiul, în această zonă nu se vor putea face amenajări.

Dosarul revendicării este blocat, existând un proces pe rol, pe numele familiei Cocăneanu şi Suditu. Ioan Constantin Cocăneanu a primit, de la Primăria Constanţa, în anul 2002, la dispoziţia primarului din acea perioadă, Radu Ştefan Mazăre, mai mult terenuri de pe teritoriul Constanţei.

„Zona asta a rămas neschimbată de ani întregi. S-a schimbat conducerea, s-au construit blocuri, am îmbătrânit, dar parcului astuia nu i s-a acordat o şansă. Arată ca o ruină rămasă în urma unui bombardament!”, ni s-a plâns o constănţeancă. La o scurtă plimbare prin parc, am fost întâmpinaţi de un peisaj gri, dominat de niste construcţii cu desene haotice, murdare, şi câţiva bunici care îşi însoţeau nepoţeii în minusculul loc de joacă, singurul care amintea că eram într-un parc, deşi nisipul era murdar şi plin de gunoaie.

Insuficiența locurilor de parcare a creat un adevărat haos în cartier, în sensul că mașinile sunt lăsate pe trotuar, astfel încât constănțenii sunt nevoiți să circule pe stradă. Inclusiv copiii, bătrânii sau mamele cu cărucioare.

”Este inadmisibil să nu mai poți circula pe trotuar. Mergem pe stradă, sunt șoferi grăbiți, nu au răbdare, nu te văd. Nu se poate așa ceva. Vin și pleacă copiii singuri la școală, stăm cu grijă că pot, oricând, să fie loviți de mașină”, a precizat o femeie.

Un alt aspect care pare să nu aibă soluționare este lipsa unei piețe. În trecut, a existat una, însă a fost desființată, în locul acesteia fiind extins supermarketul din apropiere. ”Noi ai cui suntem ?

Nu avem locuri de parcare, nu avem locuri de joacă, nu avem piețe, în schimb, ne bucurăm de o mulțime de săli de jocuri și baruri, unde se strâng șmecherii cartierului pentru relaxare”, a mai precizat constănțeanca.

Alina MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Romanul da cu stampila si gata,hai la carciuma ! De resul,nu mai conteaza cine se ocupa. Pai mai romanii soarelui,in tarile civilizate s-au dus ani de lupte sindicale,au fost sumedenie de demonstratii hotarate si serioase,nu zgomote de latria si derbedei cu sticle incendiare si bolovani. Acolo,chiar ca oamenii se lupta sa aiba ce li se promite in campanii,nu se face laba intelectuala ca la noi! Votati un pampleaca si apoi stati patru ani, tot ca pamplecii, sa se intample ceva bun de la sine? Vrem o tara ca afara dar sa ne purtam tot ca bolovanii ? Nu merge.Lene si lasitate.
0
0
Jurrasik Park, asa era cunoscuta zona
0
0
o adunatura de consilieri locali, care nu stiu de ce primesc indemnizatie, habar nu au ce se intampla prin cartierele Constantei. Ce reprezinta pentru ei lipsa de parcari, locuri de joca jalnice, strazi neasfaltate, autorizatii de construire date aiurea, plan urbanistic si altele.
0
0
alo alo constructiile din imagine sunt construite dupa ce zice PRIMARIA ca terenul este REVENDICAT oare cu ce drept s-au construit pe un teren aflat in LITIGIU????
0
2
la salariile noastre, bodegile sunt tocmai bune. Cine isi permite sa manince zi de zi la restaurant?
0
0
Dormiti fratilor in parcuri daca va plac asa mult
0
1
bodegi sunt doar 3 ,iar daca parcul nu era in litigiu acum ar fi fost plin de blocuri anr,pentru ,,saraci"care au in parcare numai jeep-uri ,sau le-au inchiriar altora
4
0
si ce daca sunt bodegi?asta este valoarea cartierului,bodegi,betivi,curve si pesti.un cartier raufamat.bodegile se incadreaza perfect in peisaj
5
1
Mai votati ciuma rosie?
1
3
E jale in km 5, medeea, zona industriala, centru, etc
2
0
da trist dar adevarat plin de bodegi la ordinea zilei , locala trece pe langa ei se fac ca nu ii vad cum beau pe domeniul public , de domnilor de la locala frica va faceti ca nu ii vedeti , asa este poarta 6 un cartier plin de bodegi al unor patroni fosti politisti sau fosti angajati ai primariei , spaga e mare domnule fagadau e trist dar traim cu speranta ca mai avem putin si scapam de virisul fagadau in curand ... speram sa ajungi unde iti e locul langa prietenul tau Radu Mazare !!!
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272