REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Poliţia Locală "vânează" maşinile parcate pe spaţiile verzi

Poliţia Locală "vânează" maşinile parcate pe spaţiile verzi

Replica API 19 iunie 2012 | 00:00 662

Atenţie, se pun caracatiţe!

Atenţie, se pun caracatiţe!

Sancţiunile şi reţinerea autoturismelor prin aplicarea caracatiţelor la roţi au curs, pe timpul week-endului, în staţiunea Mamaia. Turiştii care nu au ţinut cont de legile locale au scos bani grei din buzunar, peste 120 de sancţiuni fiind aplicate pentru parcarea pe spaţiile verzi sau în locuri nepermise.

Turiştii care au ales să încalce legea pe teritoriul staţiunii Mamaia şi în Constanţa s-au ales cu sancţiuni usturătoare sau chiar cu blocarea autoturismelor. Vorbim aici depre parcarea autoturismelor pe spaţiile verzi, în staţiile mijloacelor de transport în comun sau chiar pe trecerea de pietoni. Potrivit şefului Poliţiei Locale, Daniel Bratu, doar în weekend au fost reţinute peste 120 de autoturisme şi au fost aplicate 150 de sancţiuni. Acesta menţionează că este foarte dificil să lucrezi cu oamenii în condiţiile în care nu înţeleg de vorbă bună şi nu se liniştesc până nu se trezesc cu amendă. "În Mamaia sunt şi panouri explicative, amplasate la distanţe mici tocmai în ideea de a le aduce la cunoştinţă amenzile şi riscurile la care se expun. Chiar şi aşa, legile sunt ignorate, parchează pe toate spaţiile verzi pe care le găsesc, negândindu-se că după ei mai vin şi alţi turişti şi trebuie să găsească staţiunea frumoasă. De asemenea, parchează şi în staţiile de autobuz, pe trecerea de pietoni, nu ţin cont de nimic. Doar în acest weekend am aplicat peste 150 de sancţiuni şi am reţinut peste 120 de autoturisme", a declarat, pentru "Replica", Daniel Bratu, şeful Poliţiei Locale Constanţa. Amenzile pentru parcarea pe spaţiile verzi sunt cuprinse între 400 şi 1.000 de lei, iar cele pentru nerespectarea normelor rutiere, şi anume parcarea în locuri nepermise, se sancţionează între 2-3 puncte rutiere pentru staţionare şi 4 puncte pentru parcare, fiecare punct însemnând 70 de lei. De asemenea, parcarea autoturismelor pe plajă se sancţionează drastic, amenda fiind de 2.500 de lei. "Anul acesta nu am aplicat sancţiuni de acest gen, însă anul trecut am avut 6, pe raza staţiunii Mamaia", a mai spus şeful Poliţiei Locale. Pentru o bună desfăşurare a lucrurilor, 25 de poliţişti vor veghea atât municipiul Constanţa cât şi staţiunea Mamaia. În Mamaia sunt 3 ture a câte 2 poliţişti, care vor patrula zi de zi în ideea menţinerii ordinii publice, în timp ce doi poliţişti vor sta în permanenţă în zona străzilor Mircea cel Bătrân şi Tomis.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272