REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.1° ConstanÈ›a Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.1° ConstanÈ›a MarÈ›i, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Podul de la Agigea, reparat la anul şi la mulţi ani

Podul de la Agigea, reparat la anul şi la mulţi ani

Replica API 18 martie 2013 | 00:00 110

Pregătiţi-vă nervii!

Pregătiţi-vă nervii!

Bâjbâieli fără sfârşit în cazul Podului de la Agigea. "Ornat" cu luminiţe care să îi pună în valoarea arhitectura, podul care leagă Constanţa de Agigea, şi nu numai, este în continuare şantier în lucru. Restricţiile de viteză sunt prezente, circulaţia este îngreunată, iar Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale nu are încă o poziţie oficială cu privire la stadiul lucrărilor începute anul trecut. Oficial, pe data de 15 martie restricţiile trebuiau să dispară.

Prin intermediul unui comunicatul emis de CNADNR în urmă cu o lună, circulaţia pe pod trebuia să revină la normal în data de 15 martie. A trecut data de 15 martie, iar autorităţile s-au făcut că plouă. Nu există explicaţii oficiale, nici legate de durata lucrărilor, nici cu privire la natura acestora. Cu chiu cu vai, deşi este firesc să ştim ce se întâmplă, un reprezentant al CNADNR a oferit câteva detalii, însă cu rugămintea de a nu-i pomeni numele, "să nu se supere şefii de la minister" (!?!): "Restricţia de viteză se va ridica în momentul în care se vor finaliza lucrările, se vor schimba hobanele. A fost finalizată prima etapă cu acele hobane suplimentare, care asigură prima etapă de punere în siguranţă, şi urmează etapa a doua de schimbare a hobanelor. Este un contract, cu fonduri externe, care este gestionat de companie. Sunt etape care fac parte din ceea ce înseamnă punerea în siguranţă şi peste care nu se poate trece. În momentul în care se investesc nişte bani, se face la modul cel mai serios şi pentru siguranţa tuturor cetăţenilor. Este necesară aprobarea proiectului, adică prezentarea de către proiectant şi expert a soluţiilor. Toate se petrec într-un ritm nu accelerat, foarte accelerat, dar nu este o chestiune simplă. În momentul în care se umblă la hobane, să demontezi o hobană pentru a monta, înseamnă modificare de forţă, de tensiuni şi toate celelalte. Nu este un lucru simplu, ca şi când scoţi o ţeavă, o pui la loc, şi e totul gata, despre asta este vorba", a declarat, pentru "Replica", un reprezentant al CNADNR. Conform sursei noastre, deşi nu este cunoscută data exactă în care traficul rutier se va desfăşura normal pe Podul Agigea, "porumbelul" a fost scăpat. Din câte se pare, traficul pe pod îşi va relua cursul normal nu mai devreme de începerea sezonului estival, asta însemnând mai sau iunie. Aşadar, în nici un caz luna în curs, aşa cum anunţau reprezentanţii CNADNR acum o lună! "În orice caz, tot efortul este îndreptat pentru a asigura o fluenţă a traficului pe perioada estivală, deci toată lumea este canalizată astfel încât să nu se jeneze major traficul. Nu pot să mă exprim până când proiectantul şi expertul tehnic nu vin cu soluţia finală, nu-mi permit să fac nici o apreciere, dar pot să vă spun că tot efortul este canalizat pentru asigurarea unei fluenţe corespunzătoare a traficului în condiţii de siguranţă şi fără a mai avea acele restricţii de tonaj care au fost impuse anul trecut", au adăugat pentru "Replica", sursa din cadrul CNADNR.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272