REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
16.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Poliţia, DEPĂŞITĂ de numărul mare al celor care CAUTĂ prin gunoaie

Poliţia, DEPĂŞITĂ de numărul mare al celor care CAUTĂ prin gunoaie

Replica API 25 iulie 2020 | 23:51 1707

Platformele de depozitare a deşeurilor din Constanţa arată, de cele mai multe ori, ca după război în urma celor care scormonesc după resturi în ghenele de gunoi. Platformele sunt vandalizate, multora dintre ele le dispar încuietorile, gunoiul este împrăştiat pe jos, creând condiţii propice pentru apariţia focarelor de infecţie care pun în pericol sănătatea publică.

Activitatea celor care colectează PET-uri, sticle şi alte resturi de la platformele de gunoi continuă. În ciuda faptului că sunt amendaţi de către autorităţi, scormonitorii în gunoaie nu se lasă de această „meserie”. Aceste persoane atentează la sănătatea constănţenilor întrucât pun în pericol controlul asupra colectării deşeurilor. Grav este faptul că în 2020 încă există oameni care se hrănesc la propriu din gunoi, punându-şi în pericol propria viaţă.

Scormonitorii în gunoaie nu se lasă!

În cartierul de la Far, scormonitorii în gunoaie au fost văzuţi mai multe zile la rând dând târcoale platformei de gunoi. Deşi au fost fugăriţi de către Poliţia Locală în dimineata zilei de joi, 23 iulie, aceştia s-au întors câteva ore mai târziu la „locul faptei”. După ce au căutat cu amănuntul în ghenele de gunoi, protagoniştii au plecat la braţ cu o sacoşă încărcată cu diverse obiecte.

Pe lângă sănătatea populaţiei, este afectată şi imaginea cartierelor, acestea având de suferit de pe urma dezordinii create de căutătorii în gunoaie. Potrivit autorităţilor, colectarea deşeurilor trebuie să se realizeze în condiţii de protecţie pentru mediu şi pentru cetăţeni, iar aceste condiţii sunt periclitate de oamenii care caută prin gunoaie.

Accesul colectorilor neautorizaţi în interiorul platformelor de depozitare a deşeurilor, este strict interzis, doar operatorul de salubritate licenţiat este autorizat să colecteze deşeurile.

Care sunt sancţiunile

Conform legii serviciului de salubrizare a localităţilor 101/2006, constituie infracţiune de furt preluarea deşeurilor din containere de către oricare altă persoană, cu excepţia operatorilor licentiaţi care au primit delegarea serviciului de salubrizare. Amintim că, potrivit HCL 184/2013, privind salubrizarea, menținerea igienei și protecția mediului în municipiului Constanța, constituie contravenție răscolirea gunoiului din containere sau locuri special amenajate de către persoane fizice, în scopul recuperării unor obiecte, material reciclabile, hârtii, resturi alimentare și multe altele și se pedepsește cu o amendă cuprinsă între 400 și 800 lei pentru persoanele fizice, și 1000-1.500 lei pentru persoanele juridice.

Cei care au competenţă să acţioneze şi să sancţioneze astfel de fapte sunt Poliţia Locală şi Poliţia naţională.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Avem sectia de politie aproape, dar nu vin niciodata sa stea macar 5 minute in cartier si sa controleze!
2
0
Ii astept pe toti scormonitorii alaturi de mine, dau consultanta. prima sedinta e din partea casei!
1
0
Numarul mare de astfel de oameni denota nivelul de trai al natiei. Lipsa locurilor de munca, veniturile mediocre, lipsa unor programe sociale, denigreaza latura umana, demnitatea, impingand individul la actiuni inumane. Nevoia supravietuirii lipseste individul de moralitate, demnitate. Nu institutia politiei este vinovata ci societatea in ansambul ei. Nu-i blamati ptr ca nu cunoasteti trairile lor, vietile lor.
1
0
Si eu sustin Stelian Ion pentru polaris
2
0
Rezultatul celor 300 de parlamentari "pusi suplimentar" sa ne imbunatateasca viata....
1
0
Propun Stelian Ion pentru Polaris
1
0
din moment ce acel gunoi a fost aruncat si nu apartine nimanui poate fi insusit de oricine, problema e ca atunci cand acestia scormonesc prin gunoaie fac mizerie
1
0
A dat Stelian Ion moda. El cauta prin gunoaie de luni de zile
6
0
Afara cu trintorii de la locala.
7
0
Eu caut cel mai bine prin gunoaie!
6
0
O armata de putori
5
0
Scormonitul in gunoaie este un drept fundamental inalienabil al oricarui cetatean doar nu fura
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212