REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Poliția LOCALĂ stă în COASTA lui Ionuț BARBU. I-a tras 50 de AMENZI, ca să-l SATURE de PANOURI

Poliția LOCALĂ stă în COASTA lui Ionuț BARBU. I-a tras 50 de AMENZI, ca să-l SATURE de PANOURI

Replica API 8 aprilie 2021 | 00:44 7066

În anul 2004, Radu Mazăre a semnat un contract, pe o perioadă de 15 ani, de colaborare cu o firmă care a obținut monopolul pe întreaga activitate de afișaj, reclamă și publicitate pe domeniul public și privat al municipiului Constanța.

La Constanța, un panou costa 150 lei pe lună, la Cluj Napoca prețul era de 155 lei pe mp într-o singură zi

De parcă nu ar fi fost de ajuns, SC Seaview Media SRL, căci despre ea este vorba, a avut privilegiul de a plăti taxe mult mai mici decât prevede legea. În timp ce Constanța încasa 150 lei de panou pe lună, la Cluj Napoca prețul era de 155 lei pe m2 într-o singură zi. Un amănunt ce a scăpat ochiului vigilent al democrației în Constanța, după cum anunța chiar actualul edil, Vergil Chițac. În 2019, contractul a expirat, firma fiind somată să demoleze toate panourile publicitare. După 18 luni, toate cele 500 de panouri se aflau fix în același loc. Cum altfel, dacă nu cu permisiunea celor care au condus primăria până-n septembrie 2020.

Noua administrație locală nu a fost la fel de îngăduitoare, precum Făgădău, cu firma lui Ionuț Barbu

Somată, din nou, de noua conducere a Primăriei Constanța să dărâme panourile, societatea nu s-a conformat, multe dintre acestea rămânând pe poziții.

Nici nu ar fi avut cum să le desființeze pe toate într-o singur zi. Pe 5 ianuarie, societatea a adresat cu o cerere primăriei, informând că îi este imposibil să aducă la bun sfârșit procedura în discuție, în termen de 48 de ore, solicitând o întâlnire cu scopul de a stabili un grafic comun și realist pentru demersul laborios de demontaje suporturi publicitare, deoarece majoritatea locațiilor sunt situate pe domeniul public, în zona bulevardelor cu trafic intens și există riscul unor majore perturbări de trafic. A obținut o prelungire a termenului. Deși, punctăm, încă o dată, faptul că a avut la dispoziție...nu o zi, ci aproape un an de zile să le demoleze, după notificarea emisă de Făgădău, ca efect al încetării contractului.

Multe panouri din Constanța funcționau fără autorizație

În timp ce societatea a deschis un val de acțiuni în instanță, solicitând suspendarea dispoziției, (pe care nu a obținut-o, fiind respinsă acțiunea), dar și anularea dispoziției, Poliția Locală i-a stat în coastă lui Barbu. Pe 17 februarie a.c., firma a încasat aproximativ 50 de amenzi, din cauza panourilor care au funcționat fără autorizație, dar și după încheierea contractului. Jumătatea din acestea le-a contestat în instanță.

Seaview se războiește cu primăria și pentru trei terenuri din Mamaia

A, și încă un alt detaliu important! Seaview Advertising, o altă firmă a lui Barbu, se judecă și cu SPIT. Este vorba despre un proces de anulare a unor mențiuni din certificatul fiscal cu privire la trei terenuri situate pe bulevardul Mamaia, nr 316, din zona hotelului Malibu: lot 26 careu C3, suprafața 2477 mp, C 3 Lot 25 suprafața 2.306 mp, careu C4 suprafață de 2.518 mp. Terenurile au ajuns la Seaview prin decizia fostului primar Radu Mazăre, desființată de ICCJ în dosarul “Retrocedărilor” . Mai mult ca sigur vrea să le vândă și trebuie să scape de sarcini. Altfel, nu ar avea cum!

Una peste alta, așteptăm cu interes să vedem cine va ieși învingător din acest război declanșat de Ionuț Barbu împotriva Primăriei Constanța! Până atunci, sperăm să fie supus aprobării Consiliului Local noul Regulament al panotajului, regulament păstrat într-un sertar de Făgădău, scos de la naftalină de Chițac. Întrebarea este: oare SC Seaview Media SRL se pregătește să participe la licitație?

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
felix stroe igus alup
9
1
fmm pastaie, un cancer pt Cta
11
1
Titlu de 2 bani , ziaristi de...
6
14
schmenarelile lui mazare.primeste bani in pirnaie de la cotizanti,noi platim mizeriile lasate de acesti inculti.ue mazare!
21
2
ESTE ACTOR???IN CE FILME A JUCAT???
6
1
Vezi BARHALESCU ca se strange latul toti prietenii ti se duc la vale. Tu urmezi zdreanta.
18
2
Ionut Barbu este prieten din copilarie cu noul viceprimar. Adica a ajuns viceprimar pe banii lui Barbu.
25
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108