REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Poarta Albă, comuna care se 'laudă'... cu mai nimic! Străzile sunt ca după bombardament: GALERIE FOTO

Poarta Albă, comuna care se 'laudă'... cu mai nimic! Străzile sunt ca după bombardament: GALERIE FOTO

Replica API 19 septembrie 2019 | 00:00 770

Promisiuni electorale încă neonorate

Promisiuni electorale încă neonorate

În urmă cu două zile, a fost publicată lista de proiecte aprobate la finanţare prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii. Din judeţul Constanţa, vor primi fonduri pentru realizarea unor proiecte următoarele localităţi: comuna Seimeni (12.217.549 lei pentru asfaltare), comuna Topraisar (42.027.756 lei pentru modernizare drumuri comunale), comuna Agigea (11.365.090 lei pentru modernizare tramă stradală, cartier Moară), comuna Valu lui Traian (27.332.776 lei pentru drum centură sud), oraşul Murfatlar (56.101.669 lei pentru înfiinţare reţea de distribuţie gaze în oraş şi localităţile aparţinătoare), comuna Limanu (3.373.834 lei pentru asfaltare drum de legătură Limanu – Hagieni).

Problema asfaltărilor este încă stringentă pentru multe alte localităţi din judeţul Constanţa, însă mulţi dintre primari nu au făcut încă diligenţele necesare obţinerii de fonduri, deşi de la bugetul local nu îşi permit să susţină astfel de cheltuieli. Ba, unele dintre primării sunt îndatorate până peste cap. Oricum, de salutat că în Seimeni în sfârşit de asfaltează, iar la Murfatlar se mai face un pas înainte pentru racordarea populaţiei la reţeaua de gaze! O localitate vecină cu Murfatlar, comuna Poarta Albă, nu figurează pe lista mai sus menţionată, însă, prin alocările prin PNDL, administraţia locală a reuşit să asfalteze 5 străzi mari şi late, situaţie prezentată cu mare tam-tam de liderii PNL Constanţa, partid din care face parte şi primarul localităţii. Mai departe, este greu de crezut că primăria va asfalta din fonduri proprii (pentru că nu prea dispune), iar cetăţenii nu sunt tocmai fericiţi de situaţie, asta în condiţiile în care sesizează că o comună nu tocmai îndepărtată de ei, Valu lui Traian, are şi gaze, şi drumuri asfaltate, ba, mai mult, acum va avea şi o centură de ocolire. În total, Poarta Albă are circa 60 de străzi, însă numai 5 asfaltate (şi alea parcă neterminate), deşi în campania electorală altele au fost promisiunile edilului Vasile Delicoti. Străzi denumite… hai să spunem hazliu - ca de exemplu Strada Primarilor sau Strada Consilierilor - arată ca după bombardament. Însă, imaginile surprinse într-o scurtă plimbare prin comună nu mai necesită prea multe explicaţii sau descriere: în halul acesta arată comuna! Bonus: în imagini puteţi observa şi o şcoală colorată - în realitate, un container!

Interesant de citit şi următorul articol, cu menţiunea că... lucrurile s-au împotmolit, adică societatea care a câştigat nu prea pare să găsească subcontractori pentru a onora cel mai recent contract adjudecat:

https://www.replicaonline.ro/o-firma-cu-un-singur-angajat-primeste-2-8-milioane-lei-pentru-a-construi-cresa-din-poarta-alba-396900/

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
hoti si cwrve
0
0
De catunul Lazu,ce sa mai spunem....??!!!
0
0
Cred ca Tortoman este ultima comuna din judet in care primarul PSD L Chitic nu a facut absolut nimic !
0
0
Si primarul comunei Constanta , la fel , se lauda cu mai nimic !
1
0
aiurea de lapoarta alba.sunt poze din mangalia
1
1
ba se lauda.Primar cu salariu 12000 roni,toata famiglia la primarie,investitii zero,astea-s trealizarile pesede.Votati bai,si pocniti din zurgalai!
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272