REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Poliţia Constanţa, controlată de IGPR privind o aplicaţie informatică

Poliţia Constanţa, controlată de IGPR privind o aplicaţie informatică

Replica API 16 noiembrie 2017 | 00:00 499

O echipă de control de la Inspectoratul General al Poliției Române se află, începând de marți, la Inspectoratul Județean de Poliție Constanța. Purtătorul de cuvânt al IGPR, Ramona Dabija, a declarat pentru „Replica de Constanța” că verificarea care se desfășoară zilele acestea este urmare a unei sesizări și vizează modul în care a fost implementată o aplicație informatică, pe unitățile de computer ale instituției.

„Controlul a început ieri, vizează modul în care a fost instalată și este gestionată o aplicație informatică pe calculatoarele unității. În acest moment se fac verificări, la final urmează, dacă va fi cazul, să se dispună măsuri conform normelor legale, măsuri pe care le vom comunica și opiniei publice”, a afirmat purtătorul de cuvânt al IGPR.

Sindicaliștii, cei care au sesizat superiorii de la București despre acest soft informatic, susțin că acesta a fost implementat fără respectarea normelor legale. Sesizarea a fost semnată, conform reprezentanților IGPR, de Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.

„Softul a fost introdus inițial la Rutieră, după care a fost extins la toate unitățile din județ. Nu știm cine l-a creat, nu a fost dată o dispoziție scrisă pentru introducerea datelor. Pe siglă apare o firmă din Constanța, dar nu știm dacă a fost verificat de specialiștii IT ai IGPR-ului, dacă a fost aprobat, pentru că poate conține programe ascunse.

O altă problemă, cu această aplicație, este faptul că reintroduce „planul de muncă”, abrogat prin lege încă din 2010.

Să nu fim înțeleși greșit, nu suntem împotriva muncii, orice soft este bine-venit, dar să fie respectate etapele legale. Așteptăm rezultatul controlului desfășurat de IGPR pentru a stabili ce pași vom face ulterior”, ne-a precizat Vasile Zelca, liderul SNPPC Constanța.

„Acest soft bănuim că a fost realizat în afara Poliției, nu a fost realizat de specialiștii de la Departamentul de IT al IPJ Constanța”, a afirmat Daniel Avasilcăi, de la Sindicatul Europol.

De menționat că sindicaliștii de la SNPPC Constanța sunt hotărâți ca, dacă în urma controlului realizat de IGPR se va decide ca softul să rămână în vigoare și vor primi dispoziție scrisă în acest sens, să atace în instanță respectiva dispoziție. Motivul: planul de muncă prezent în acest soft, care, atrag atenția sindicaliștii, nu este legal.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Rutiera se munceste de 5 ani pe acesta aplicatie si nimeni nu a fost deranjat de introducerea ei, ba chiar a ajutat foarte mult, s-au trezit sindicalistii sa sa faca reclamatie ca si data trecuta cand Dancu a fost sef la IPJ ptr ca ii deranjeaza ca pune la munca toate PUTORILE care fac hemoroizi de la stat pe scaun in birouri ?De ce nu face sindicatul ceva sa ridice calitatea de Politie Rutiera imbecililor de la sectiile de Politie din Constanta care fac palete noaptea pe Aurel Vlaicu si in tot municipiul si murdaresc atat imaginea IPJ cat si a Rutierei ? Programul este foarte bun !!!
0
0
Am crezut ca e o stire pe un subiect serios. Niste sindicalisti suparati ca au fost sariti la impartirea banilor. Nicio sansa sa bage frica bucurestenii in constanteni pentru vreo 3 zile. Controlul asta e o frectie.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108