REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Poliţia germană a descoperit o scrisoare de mărturisire în maşina care a intrat în mulțime în centrul Berlinului

Poliţia germană a descoperit o scrisoare de mărturisire în maşina care a intrat în mulțime în centrul Berlinului

Replica API 10 iunie 2022 | 00:00 675

Poliţia a descoperit o scrisoare de mărturisire în maşina care a intrat în plin în trecători miercuri într-un cartier central din Berlin, relatează DPA, informaţie negată de un politician local.

Agenţia germană precizează că conţinutul scrisorii nu a fost divulgat.

Ziarul german de largă circulaţie Bild a fost primul care a relatat anterior despre existenţa scrisorii. Potrivit ziarului, motivul şoferului nu a fost unul politic, potrivit Agerpres citat de stiripesurse.ro.

"În mod sigur nu a fost un accident - este vorba despre un maniac criminal, un ucigaş cu sânge rece", a declarat un anchetator citat de Bild. Un purtător de cuvânt al poliţiei nu a confirmat acest lucru, potrivit dpa.

Potrivit informaţiilor dpa, bărbatul care se afla la volan conducea maşina surorii sale mai mari. El ar fi fost cunoscut poliţiei, dar nu în legătură cu extremismul.

Femeia ucisă în urma accidentului era o profesoară din landul Hesa care vizita Berlinul împreună cu un grup de elevi, a declarat Iris Spranger, ministru de interne în oraşul-stat.

Agenţia DPA relatează că mai mulţi elevi de clasa a zecea se aflau la locul impactului din capitala Germaniei, dar că este neclar dacă vreunul dintre elevi a fost rănit. Potrivit pompierilor, bilanţul incidentului este în prezent de un mort şi opt răniţi.

Iris Spranger, citată de Reuters, a mai spus că pancarte legate de Turcia s-ar fi găsit în maşina bărbatului.

"Se spune că ar fi existat pancarte în interior, dar nu o scrisoare de mărturisire", a afirmat Iris Spranger, infirmând relatarea anterioară din Bild.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272