REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° ConstanÈ›a Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.1° ConstanÈ›a Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Poliția din Austria prezintă noi dovezi în războiul cu România

Poliția din Austria prezintă noi dovezi în războiul cu România

Valentina CAMARA 5 ianuarie 2023 | 14:19 944

Guvernul de la Viena s-a opus vehement aderării la Schengen a României, pentru că È›ara noastră ar fi o rută folosită de migranÈ›ii care ajung spre Occident, însă aceste cifre au fost contestate de autoritățile de la BucureÈ™ti.

România, în topul traficanÈ›ilor de migranÈ›i

Cu toate acestea, austriecii nu se lasă È™i prezintă dovezi care arată că România È™i românii joacă un rol cheie în această ”afacere” a migraÈ›iei ilegale.

Potrivit austriecilor, în 2022, un traficant român a dus în Europa 36.000 de migranÈ›i, până a fost prins de autorități. În total au fost identificaÈ›i nu mai puÈ›in de 687 de astfel de traficanÈ›i de migranÈ›i, conform aceluiaÈ™i anunÈ›.

Cei mai mulÈ›i contrabandiÈ™ti au fost din Siria (99), Turcia (69), România (52) È™i Ungaria (52).

Cazuri migranți

Există mulÈ›i tineri printre ucraineni È™i mulÈ›i sunt folosiÈ›i ca È™oferi”, a explicat Gerhard Tatzgern, È™eful operaÈ›iunilor de combatere a contrabandei la Oficiul Federal de PoliÈ›ie Criminală, conform ziarulromanesc.at.

”Factorul decisiv în lupta împotriva mafiei de contrabandă este cooperarea strânsă È™i, mai ales, transfrontalieră. DetaÈ™area ofiÈ›erilor de poliÈ›ie austrieci în Ungaria, Serbia sau Macedonia de Nord este un semn important al cooperării internaÈ›ionale active”, a precizat ministrul de Interne Gerhard Karner (ÖVP).

ContrabandiÈ™tii au profitat din plin de războiul din Ucraina È™i au ajuns foarte uÈ™or în inima Europei pentru că nu existau controale. De altfel, sutele de mii de migranÈ›i care au trecut ilegal prin diverse țări nu figurează în statistici tocmai din acest motiv, dar nu înseamnă că ei nu există.

Potrivit austriecilor, cea mai relevantă rută de trafic de migranÈ›i pentru Austria rămâne ruta de est a Mediteranei, în special ruta Balcanilor de vest, care ar tranzita țări precum Turcia, Grecia, Bulgaria, Macedonia de Nord, Serbia, România È™i Ungaria.

Doar în Austria au fost reÈ›inute în 2022 peste 100.000 de persoane care au intrat ilegal în această È›ară, țările principale de origine fiind Siria È™i Afganistan, potrivit fanatik.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272