REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.5° Constanța Lun., 13 Mai 2024
Anul XX Nr. 6728
10.5° Constanța Luni, 13 Mai 2024 Anul XX Nr. 6728
 

Poliția Locală din Constanța a ieșit la treabă: se ridică mașini într-o veselie

Poliția Locală din Constanța a ieșit la treabă: se ridică mașini într-o veselie

Replica API 10 iulie 2020 | 00:00 8747

Poliția Locală a municipiului Constanța și-au reluat activitatea de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar. Aceștia și-au găsit primele „victime” în stațiunea Mamaia, acolo unde mai mulți turiști au parcat în locuri unde acest lucru nu era permis.

Polițiștii locali și-au reluat vechile atribuții. Mai exact, au început să ridice mașinile parcate neregulamentar din stațiunea Mamaia. În acest context, mai mulți turiști veniți în Constanța au avut surpiza neplăcută ca atunci când au încercat să plece cu mașina aceasta nu mai era acolo unde au parcat-o. Panicați, au început să dea telefoane la poliție și așa au aflat că mașina le este în parcul de pe strada Caraiman, nr.1.

Măsura ridicării autovehiculelor este dispusă de către I.P.J. Constanța

Măsura ridicării autovehiculelor este dispusă de polițiștii rutieri din cadrul I.P.J. Constanța și de polițiștii locali de la Direcția Generală Poliția Locală. Mașinile se recuperează doar de utilizatorii de drept în prezența unui polițist și după achitarea taxelor prevăzute prin HCLM 399/2018: tarif ridicare mașini - 450 de lei, tarif transport mașini - 120 de lei, tarif depozitare mașini/ zi - 60 de lei. Mașinile sunt depozitate în parcul auto al SC Confort Urban, parc situat pe strada Caraiman, nr.1. Programul de restituire este non-stop. Oamenii pot verifica dacă autovehiculul a fost ridicat sunând la dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală Constanța - 0241.484.205 sau la dispececeratul Serviciului Rutier Constanța – 0241.503.504.

În ce situații se ridică autoturismele

Iată câteva situaţii în care poate fi dispusă măsura ridicării maşinilor: sunt pe carosabil unde staţionarea este interzisă prin lege, pe trotuare fără respectarea prevederilor legale, pe spaţii verzi, în parcuri, în locurile unde sunt montate pavele, în parcările amenajate, fără a avea achitată contravaloarea taxei privind parcarea sau pe locurile de parcare amenajate şi semnalizate corespunzător, destinate persoanelor cu handicap.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se dau amenzi pentru prime nesimtite de Craciun...mereu e asa si nu mai e un secret. Dar cand se iau poate banii de mancare a unor copii... nu cred ca e bine sa atingi banii aceia...
0
0
tgg
0
0
Bine le fac la bulangii cu masini care le parcheaza pe unde vor ei ar trebuii amenzi in functie de valoarea masinii la una de 45000 cred ca 1000 amenda e bine nu ?
0
0
Nu vad veselia?
0
1
Locurile pt persoane cu handicap cititi stirea inainte sa comentati foarte bine le face
0
0
pai taxarea prin sms a fost anulata de instanta, ce locuri special amenjate fara taxa?
0
1
Bai fratilor, Fagadau a fost viceprimar in mandatul Mazare, pai il tinea asta langa el degeaba si mai erau si din partidul hotilor
4
1
Constanta ar fii trebuit sa detina locuri de parcare pentru cel putin doua jutede de dimensiuni egale . Pentru ca Constanta teoretic este un oras turistic si pe timp de sezon era normal ca turisti sa poata gasi cu usurinta loc de parcare . Ori in municipiul Constanta nu se gasesc locuri de parcare nici pentru localnici si asta in extra sezon nu mai vorbim de sezon . In statiuni la fel , sa construit pe unde nici nu te taie mintea dar locuri de parcare nu au avut in vedere edili . Ii doare la basca pentru ca le este mintea doar la furat si amendat dupa cum se vede .
7
1
Daca nu se fac abuzuri,masura e OK. Meltenii vor fi mai atenti. Se mai amenajeaza locuri de parcare? Si cand se dau autorizatii de constructie pentru cladiri ,se ia in calcul si nevoia locurilor de parcare? Ce intrebari stupide,nu-i asa? Ce naiba,doar nu suntem in Norvegia.
4
2
Dar cotetele abandonate cand le ridicati?!
8
2
o parcare sau conditii decente de trafic pentru anul 2020 nu ar face doar ridicat jegurile cu cap de creta
5
2
am vazut ca umbla prostii astia de militieni vopsiti ca sacalii in Mamaia sa faca bani ptr individul cu freza de ginere mort si fatza de tractorist de Beidaud , urmarind doar masinile din alte judete...
11
1
gasiti un seat rosu abandonat pe str st cel mare nr 7
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407