REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Podul de la Butelii, NERVI ÎNTINŞI! Reluarea lucrărilor intră în discuţia Consiliului Local

Podul de la Butelii, NERVI ÎNTINŞI! Reluarea lucrărilor intră în discuţia Consiliului Local

Replica API 13 septembrie 2017 | 00:15 385

Şedinţă convocată de primarul Decebal Făgădău pe 26 septembrie

Şedinţă convocată de primarul Decebal Făgădău pe 26 septembrie

Lucrările la pasajul rutier de pe strada Cumpenei (Podul de la Butelii) nu au fost gata la jumătatea lunii iulie, aşa cum sperau reprezentanţii SC Confort Urban, societate aflată în subordinea primăriei. Motivul: lucrările au fost sistate din cauza unor probleme descoperite odată cu decopertarea părţii carosabile. Situaţia a întins la maxim nervii cetăţenilor, care tot aşteaptă ca lucrările să fie reluate, iar podul, într-un final, să fie redat în folosinţă „ca nou”, fără ştrangulări şi fără teama că la un moment dat îţi poţi rupe maşina când circuli pe el. „E şi cu podul ăsta cum a fost cu ăla de la Agigea”, au comentat oamenii.

Însă, SC Confort Urban preciza, acum câtva timp, că nu aveau de unde să ştie că datele pe care le aveau despre el nu sunt chiar cele reale. „În documente se spunea una, decopertând s-a descoperit teren neuniform. Pe pod au fost puse acele şine de tramvai, iar datele despre pod nu au mai fost şi actualizate. La vremea respectivă, în ’85, nu a stat nimeni să actualizeze documente sau să verifice starea lui”, au spus reprezentanţii Primăriei Constanţa.

Problema, delicată şi care a stârnit deja comentarii negative din partea cetăţenilor, ar fi trebuit să intre în dezbaterea Consiliului Local Municipal încă din şedinţa trecută, doar că nu au fost gata anumite documente. Pe data de 29 septembrie a.c., când se pare că va fi convocat CLM în şedinţă, pe ordinea de zi va figura şi acest subiect, spun sursele noastre.

Se va discuta reluarea lucrărilor la Podul de la Butelii, cu actualizarea de rigoare, mai exact cu soluţia tehnică privind reparaţiile, aşa cum a fost ea propusă de către constructor. Nimeni din Primăria Constanţa nu a dorit să avanseze un teremn de finalizare a lucrărilor, în noul context, însă primarul Decebal Făgădău susţine că lucrările se vor încadra în termenul de 12 luni, fără a pune la socoteală perioada de sistare a lucrărilor.

La un moment dat, când încă nu fuseseră descoperite problemele la acest pod, era vehiculată o perioadă de 8 luni. Tot la acel moment, municipalitatea anunţase că pentru acest proiect va plăti 7.479.000 lei. Nu se ştie în momentul de faţă dacă vor exista alte costuri suplimentare.

Ce presupune reabilitarea podului

Reabilitarea Podului Cumpenei presupune scoaterea liniilor de tramvai, refacerea asfaltului, ocazie cu care se vor lărgi benzile de circulaţie, vor fi amenajate trotuarele, vor fi eliminaţi stâlpii de pe pod, va fi schimbat în totalitate sistemul de iluminat public cu unul ultramodern, ceea ce va presupune și introducerea tuturor cablurilor operatorilor de cablu, TV şi telefonie într-o canalizare specială. De asemenea, vor fi realizate lucrări de reabilitare a bazei podului, care vor fi corelate cu mersul trenurilor.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O vrajeala puturoasa ! De fapt se va face o suplimentare financiara fffoarte avantajoasa pt constructor ! Se va suplimenta valoarea lucrarilor pe baza unui raport al proiectantului cu minim 15% din valoarea initiala
1
0
Cu prima ocazie cand il voi intalnii , am sa-i transmit un mesaj dezgustator la adresa lui si intregii echipe din primarie.
0
0
fagadau a bagat banii constantei in petreceri! toata vara in constanta au fost doar evenimente cultural- artistice, cum zice el! si constanta pute! nu are infrastructura, nu are nimic ca sa te faca sa fii mandru ca esti constantean! sport nu exista, stadionul FARU este lasat in paragina intentionat, pt a vinde terenul cu bani grei, cazinoul pica, pe acelasi principiu.... ce a fost cultura- vezi festivalul MAMAIA- a murit de mult.... si ne cacam pe noi ca suntem gospodari! FAGADAU E MAI HOT SI MAI SLAB CA MAZARE!
3
2
nu de incompetenta;cand e momentul sa-si construiasca pentru ei,stau cu biciul la curul muncitorilor angajati la negru,cand se lucreaza pentru comunitate pe bani publici se lalaie la infinit;aici e secretul.au umplut orasul de constructii ilegale.
1
1
chiar mai aveti asteptari de la fagadau !?
4
1
Cum se face ca pe vremea comunismului s-au facut cele mai mari poduri. Vezi podurile agigea ovidiu poarta alba iar acum nu suntem in stare sa le reparam dar sa facem altele
2
1
e vorba doar de incompetenta
3
1
Va avea acelasi termen ca podul de la IPMC cat a mai ramas cca 9 ani
2
1
Boala lunga moarte sigura...
3
1
cel mai prost primar al tuturor timpurilor !!!ai pus si firma de casa sa castige licitatia mobitom sa !!!sa va fie rusine domn primar!!!
6
3
Nu fiti rai si partinitori. E firesc sa se opreasca lucrarile pentru ca s-a descoperit un cuib de paianjen comun. Intai trebuie sa se asigure supravietuirea acestuia, sa se creeze un loc pentru a traversa podul in conditii de siguranta si abia apoi lucrarile pot continua. De data asta primarul si consiliul local nu au nicio vina...
7
0
Trec zilnic pe podul de la butelii, partea pe care se circula a inceput sa se lase, daca nu i-au masuri repede, riscam sa se inchida de tot ca sa nu puna in pericol atatea vieti!
6
0
Normal, ca orice lucrare de reabilitare va dura cel putin catva ani si se vor descoperi tot timpul probleme din cele mai ciudate! Aceasta lucrare ar fi durat intr-o tara civilizata cel mult o luna!
10
0
pe constanteni nu-i intereseaza, daca ii interesa mergeau la vot 16 ani, nu se lamentau ca voteaza pensionarii.
10
1
Asa dom primar. Da-i in masa de constanteni. Bine ca te-au votat. Pana la urmatoarele alegeri ii prostesti cumva. Nici nu-i prea greu. Ca dovada ultimii 16 ani.
12
1
Toata vara nu a fost picior de muncitor.
26
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108