0.7° Constanța Vin., 3 Feb. 2023
Anul XX Nr. 6263
0.7° Constanța Vineri, 3 Februarie 2023 Anul XX Nr. 6263

Poliţia de Frontieră și-a mai tras 38 de autospeciale 4x4

Mirela PASCAL 18 noiembrie 2022 | 09:44 419

Ultimul lot de 38 de mijloace de mobilitate terestră 4x4 pentru teren dificil a intrat în dotarea Poliţiei de Frontieră Române. Acestea întregesc completul de 50 de autovehicule achiziționate din fonduri europene nerambursabile, în cadrul Proiectului Fondul de Securitate Internă. Primul lot format din 12 autospeciale de patrulare dotate la standarde de ultimă generație, destinate efectuării misiunilor specifice de patrulare în condiţii off-road, au intrat în dotarea Poliţiei de Frontieră în luna august a acestui an. Acestea şi-au dovedit deja eficienţa fiind utilizate în misiuni cu grad ridicat de dificultate.

Întregul lot de mijloace de mobilitate terestră destinate supravegherii zonelor de frontieră greu accesibile, face parte din contractul în valoare de aproximativ 16 milioane lei, finanțat din fonduri externe nerambursabile, prin Fondul de Securitate Internă.

Autospecialele pentru teren dificil au fost distribuite structurilor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră, preponderent frontierei din nordul şi sud-vestul ţării, fiind destinate efectuării misiunilor specifice de patrulare în condiții meteo-climatice defavorabile, în vederea unui control mai eficient al fenomenului infracțional transfrontalier, respectiv combaterea și prevenirea migrației ilegale, respectiv a contrabandei cu produse accizabile.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

Acestea sunt destinate spre a fi folosite de către structurile operative în zone cu teren neamenajat, greu accesibil sau chiar zone inundate, având o multitudine de caracteristici tehnice de înaltă performanță. Printre acestea este admisia de aer a motorului supraînălțată ( de tip “snorkel”) care îi oferă capacitatea de a traversa zone inundate cu o adâncime de 80 cm.

Autovehiculul de bază Ford Ranger Double Cab Raptor este dotat cu un sistem de transmisie 4x4 pentru condiții off-road, având întreaga suspensie reproiectată (amortizoare cu capacități crescute de preluare), troliu montat în partea frontală acţionat electric și proiectoare led cu intensitate de 5000 lumeni pentru supravegherea zonelor de frontieră. Specificații tehnice: motor: turbo-diesel, cilindree 1996 cm3, 156 KW, cu tracţiune 4×4, cutie viteze automată cu 10 trepte, integrală decuplabilă cu sistem electronic de control al tracţiunii, suspensie adaptată pentru deplasarea în zone neamenajate/greu accesibile.

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Da, sau HENSOLDT Xpeller montate pe noile Ford Rangers (modular counter-UAV system). Pe langa ca sunt eficiente, arata si calumea. XD
7
0
Corect! Ar trebui echipate unele vehicule de frontiera precum alea (search pe google) din Singapore, cu radare mobile, anume "Xentinel, the counter drone vehicle", ieftin si bun, sau de ce nu chiar mai performante de atat. Pentru monitorizarea activa a granitelor, iar sisteme fixe de MLRS cu raza scurta de actiune, in special cu rachete anti drone sa fie montate si actionate de catre militari in puncte din apropierea granitelor, ceea ce ar rezolva problema si amenintarea tot mai mare a dronelor ostile. Deoarece MLRS-uri anti drona montate pe camionetele de frontiera ar creste riscul unor accidente nedorite si lovirea de tinte gresite de catre politistii de frotiera. Dar cu sisteme fixe MLRS actionate de catre militari, ar fi o solutie buna. Asta ca o "aparare zonala", trecand peste cea "MARE" a armatei romane sau a NATO.
9
0
Sper ca vor achizitiona mai multe in viitorul apropiat. Ar mai trebui montate si sisteme anti-drone de ultima generatie cu sisteme de lansatoare de rachete cu raza scurta de actiune, pentru agentii de frontiera cu pregatire in domeniu. Apoi ar trebui ca nici o vrabiuta sa nu mai treaca granita fara aprobare. In special in zonele de nord si est, de unde pot veni drone "sovietice" de prin Belaurs, Rusia sau chiar din Serbia putinista si Ungaria (unde se vrea deja ridicarea unui dictator pro-rus cum e Viktor Orban, precum au in Iran si Coreea de Nord. Ungaria care va solicita in curand sa detina arme nucleare si devine pe zi ce trece tot mai mongoloido-eurasiatica, tot mai comunista si maghiaro-exito-extremista, iar rusii vor accepta acest nou-slugarnic popor maghiar, din pacate, dar doar pentru a destabiliza NATO si Europa de Est si a folosi Ungaria pe post de "exempu" pentru a atrage si AURolaci precum George Simion si acolitii, sa impuna dictatura in Romania si sa ceara detinerea de arme nucleare, ceea ce ar face ca Romania sa devina sluga loiala Rusiei pe vecie si nimeni din NATO n-ar mai putea sa vina aici, din cauza amenintarii nuclearo-colective cu rusii si chinezii. De asemenea, avem confirmarea ca si Belarus va primi arme nuclearein curand, ceea ce inseamna ca poporul din Belarus nu se va mai putea "indeparta" de Rusia niciodata prin proteste sau revolutie sau vot liber. Desi in prezent exista aceasta portita in Belarus, dar dupa achizitionarea de arme nucleare de la rusi, e ca si cum ar semna o cununie civila cu Rusia pe care scrie mare "pana cand moartea ne va desparti", deci condamnarea la moarte - slugarnicie pe vecie. Da, stiu. "Baliverne", pana va loveste realitatea si pe voi si iesiti din visare).
10
0
Excelent! Siguranta frontierelor Romaniei nu se negociaza, mai ales ca sunt si granite NATO si in curand parte din Spatiul Schengen. Modelul asta este unul dintre cele mai bune de pe piata. Cea mai buna alegere (calitate-pret)! Sper ca nu strambati din nas pe sub mustati, ca la "BMW-urile" alea, ca aici este absolut totul in regula.
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
104533292544
5/49
17632273113
joker
161323715